برنامه سامسونگ برای ورود به عرصه طراحی و تولید پهپاد
۲۵ دی ۱۳۹۷ برنامه سامسونگ برای ورود به عرصه طراحی و تولید پهپاد

به نظر می‌رسد که غول فناوری کره جنوبی، سامسونگ، قصد ورود به بازار هواپیماهای بدون سرنشین را دارد. پتنت اخیر این شرکت، حاکی از آن است که این فناور کره‌ای، به زودی اولین پهپاد خود را خواهد ساخت که یکی از امکانات جالب این پهپاد، قابلیت تغییر شکل آن است. این دستگاه، با توجه به تصاویر و توصیف‌های موجود در پتنت، می‌تواند موقعیت پروانه‌های خود را تغییر داده، تا حالت‌های پرواز مختلفی داشته باشد. علاوه بر این، می‌تواند پروانه‌ها و بال‌ها را به سمت بدنه خم نموده، تا قابلیت حمل آن نیز، ساده‌تر گردد. همچنین، پهپادهای سامسونگ، شامل فناوری رابطی خواهند بود که با آن، می‌توان پهپاد را با استفاده از دستگاه‌های هوشمندی مانند تلفن‌های همراه و از طریق فناوری «Wi-Fi»، کنترل نمود و صفحه‌نمایش رابط پهپاد، وضعیت عملیاتی آن را نشان می‌دهد.  علاوه بر این، پهپاد تاشوی معرفی شده در پتنت سامسونگ، شامل سنسورهایی مانند سنسورهای ژیروسکوپ، فشارسنج، شتاب سنج، قطب‌نما، مافوق صوت، دما، رطوبت، نور و ماوراءبنفش خواهد بود که قابلیت نشان دادن این اطلاعات را برای کاربر فراهم می‌نماید.

اگرچه سامسونگ، هیچ اظهار نظری در خصوص آینده در نظر گرفته شده برای این پهپاد جالب و احتمال تجاری‌سازی و تولید انبوه آن ارائه نکرده است، اما به نظر می‌رسد که این غول فناوری، برای پیوستن به بازار طراحی و ساخت پهپادها، جدی باشد، چراکه تنها در سال گذشته میلادی، پنج پتنت مربوط به این هواپیماهای بدون سرنشین به ثبت رسانیده است. بنا بر گزارش دفتر ثبت اختراع و علائم تجاری آمریکا «USPTO»، سامسونگ در مجموع، ۱۶ درخواست ثبت اختراع با کلیدواژه «وسایط نقلیه پهپادی»، به ثبت رسانیده است.

گفتنی است، در طی سال‌های اخیر، توسعه هواپیماهای بدون سرنشین و سرمایه‌گذاری در این حوزه، به شدت افزایش یافته است. غول‌های فناوری اطلاعات، مانند گوگل و آمازون، یک «جنگ پهبادی» را برای گسترش دامنه کاری خود با پهبادهای هوشمندی که هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را ترکیب می‌نمایند، به راه انداخته‌اند. در واقع، افزایش ۴ برابری پتنت‌هایی با موضوع پهپادها طی سال ۲۰۱۷ میلادی، خود گواهی بر این موضوع است. بیشترین فعالیت‌ها در این حوزه، از سوی شرکت‌های آمازون و «UPS» انجام می‌گیرد که بر توسعه پهپادها برای تحویل سفارشات متمرکز هستند. برخی قابلیت‌ها و کاربردهای فانتزی، مانند پهپاد حمل فنجان قهوه، از دیگر پتنت‌هایی است که اخیراً در این زمینه به ثبت رسیده است. علاوه بر این، با توجه به پیشرفت فناوری، ارزان شدن و راحتی دسترسی به این فناوری‌ها، شناسایی، حفاظت و اقدام متقابل در مقابل پهپادهای مزاحم نیز، به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

یک پهپاد با قابلیت تغییر شکل که می‌تواند تا شده و پروانه‌های خود را پنهان نماید، یک همراه جیبی مناسب است و احتمالاً جذابیت بیشتری نسبت به گزینه‌های ارزان بازار دارد. البته قطعات مکانیکی اضافی و پروتکل‌های کنترل فانتزی آن، ‌که به هر دستگاه هوشمندی اجازه کنترل پهپاد را می‌دهد، احتمالاً قیمت را کمی بالا می‌برند. انتظار می‌رود که ارزش بازار پهپادها که عمدتاً تحت سلطه شرکت‌های چینی قرار دارد، در سال ۲۰۲۰ میلادی، به بیش از ۱۱.۲ میلیارد دلار برسد. بر اساس گزارش سالانه «Drone Market Research»، شرکت «DJI»، رهبر فعلی بازار، ۷۴ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است و به دنبال آن، «Yuneec» با ۵ درصد و «Drobotics» با ۳ درصد، قرار دارند.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.