استفاده از فناوری اینترنت اشیاء «IoT» در صنایع غذایی
۰۸ بهمن ۱۳۹۷

استفاده از فناوری اینترنت اشیاء «IoT» در صنایع غذایی

«اینترنت اشیاء» یا «IoT»، یکی از آن فناوری‌های پرآوازه‌ای است که با ورود به حوزه‌های مختلف صنعتی و حتی زندگی شخصی افراد، می‌تواند بسیاری از جنبه‌های زندگی و کار مردم را با تحول روبرو نماید. این فناوری، به کمک اتصال دستگاه‌ها، اشیاء و حسگرهای مختلف، به شبکه اینترنت و به یکدیگر، امکان تعامل میان آن‌ها و همچنین تعامل با کاربر و کنترل بهتر فرایندها را ممکن می‌سازد. اگر وقتی از خانه خارج می‌شود، نگران کتری برقی خود هستید که آیا آن را از برق کشیده‌اید یا خیر، بعد از رونق این فناوری در نسل جدید خانه‌های هوشمند، نگرانی شما دیگر جایگاهی نخواهد داشت، چراکه به راحتی با گوشی هوشمند خود، آن را خاموش می‌کنید. البته این یک رؤیا نیست و شرکت‌های فعال در حوزه لوازم خانگی، همچون بوش، به این حوزه ورود نموده‌اند. این فناوری، در صنایع مختلف نیز، قابلیت ارائه کمک‌های قابل توجهی داشته و به راحتی، امکان بهبود کیفیت و کمیت و همچنین کاهش هزینه‌های ناشی از سیستم‌های کنترلی و نیروی انسانی را فراهم می‌نماید.

در این میان، شرکت‌های فعال در حوزه صنایع غذایی نیز، می‌توانند از این فناوری جدید، بهره‌های فراوانی برده و بهبود ایمنی مواد غذایی، کاهش ضایعات و نظارت بهتر بر تولید مواد غذایی و نگهداری از آن‌ها را برایشان به ارمغان آورد. به عنوان مثال، در یک مزرعه، به کارگیری حسگرهای مختلف، می‌تواند امکان نظارت بر شرایط آب و هوایی، سطح رطوبت خاک، بلوغ محصول و حتی حضور حشرات یا قارچ‌ها را فراهم نموده و در نتیجه، منجر به بهینه‌سازی تولید محصول شود. علاوه بر موارد یاد شده، حسگرها می‌توانند برای کمک به بهینه‌سازی آبیاری و تعیین زمان کوددهی نیز مورد استفاده قرار گرفته تا این سیستم‌ها، به صورت خودکار روشن و خاموش شوند. همچنین، اینترنت اشیاء، می‌تواند از طریق نظارت بر زمان حمل‌ونقل و دمای محصولات غذایی، به حفظ محصول سالم هم، کمک نماید.

گفتنی است، با همه مزایای موجود در مسیر توسعه فناوری‌های مرتبط با اینترنت اشیاء، ثبت اختراعات مربوطه، با چالش‌هایی روبرو است، چراکه «IoT»، متشکل از چندین فناوری، شامل دستگاه‌ها، نرم‌افزارها و سیستم‌هایی است که همه با هم کار می‌کنند. در نتیجه، یافتن بهترین راه برای محافظت از چنین اختراعات پیچیده‌ای، به یک استراتژی ثبت اختراع متفکرانه نیاز دارد که حفاظت از اختراع را تضمین نماید. در این مسیر، اطمینان از جدید بودن ادعاهای مطرح شده، در نظر گرفتن کلیه موارد لازم در ادعاهای مجزا و شناسایی مجموعه‌هایی که در صنایع مختلف، ممکن است نقض پتنت مربوطه را انجام دهند، تنها بخشی از موارد مهمی است که یک مخترع یا شرکت فعال در این حوزه، برای ثبت پتنت خود، باید در نظر بگیرد.

نـام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر شما
کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

حل مشکل ارتباط برقرار کردن بیماران دارای ماسک تنفسی، به کمک اختراع یک نوجوان ۱۲ ساله
۲ دی ۱۳۹۸

حل مشکل ارتباط برقرار کردن بیماران دارای ماسک تنفسی، به کمک اختراع یک نوجوان ۱۲ ساله

اختراع نوجوان ۱۲ ساله، پس از گذشت پنج سال و اخذ جوایز متعدد، با ثبت در سیستم پتنت و محافظت‌های لازم، گام‌های بعدی برای تجاری‌سازی و عرضه به متقاضیان را طی می‌کند. این اختراع جالب و منحصربه‌فرد، مشکل ارتباطی بیماران استفاده‌کننده از ماسک اکسیژن را رفع نموده و به آن‌ها کمک می‌کند تا صدایشان را به گوش اطرافیان برسانند.

