عزم جدی اپل برای ورود به حوزه البسه و پارچه‌های هوشمند
۲۹ دی ۱۳۹۷ عزم جدی اپل برای ورود به حوزه البسه و پارچه‌های هوشمند

صنعت تجهیزات پوشیدنی هوشمند، با تلفیق عرصه‌های مختلفی، همچون پوشاک و الکترونیک، به شدت مورد استقبال شرکت‌های بزرگی، مانند گوگل و نایک قرار گرفته است. اکوسیستم مرتبط با فناوری‌های پوشیدنی، بسیار وسیع بوده و طیف گسترده‌ای از تولیدکنندگان محصول، انجمن‌های تحقیق و توسعه، سازندگان و تأمین‌کنندگان قطعات و ارائه‌دهندگان خدمات نرم‌افزاری را شامل می‌شود. در میان این استقبال قابل توجه، حفاظت از ایده‌ها و دستاوردهای حاصل شده، دور نگه داشتن رقبا از این دستاوردها و آماده‌سازی آن‌ها برای تجاری‌سازی، امری بسیار حائز اهمیت است. یک پتنت استراتژیک، علاوه بر محافظت از فناوری‌های شرکت، می‌تواند مزایای رقابتی پایداری را برای شرکت به ارمغان آورد. در همین راستا، فعالان صنعت تجهیزات پوشیدنی هوشمند نیز، تلاش خود برای ایجاد انحصار در دستاوردهای حاصله را، به صورت ثبت پتنت در کشورهای مختلف، دنبال می‌نمایند.

ناب بودن حوزه فناوری‌های هوشمند پوشیدنی، حتی غول‌های فناوری، همچون اپل را نیز به آن وارد نموده است. این شرکت که تا کنون، تنها محصول نهایی پوشیدنی که به بازار عرضه نموده است، ساعت‌های هوشمندش می‌باشد، برنامه استراتژیکی به منظور تولید پارچه‌های هوشمند و بکارگیری آن‌ها برای کاربردهای مختلف دارد. اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا «USPTO»، اخیراً تعدادی از اختراعات ثبت‌شده اپل را منتشر نموده که در میان آن‌ها، یک پتنت طراحی با شماره «USD836922»، در خصوص پارچه هوشمند، دیده می‌شود. این پتنت، که در سپتامبر سال ۲۰۱۶ میلادی و با مشارکت ۲۱ مخترع ثبت شده بود، در نهایت، در یکم ژانویه سال جاری میلادی، منتشر گردید.

اگرچه جزئیات زیادی در پتنت منتشرشده وجود ندارد، اما بر اساس اطلاعات و تصاویر ارائه شده، به نظر می‌رسد که احتمالاً اپل در حال آزمون ایده بافت مدار، در تار و پود پارچه است. با توجه به پتنت دیگری که اخیراً در خصوص دستکش‌هایی با قابلیت سنجش نیرو و فشار، از این شرکت منتشر شده است و به نوعی از بافته شدن مدارات الکترونیکی در میان بافت پارچه صحبت به میان آورده، این احتمال برای عزم جدی اپل برای ورود به این حوزه، تقویت می‌گردد.

لازم به ذکر است که رویکردهای جدید شرکت‌های فناور نسبت به منسوجات هوشمند، می‌تواند تحولات قابل توجهی را در آینده نزدیک به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، چند ماه پیش، گوگل نیز پتنتی در زمینه منسوجات هوشمند ثبت نمود که حکایت از تولید لباس‌های هوشمندی داشت که با ارسال بازخورد لمسی به کاربر، می‌تواند برای هشدار دادن به وی، یا آگاهی از دریافت یک پیام جدید، مورد استفاده قرار گیرد. پتنت اخیر نایک نیز، لباس‌های هوشمندی را معرفی نموده که با استفاده از سنسورهای کار گذاشته‌شده روی دست، پا، کمر و زانو و ارتباط آن‌ها با گوشی هوشمند یا رایانه، امکان ارائه آموزش یوگا را فراهم می‌نمود.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day