فناوری جدید حذف باکتری برای پرورش میگو
۰۳ بهمن ۱۳۹۷

فناوری جدید حذف باکتری برای پرورش میگو

میگو، یکی از منابع غذایی غنی است که طرفداران بسیاری در تمام دنیا دارد. بهترین انواع میگو، از دریاها صید می‌شوند؛ اما این حجم صید، جوابگوی تقاضای موجود نبوده و در عین حال، در تمام نقاط جهان نیز، در دسترس نیست. به همین دلیل، مزارع زیادی نیز برای پرورش میگو ساخته شده‌اند. با این وجود، امکان بیماری میگوها و آلودگی آب‌های پرورش میگو به انواع باکتری، اغلب بسیاری از صاحبان این مزارع را با ضررهای هنگفتی مواجه نموده است. با این حال، به تازگی یک شرکت آمریکایی، روشی ارائه نموده که با از بین بردن باکتری‌های مضر آب‌ها، امکان پرورش میگو را در هر زیستگاه بسته‌ای فراهم می‌نماید.

شرکت «NaturalShrimp»، که یک شرکت پرورش میگو در تگزاس است، موفق به اخذ یک گواهی ثبت اختراع برای فناوری جدید سیستم پرورش آبزی خود شده است. این سیستم، که با همکاری شرکت «F&T Solutions Water» ایجاد شده، شامل نوعی فناوری «سرکوب باکتری‌های آبی» است که به گفته توسعه‌دهندگان، علاوه بر باکتری‌های موجود در آب، دیگر موجودات مضر را نیز حذف نموده تا امکان پرورش سالم میگو را در محیط‌های داخلی فراهم نماید.

گفتنی است، این شرکت سهامی عام، به مدت ۱۷ سال بر روی پرورش داخلی میگو کار کرده، اما همواره با مشکلات شیوع باکتری و بیماری میگوها، مواجه بوده که زیان ۳۴ میلیون یورویی را نیز برای شرکت به همراه داشته است. شرکت، در اولین آزمایش پایلوت فناوری خود در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۸ میلادی، شروع به استفاده از فناوری مذکور نمود که در آن، برای از بین بردن باکتری‌ها، از جریان‌های الکتریکی استفاده می‌شد؛ آزمایشی که موفقیت‌آمیز از آب در آمد.

این شرکت، مدعی است که یک سیستم پرورش آبزی ایجاد نموده که به طور خودکار، میزان آمونیاک، باکتری، جامدات و مقدار خوراک موجود برای یک گونه آبزی محبوس در یک زیستگاه آبی بسته را کنترل می‌نماید و بر این اساس، می‌تواند بدون نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها یا مواد شیمیایی سمی، میگویی باکیفیت تولید نماید. «پیتر لتیزیا»، مدیرعامل شرکت «F&T» نیز، بر مزایای جهانی این فناوری جدید تأکید داشته و اظهار نموده است: «توانایی پرورش میگو و سایر آبزیان در هر شهری، صرف‌نظر از فاصله آن شهر از دریا، باعث افزایش منابع غذایی تازه در آن شهر می‌شود.»

پتنت ذکرشده که به گفته مدیرعامل «NaturalShrimp»، یک هدیه کریسمس فوق‌العاده برای شرکت است، سبب می‌شود که ایده شرکت محفوظ مانده و حقوق انحصاری هر گونه پرورش میگو با استفاده از این فناوری، متعلق به شرکت باشد.

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

معرفی فینالیست‌های جایزه مخترع برتر اروپا در سال ۲۰۲۱
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

معرفی فینالیست‌های جایزه مخترع برتر اروپا در سال ۲۰۲۱

دفتر ثبت اختراع اروپا «EPO»، فینالیست‌های جایزه مخترع برتر اروپا در سال ۲۰۲۱ میلادی را معرفی نمود. این جایزه، در پنج گروه «صنعت»، «تحقیقات»، «کشورهای غیر عضو دفتر ثبت اختراع اروپا»، «سازمان‌های کوچک و متوسط» و «دستاورد یک عمر تلاش» اعطا می‌شود. ۱۵ فینالیست معرفی شده، توسط هیئتی از داوران مستقل بین‌المللی و از میان بیش از ۴۰۰ مخترع فردی و گروهی انتخاب شده‌اند. گفتنی است که برندگان نهایی، طی مراسمی آنلاین، در تاریخ هفدهم ژوئن سال جاری میلادی معرفی می‌گردند.

