ارتباط خودروهای خودران با افراد و سایر وسایط نقلیه اطراف
۱۲ دی ۱۳۹۷ ارتباط خودروهای خودران با افراد و سایر وسایط نقلیه اطراف

فناوری هدایت خودکار وسایط نقلیه، از موضوعاتی است که مورد توجه جدی شرکت‌های فناور و برخی از خودروسازان مطرح جهان قرار گرفته است. با سرمایه‌گذاری‌های وسیع انجام گرفته، این فناوری به شدت پیشرفت نموده و در آینده‌ای نه چندان دور، تردد خودروهای خودران در خیابان‌ها، آن‌چنان تعجب‌آور نخواهد بود. یکی از چالش‌هایی که در مسیر توسعه و تجاری‌سازی خودروهای خودران قرار دارد، ایمنی سرنشینان، عابران و دیگر افراد واقع در محیط پیرامون مسیر حرکت آن‌ها است. شرکت لیفت «Lyft» که از شرکت‌های فعال در حوزه حمل‌ونقل در آمریکا است، از منظری جدید به موضوع ایمنی خودروهای خودران نگاه می‌کند. پتنت جدید این شرکت، به وسایط نقلیه خودران کمک می‌نماید تا با عابران پیاده، دوچرخه‌سواران و سایر رانندگان اطراف خود، ارتباط برقرار نمایند. این پتنت که گواهی تأیید آن، در ۱۱ دسامبر گذشته و با شماره «US10152892»، توسط اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا صادر شده است، نحوه ارتباط با افراد نزدیک به خودروی خودران را از طریق ارسال سیگنال‌های خاصی توصیف می‌کند.

لزوم این اختراع، از آنجاست که حذف راننده در فناوری‌های هدایت خودکار وسایط نقلیه، می‌تواند برخی عدم اطمینان‌های محیطی را موجب شود. این در حالی است که رانندگان، با سایر افراد حاضر در پیرامون خودرو، مانند عابران پیاده، سایر خودروها، دوچرخه‌سواران و موتورسواران، می‌توانند ارتباط برقرار نموده و ایمنی را افزایش دهند. بنا بر اطلاعات مندرج در این پتنت، سیستم تعبیه شده در خودروی خودران، این قابلیت را خواهد داشت که برخی پیام‌های مشخص، مانند «Safe to Cross» و «Safe to Pass» و «Yielding» و «Warning Turning Left / Right» را بر روی بخش‌هایی از پنجره خودرو به نمایش بگذارد. در واقع، این قسمت‌ها (برای مثال، شیشه‌های دو طرف و نیز شیشه‌های عقب و جلو خودرو)، همچون یک صفحه‌نمایش برای ایجاد ارتباط با عابران و در صورت نیاز، اعلام هشدار به آن‌ها، بکار گرفته می‌شوند. شناسایی افراد، اعم از عابران و دیگر موارد نیز، از طریق تعبیه سنسورهایی خاص در خودرو که ماهیت و مسیر آن‌ها را مشخص می‌کند، انجام خواهد گرفت.

ایده ارتباط بین عابران پیاده و دیگر افراد حاضر در اطراف خودروهای خودران (مانند موتورسواران و دوچرخه‌سواران)، از سوی بسیاری از خودروسازان و شرکت‌های فناور بزرگ، دنبال می‌شود. چیزی که پتنت جدید شرکت لیفت را از دیگر روش‌های معرفی‌شده متمایز می‌سازد، نوآوری بسیار جالب در نحوه ارتباط بین آن‌ها است. سیستم اطلاع‌رسانی معرفی شده در این پتنت، خودروهای خودران را قادر می‌سازد تا با تمامی افراد و وسایط نقلیه شناسایی شده در اطراف خود، ارتباط برقرار نموده و در نتیجه، ایمنی مسیر حرکت را تا حد بسیار زیادی افزایش دهند. این ایده، از سوی دیگر خودروسازان و فعالان حوزه فناوری‌های هدایت خودکار نیز تا حدودی دنبال می‌شود که از آن جمله، می‌توان به تلاش فورد، برای توسعه یک استاندارد زبانی، برای ارتباط خودروهای خودران، اشاره نمود.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.