فناوری جدید تسلا برای موقعیت‌یابی خوروهای خودران
۱۷ بهمن ۱۳۹۷ فناوری جدید تسلا برای موقعیت‌یابی خوروهای خودران

فناوری هدایت خودکار وسائط نقلیه، از موضوعاتی است که مورد توجه جدی شرکت‌های فناور و برخی از خودروسازان مطرح جهان قرار گرفته است. آینده درخشانی که برای بازار این خودروها تصور می‌شود، همه را به صف نموده تا در این کارزار رقابتی، حضوری فعال داشته باشند. تسلا به عنوان یکی از شرکت‌های به نامی که در این مسیر فعالیت می‌نماید، جنبه‌های مختلفی از فناوری‌های مورد استفاده در این خودروها را، به عنوان حوزه تمرکزی خود قرار داده و پتنت‌های گسترده‌ای در این خصوص ارائه می‌نماید. این شرکت، اخیراً برای حفاظت از یکی دیگر از دستاوردهای خود، اقدام نموده که موقعیت‌یابی دقیق خودرو را هدف قرار داده است.

در پتنت جدید منتشر شده از تسلا، به شماره «WO2018222274»، فناوری جدیدی توصیف شده که منجر به موقعیت‌یابی دقیق‌تر «GPS» خواهد شد. این فناوری، با استفاده از به اشتراک‌گذاری اطلاعات موقعیت‌یابی بین وسایط نقلیه، دقت موقعیت‌یابی را افزایش می‌دهد. این سیستم، از تطبیق داده‌های حاصل از سنسورها و دوربین‌های موجود در خودرو، با نقشه‌ها و همچنین داده‌های موقعیت‌یابی سایر خودروهای موجود در جاده، برای تشخیص مکان دقیق وسایط نقلیه، استفاده می‌کند. به کمک این سیستم، وسایط نقلیه مختلف، اصلاحات لازم در سیستم‌های موقعیت‌یابی را با هم به اشتراک گذاشته، تا حتی با سیگنال‌های ضعیف «GPS» نیز، مکان‌یابی دقیق خودرو امکان‌پذیر باشد.

گفتنی است که سیستم‌های موقعیت‌یابی «GPS» فعلی، در نتیجه مواردی از قبیل، شرایط جوی و انسدادهای سیگنالی، با مشکلاتی روبرو شده و از دقت و عملکرد مناسبی برخواردار نمی‌باشند. این در حالی است که در توسعه خودروهای کاملاً خودران که تسلا مد نظر دارد، دقت مکان‌یابی جغرافیایی، بسیار مهم است. به همین دلیل، تسلا در پتنت خود یادآور شده است که: «ممکن است یک گوشی هوشمند، قادر به تعیین دقیق موقعیت، تا حدود پنج متری گوشی باشد؛ اما این دقت، می‌تواند زمانی که گیرنده در مجاورت ساختمان‌ها، پل‌ها، درختان و یا دیگر سازه‌ها است، افت نماید. در عین حال، این میزان از دقت، برای برخی از کاربردهای موقعیت‌یابی کافی است، اما برای کاربردهایی مانند رانندگی خودران، دقت بیشتری نیاز است.»

به کمک فناوری معرفی شده در پتنت جدید تسلا، دوربین می‌تواند هندسه و مرزهای جاده را تشخیص دهد. این قابلیت شناسایی، می‌تواند از طریق انطباق با نقشه‌ها، دقت را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. علاوه بر این، نرم‌افزار مورد استفاده در این سیستم جدید، به وسایط نقلیه اجازه می‌دهد که مانند ماهواره‌های «GPS» عمل نموده و سیگنال‌ها و داده‌های موقعیت‌یابی را برای یکدیگر ارسال نمایند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day