USPTO
انتشار تقویم آموزشی زمستان ۹۸ آکادمی کانون پتنت ایران
۱۵ دی ۱۳۹۸

انتشار تقویم آموزشی زمستان ۹۸ آکادمی کانون پتنت ایران

آکادمی کانون پتنت ایران که فعالیت خود را در سال ۹۷ و با هدف آموزش مخاطب‌محور در حوزه مالکیت فکری آغاز نمود، در راستای اهداف کانون پتنت به منظور ارتقای سطح دانش مالکیت فکری در کشور، اولین تقویم آموزشی خود را در پاییز امسال منتشر ساخت. با توجه به استقبال قابل توجه صورت گرفته از دوره‌های برگزار شده در پاییز سال جاری، آکادمی اقدام به تدوین دومین تقویم آموزشی خود، تحت عنوانه تقویم آموزشی زمستانه نموده که شامل دوره‌های متنوع حضوری و همچنین آموزش مجازی می‌باشد.

سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری (وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران)
۱۷ دی ۱۳۹۸

سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری (وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران)

کانون پتنت ایران، در راستای فعالیت‌های آموزشی و ترویجی خود و با هدف افزایش آگاهی عمومی پیرامون مالکیت فکری و مزایای آن، برنامه‌ای مدون برای آموزش آنلاین و غیرحضوری، تحت عنوان «سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری» را در دستور کار خود قرار داده است. در این برنامه که شامل برگزاری سلسله وبینارهای آموزشی منظم در سه‌شنبه‌های مختلف فصل زمستان است، مخاطبین با مهم‌ترین موضوعات مالکیت فکری آشنا خواهند شد.

برگزاری دومین وبینار آشنایی با مالکیت فکری توسط کانون پتنت ایران
۱۲ دی ۱۳۹۸

برگزاری دومین وبینار آشنایی با مالکیت فکری توسط کانون پتنت ایران

در راستای استقبال قابل توجه مخاطبین از وبینارهای برگزار شده پیشین کانون پتنت ایران، آکادمی کانون در برنامه زمستانه خود نیز، وبینارهایی را در نظر گرفته که یکی از آن‌ها در مورخ هفدهم دی‌ماه سال جاری و با عنوان «آشنایی با مالکیت فکری»، برگزار می‌گردد.

برگزاری اولین وبینار از مجموعه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری
۱۸ دی ۱۳۹۸

برگزاری اولین وبینار از مجموعه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری

آکادمی کانون پتنت ایران، برگزاری سلسله وبینارهایی با موضوعات متنوع مالکیت فکری را برنامه‌ریزی نموده که تحت عنوان «سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری»، برگزار می‌گردد. در همین راستا، اولین وبینار این مجموعه با موضوع «آشنایی با مالکیت فکری»، سه‌شنبه گذشته مورخ ۲۴ دی ماه برگزار گردید. آموزش‌های مد نظر، در سرفصل‌هایی شامل «اهمیت دارایی‌های فکری»، «تعاریف دارایی‌های فکری و حوزه شمول آن‌ها»، «قلمرو و مصادیق دارایی‌های فکری و نحوه حمایت از آن‌ها»، «مسیرهای حفاظت از دارایی‌های فکری» و همچنین «مثال‌هایی از مصادیق دارایی‌های فکری»، ارائه گردید.

برگزاری کارگاه «هنر مطالعه پتنت» در پژوهشکده انرژی دانشگاه شریف
۳ دی ۱۳۹۸

برگزاری کارگاه «هنر مطالعه پتنت» در پژوهشکده انرژی دانشگاه شریف

«کانون پتنت ایران» در مورخ ۲۸ آذرماه سال جاری و در راستای استراتژی حمایتی خود برای آموزش در حوزه مالکیت فکری، اقدام به برگزاری کارگاهی با عنوان «هنر مطالعه پتنت» نموده است. از جمله سرفصل‌های مطرح شده در این کارگاه، می‌توان به «مقدمه‌ای بر ساختار و رسالت پتنت»، «نحوه استخراج پتنت»، «آناتومی پتنت»، «نکات کاربردی برای مطالعه بخش‌های مختلف پتنت» و «مطالعه عملی پتنت و استخراج اطلاعات آن» اشاره نمود.