پیوستن غول تجارت الکترونیک چین به شبکه جهانی منبع باز اختراعات
۱۱ دی ۱۳۹۷ پیوستن غول تجارت الکترونیک چین به شبکه جهانی منبع باز اختراعات

روابط تجاری بین آمریکا و چین، به‌عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان، در ماه‌های اخیر به‌شدت متلاطم بوده است، به طوری که کارشناسان، از تعبیر «رسیدن به نقطه جوش»، برای توصیف جنگ تجاری دو کشور استفاده می‌کنند. یکی از موارد اختلاف بین آمریکا و چین، سوءاستفاده از دارایی‌های فکری و سرقت گسترده آن‌ها توسط طرف چینی است که به نظر می‌رسد گام‌هایی برای تلطیف و بهتر شدن روابط برداشته شده است. «علی بابا» و یکی از زیرمجموعه‌های آن، به نام «ANT Financial»، خبر از پیوستن به شبکه جهانی منبع باز اختراعات «Open Invention Network-OIN» داده‌اند.

علی‌بابا که می‌توان آن را آمازون یا «eBay» چین نامید، ارزشی بالغ بر ۸۰ میلیارد دلار داشته و بزرگ‌ترین شرکت چینی است که تا به اینجای کار، به «OIN» خواهد پیوست. با توجه به سردمداری چین در زمینه ثبت پتنت که این کشور را به رده نخست کشورهای برتر در این زمینه رسانیده است، پیوستن یکی از شرکت‌های بزرگ چینی به «OIN»، شروع بسیار خوبی خواهد بود. «OIN»، یک کنسرسیوم منبع باز پتنت است که در سال ۲۰۰۵ میلادی تأسیس شده و عضویت برخی از غول‌های فناوری جهان، مانند گوگل، «IBM» و به تازگی، مایکروسافت، موجب شده است که منافع حضور در چنین کنسرسیومی، بسیار چشمگیر شود. در این کنسرسیوم، حق امتیاز بهره‌برداری از پتنت و مجوزهای متقابل، برای تمامی اعضاء رایگان خواهد بود. مایکروسافت، به‌عنوان یکی از بازیگران پیشرو در حوزه نرم‌افزار، یکی از شرکت‌هایی است که پیوستنش به «OIN» و به اشتراک‌گذاری بیش از ۶۰ هزار پتنت در آن، بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران را متعجب نمود.

گفتنی است، اختراعات به اشتراک گذاشته شده در این کنسرسیوم، به طور خاص به نرم‌افزار لینوکس و فناوری‌های مرتبط با آن متمرکز بوده و مجموعه‌ای از فناوری‌ها و نرم‌افزارهای مشهور، از جمله اندروید، آپاچی «Apache»، کروم «Chrome OS»، کوبرنتیس «Kubernetes» و لیبر آفیس «LiberOffice»، تحت پوشش آن قرار دارند. «کیت برگلت»، مدیر «OIN»، با ابراز شادمانی از پیوستن علی‌بابا به این کنسرسیوم، افزود: «صنایع مبتنی بر تجارت الکترونیک و محاسبات و خدمات مالی، با اختلالات قابل‌ملاحظه‌ای روبرو هستند. رهبران پیشرو در این صنایع، می‌توانند برای مقابله با این چالش‌ها، از مزایای نوآوری‌های مشترک و تقسیم اثرگذار فناوری‌های خود، استفاده نمایند.»

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day