شناسایی افراد مشکوک از طریق دوربین تعبیه‌شده در آیفون‌های خانگی
۱۱ دی ۱۳۹۷ شناسایی افراد مشکوک از طریق دوربین تعبیه‌شده در آیفون‌های خانگی

پتنت‌های جدید آمازون، حاکی از تمایل این غول آمریکایی، برای توسعه و به‌کارگیری فناوری‌های تشخیص چهره است. شرکت رینگ «Ring» که یکی از زیرمجموعه‌های آمازون محسوب می‌شود، دو پتنت در این زمینه به ثبت رسانیده که اخیراً از سوی دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا «USPTO»، با شماره‌های «۲۰۱۸۰۳۵۰۲۱۴» و «۲۰۱۸۰۳۴۱۸۳۵»، انتشار یافته است. پتنت‌های فوق، بر تشخیص افراد مشکوک، از طریق دستگاه‌های ابداعی رینگ متمرکز است.

تصور نمایید که در خانه خود نشسته‌اید و فردی با هویت نامشخص، زنگ خانه شما را به صدا در می‌آورد. بنا بر پتنت جدید رینگ، فناوری تشخیص چهره آمازون کمک می‌کند تا سوابق فرد، با پایگاه داده از پیش تعیین‌شده، مطابقت داده شود و در صورت شناسایی افراد مشکوک، صاحب‌خانه از این امر اطلاع یابد. علاوه بر این، امکان ارسال خودکار هشدار به پلیس نیز وجود دارد که موجب می‌شود، پلیس در عرض چند دقیقه، درب منزل فرد حضور یابد. افراد مشکوک موجود در پایگاه داده، شامل افراد دارای محکومیت‌های کیفری، بزهکاران جنسی و افرادی هستند که تحت تعقیب سیستم قضایی قرار دارند.

لازم به ذکر است که گوگل نیز اقدام به توسعه سیستمی تحت عنوان «Nest Hello Video» نموده است که قابلیت شناسایی و تشخیص چهره دوستان و بستگان را دارد، البته فناوری ابداعی گوگل، به سیستم قضایی و دفاتر پلیس مرتبط نشده است. به نظر می‌رسد که به کمک فناوری‌های پیشرفته تشخیص چهره، در آینده نه چندان دور، شبکه‌ای از نظارت‌های غیرمستقیم در محیط پیرامون بشر ایجاد گردد که همین امر، حساسیت‌هایی را در ارتباط با موضوع آزادی‌های مدنی دامن زده است. اگرچه در مگاه اولیه، این فناوری‌های جدید می‌توانند بسیار مفید بوده و بسیاری از چالش‌های اجتماعی را مرتفع نمایند، اما اگر کاربردهای منفی آن مورد استفاده نهادهای مختلف و سازمان‌های مافیایی قرار گیرد، به نوعی نقض حقوق آزادی افراد را به دنبال خواهد داشت؛ به صورتی که کلیه دوربین‌های شهر و حتی آیفون‌های خانگی، به صورت کامل در حال رصد چهره‌های افراد و پیگیری کلیه رفت و شدهای آن‌ها خواهند بود و این یعنی به سادگی می‌توان زندگی کامل افراد را در یک پرده سینما به نمایش گذاشت.

گفتنی است، فناوری تشخیص چهره و کاربردهای بالقوه‌ای که می‌تواند به همراه داشته باشد، توجه بسیاری از شرکت‌های بزرگ را به خود جلب نموده است. استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص احساسات کاربر بر اساس چهره وی، از دیگر ایده‌هایی است که فیسبوک بر آن متمرکز شده است. اپل نیز به این حوزه به شدت رقابتی وارد شده و فناوری منحصربه‌فردی برای تشخیص چهره کاربر و استفاده از آن، برای ورود به سیستم‌عامل مکینتاش، توسعه داده است. شاید بتوان جالب‌ترین کاربرد فناوری‌های تشخیص چهره را به «IBM» نسبت داد که پهپادی با قابلیت تشخیص احساسات افراد در محیط‌های عمومی، بر مبنای حالات چهره معرفی نموده است. این پهپاد، با تشخیص خستگی در چهره فرد و نیاز وی به قهوه یا سایر نوشیدنی‌های آرامش‌بخش، به صورت خودکار، اقدام به سفارش و تحویل آن به فرد می‌نماید.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.