افزایش پنج درصدی ارزش سهام یک شرکت دارویی در پی اخذ مجوز بهره‌برداری و پایان نزاع حقوقی
۲۵ دی ۱۳۹۷ افزایش پنج درصدی ارزش سهام یک شرکت دارویی در پی اخذ مجوز بهره‌برداری و پایان نزاع حقوقی

به دنبال توافق شرکت دارویی توا «Teva Pharmaceuticals» با همتای خود نئوس «Neos Therapeutics»، بر سر اخذ مجوز بهره‌برداری از پتنت و حل اختلافات حقوقی، سهام این شرکت، با افزایش تقریباً پنج درصدی، همراه بوده است. دعوی یاد شده، بر سر فناوری پتنت شده درمان بیش فعالی «ADHD» بوده که طبق این توافق محرمانه، از تاریخ ۱ ژوئیه ۲۰۲۶ یا قبل از آن (تحت شرایط خاص)، «نئوس» حق تولید و فروش نسخه دارویی «Cotempla XR-ODT» را، ذیل برنامه توسعه دارویی «توا»، به نام «ANDA»، به این شرکت واگذار می‌نماید. گفتنی است، کاتمپلا یک قرص خوراکی با زمان رهایش تأخیری است که برای درمان اختلال بیش فعالی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

«جری مک لافلین»، مدیرعامل «نئوس»، در بیانیه‌ای که به همین منظور انتشار یافت، گفته است: «ما خوشحالیم که توانستیم این اختلاف حقوقی را حل‌وفصل نماییم. ما همچنان به دفاع از داروهای نوآورانه خود، در برابر هر گونه چالشی، ادامه خواهیم داد». نئوس، در تولید محصولات دارویی، با زمان رهایش اصلاح شده، تخصص دارد و در این زمینه، از فناوری انحصاری رهایش هدفمند دارویی خود استفاده می‌کند. این شرکت، در سه‌ماهه سوم سال گذشته میلادی و تا پایان ماه سپتامبر، موفق به کسب درآمد ۱۲.۵ میلیون دلاری شد که محصولات دارویی درمان بیش فعالی، بالغ بر ۱۱.۹ میلیون دلار از این درآمد را تشکیل می‌دهند. نئوس، در ماه نوامبر سال گذشته میلادی نیز، اعلام نموده بود که در حال انجام تغییرات اساسی در کار خود است و بازار «ADHD» آنقدر بزرگ است که سالانه بیش از ۷۰ میلیون نسخه، برای این بیماری تجویز می‌شود.

لازم به ذکر است، فقدان رویکرد هماهنگ در زمینه تعریف دامنه ادعا در پتنت‌های دارویی و چگونگی نقض آن‌ها و نیز مجوزهای بهره‌برداری از پتنت، از مهم‌ترین مباحث و چالش‌های حقوق مالکیت فکری در صنعت داروها محسوب می‌شود. با توجه به استقبال گسترده صنایع دارویی از سیستم پتنت و بازار پرارزش محصولات دارویی جدید، در این حوزه، دعاوی حقوقی متعدد، با اعداد و ارقام بسیار هنگفت، به وجود آمده است که از مشهورترین آن‌ها، می‌توان به معامله غیرمعمول آلرگان با قبیله بومی موهاوک، با هدف استفاده از مصونیت‌های قانونی اشاره نمود.

پربازدید‌ترین‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.