با وجودی که فناوریهای مورد استفاده در خودروهای برقی تسلا، م این محصولات را در زمره یکی از هیجانانگیز خریدهای کاربران قرار داده است، با این حال، این شرکت با برخی چالشها در فرآیند تولید خودروهای خود مواجه است. تنش وارد شده به قطعات خودرو در حین حرکت، یکی از مواردی است که در پتنت جدید این شرکت، مورد توجه قرار گرفته است. در این پتنت که در روزهای آغازین سال جدید میلادی و با شماره «WO2019006035» انتشار یافته است، موضوع نظارت خودکار بر تنشهای وارد شده به قطعات خودرو، با هدف کاهش هزینههای شناسایی و ارزیابی خسارات، مدنظر قرار دارد.
با اینکه قطعات متحرک در اتومبیلهای الکتریکی، در مقایسه با نمونههای فسیلی بسیار کمتر است، با این وجود، موتور الکتریکی و سیستم تعلیق آن، ممکن است با تنشهایی در حین تولید مواجه شوند که عملکرد آنها را کاملاً تحت تأثیر قرار میدهد. در پتنت فوق که با عنوان «سیستم و روشی برای نظارت بر چرخه تنش»، انتشار یافته است، اشاره شده که قطعات و اجزای خودروهای الکتریکی، بهطور مداوم گرم و سپس خنک میشوند و یا در زمانهای مختلف، با کاهش و افزایش سرعت مواجه هستند که هر دوی این موارد، موجب بروز تنشهای حرارتی و مکانیکی خواهند شد. با گذشت زمان، چنین تنشهایی میتواند کاهش عملکرد و حتی آسیبهای بسیار خطرناک را در پی داشته باشند. استراتژی مواجهه با این خرابیها، بازدید و شناسایی دورهای و احیاناً جایگزینی قطعات در فواصل زمانی تعیین شده است که زمانبر و بسیار پرهزینه خواهد بود. علاوه بر این، حتی ممکن است که بازدیدهای دورهای نیز نتوانند حفاظت کافی در برابر این چالش را ایجاد نمایند. بنابراین، نیاز است تا سیستمی کارآ و کمهزینه، برای شناسایی و ارزیابی آسیبهای ناشی از تنش در خودروهای الکتریکی، معرفی گردد.
سیستم معرفی شده از سوی تسلا، شامل یک پردازنده ساختارمند و پیکرهبندی شده است که با تحلیل میزان تنش وارده به زیرسیستمهای خودرو، آسیبهای تجمعی خودرو را در زمان واقعی محاسبه و ارزیابی مینماید. سیستم مذکور، میتواند مزایای فراوانی برای صاحبان خودروهای الکتریکی به همراه داشته باشد؛ برای مثال، در زمان لازم، به آنها اعلام میدارد که چه قطعات و اجزایی نیاز به تعمیر و نگهداری فوری داشته و حتی در مفهوم کلانتر، کدامیک از خودروهای هدایت خودکار، نیازمند تعمیر بوده و میبایست به مراکز خدماتی مراجعه نمایند.
گفتنی است، تسلا به توسعه فناوریهای عجیب و دور از ذهن، علاقه وافری دارد و با وجود کسبوکار اصلی تولید و عرضه خودروهای الکتریکی، در طیف وسیعی از حوزههای فناوری، اعم از بهبود عملکرد باتری، استفاده از واقعیت افزوده در فرآیند ساخت خودرو ، توسعه سیستم تصفیه پساب و حتی تجاریسازی فناوری سقف خورشیدی، سرمایهگذاری نموده است.