به دنبال ثبت شکایت کوآلکام علیه اپل در دادگاههای آلمان، در ۲۰ دسامبر سال گذشته میلادی، دادگاه مونیخ به نفع کوآلکام رأی داده و فروش آیفونهای ۷ و ۸ را در این کشور ممنوع نموده است. چندی پیش، کوآلکام، با ادعای نقض پتنتهایش توسط اپل، از دادگاه مذکور درخواست نمود تا نسبت به توقف فروش محصولات نقضکننده پتنت در آلمان، اقدام نماید. این مناقشه، مربوط به پتنت فناوری مدیریت مصرف انرژی گوشیهای هوشمند است که برای افزایش عمر باتری، مورد استفاده قرار میگیرد.
حکم صادره، از ۴ ژانویه سال جاری میلادی اجرایی شده و به موجب آن، اپل مجبور است که آیفونهای ۷ و ۸ را از قفسههای فروش خود در آلمان، جمعآوری نماید. در حال حاضر، فروشگاههای آلمانی اپل، آیفونهای «XS» و «XR» را ارائه میدهند، اما دیگر اجازه فروش آیفون ۷ یا ۸ را ندارند. وبسایت آلمانی اپل نیز، جدیدترین مدلهای آیفون (XS و XS Max و XR) و همچنین مدلهای قدیمیتر ۲۰۱۴ (6 و 6 Plus)، ۲۰۱۵ (6S و 6S Plus) و ۲۰۱۶ (SE) را ارائه میدهند. اما خریدارانی که به دنبال آیفون ۷ و ۸ هستند، ناامید خواهند شد.
به گفته کوآلکام، دادگاه مونیخ، متوجه شده که اپل، فناوری صرفهجویی انرژی کوآلکام را در دو مدل آیفون نقض نموده است و بر این اساس، دستور داده که این شرکت، فروش این دو محصول را در آلمان متوقف نماید. همچنین، دادگاه به اپل دستور داده که آیفونهای نقضکننده را، از فروشندگان شخص ثالث نیز، پس بگیرد. البته بنا به درخواست دادگاه، کوآلکام ضمانتی به ارزش ۱.۳۴ میلیارد یورو ارائه نموده، تا در صورت تجدیدنظر یا لغو حکم دادهشده، بتواند خسارت تحمیلشده بر اپل را پوشش دهد.
لازم به ذکر است که در گذشته، اپل اغلب تراشههای کوآلکام را در گوشیهای آیفون خود استفاده میکرد. اما بعد از سرد شدن روابط بین دو شرکت، اپل با اینتل شروع به کار کرد. در سپتامبر گذشته، کوآلکام از اپل و اینتل شکایت نمود و ادعا کرد که اپل، اسرار تجاری این شرکت را در مورد تراشهها، با اینتل به اشتراک گذاشته است.
گفتنی است، اپل سال گذشته میلادی، از کوآلکام در آمریکا و چین شکایت نموده و این شرکت را به اخاذی و اقدامات ضد رقابتی در مذاکرات خود در صدور مجوز، متهم نموده بود و در همین راستا، به شرکتهای سازنده خود، دستور داد که تا زمان مشخص شدن نتیجه شکایتهای انجامگرفته، از پرداخت حق امتیاز پتنتهای کوآلکام، خودداری نمایند. کوآلکام نیز در حملهای متقابل، به دنبال شکایتی از اپل در دادگاههای چین، خواستار ممنوعیت فروش آیفون در سراسر این کشور شد. نبرد این دو شرکت، در نهایت پای کمیسیون تجاری فدرال آمریکا «FTC» را نیز به میان کشیده و کوآلکام بایستی در دادگاهی، برای پاسخگویی حاضر شود.