مخالفت اروپا با لغو موقت حقوق پتنت‌های واکسن کووید-۱۹
۳ خرداد ۱۴۰۰

مخالفت اروپا با لغو موقت حقوق پتنت‌های واکسن کووید-۱۹

در واکنش به تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر حمایت از لغو پتنت‌های مرتبط با واکسن کووید-۱۹، کمیسیون اروپا این اقدام را یک «ترفند رسانه‌ای» نامیده و با تأکید بر نقش کلیدی پتنت در افزایش نوآوری و سرمایه‌گذاری‌های تحقیق و توسعه‌ای، استفاده از مجوزهای اجباری را به‌عنوان راهکاری جایگزین پیشنهاد داده است.

شناسایی بیماری‌های پوستی به کمک تلفن همراه
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

شناسایی بیماری‌های پوستی به کمک تلفن همراه

یک شرکت کانادایی فعال در حوزه سلامت دیجیتال، اپلیکیشنی توسعه داده که انقلابی در مواجهه با بیماری‌های پوستی پدید می‌آورد. «Skinopathy»، اپلیکیشن خود را که مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی است، به زودی به بازار عرضه نموده و بدین وسیله، مدیریت بیماری‌های پوستی را به‌ویژه برای افراد مستقر در مناطق دورافتاده و محروم از خدمات پزشکی ممکن می‌سازد.

دیالیز سیار با استفاده از کلیه مصنوعی یک کیلوگرمی
۴ خرداد ۱۴۰۰

دیالیز سیار با استفاده از کلیه مصنوعی یک کیلوگرمی

یک متخصص بیماری‌های کلیوی، موفق به طراحی و ساخت نوعی تجهیز پوشیدنی شده که می‌تواند به‌عنوان یک کلیه مصنوعی، فرآیند تکراری و ناخوشایند دیالیز در مراکز درمانی را به کلی حذف نماید. «ویکتور گورا»، استادیار دانشگاه «UCLA»، پس از دریافت گواهی ثبت اختراع از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، در تلاش است تا اواخر سال جاری میلادی، آزمایشات نهایی مرتبط با دستگاه جدید خود را آغاز نماید.

روند صعودی ثبت اختراع در حوزه مواد غذایی پروبیوتیک
۱۲ خرداد ۱۴۰۰

روند صعودی ثبت اختراع در حوزه مواد غذایی پروبیوتیک

تجزیه و تحلیل داده‌های ثبت اختراع، حاکی از آن است که طی یک دهه گذشته، تحقیقات در حوزه مواد غذایی و میکروب‌شناسی، از حوزه‌های مورد توجه شرکت‌های فناور و سیاست‌گذاران بسیاری از کشورها بوده است. شواهد حاکی از آن است که در یک دهه اخیر، روند کلی پتنت‌های این حوزه رو به افزایش بوده و بخش عمده این افزایش، به لطف مخترعین و فناوران چینی بوده است.

صدور مجوز باز، ابتکار جدید سیستم مالکیت فکری چین
۸ خرداد ۱۴۰۰

صدور مجوز باز، ابتکار جدید سیستم مالکیت فکری چین

بنا بر قانون جدید ثبت اختراع چین، صاحبان پتنت می‌توانند برای تسریع در فرآیند صدور مجوز بهره‌برداری از پتنت، از طرح ابتکاری «صدور مجوز باز» استفاده نمایند. بر اساس این طرح، دارندگان پتنت در یک بیانیه کتبی اعلام می‌کنند که علاقه‌مندان به بهره‌برداری از فناوری پتنت شده، با مراجعه به دفتر مالکیت فکری چین و پرداخت هزینه‌های مشخص شده برای حق امتیاز، می‌توانند مجوز بهره‌برداری را دریافت نماید. این سیستم، با تسهیل گردش اطلاعات پتنت، به کاهش هزینه‌های معاملات، بهبود کارایی فرآیند صدور مجوز و نیز ارتقاء کیفیت بهره‌برداری از پتنت کمک می‌کند.