تغییر در معادلات رقابتی فناوری اصلاح ژنتیکی با پتنت جدید دانشگاه کالیفرنیا
۰۶ اسفند ۱۳۹۷ تغییر در معادلات رقابتی فناوری اصلاح ژنتیکی با پتنت جدید دانشگاه کالیفرنیا

دفتر ثبت پتنت و علائم تجاری آمریکا «USPTO»، اقدام به تأیید اختراع جدیدی با موضوع اصلاح ژنتیکی نموده که متعلق به دانشگاه کالیفرنیا است. پتنت جدید اعطا شده به این دانشگاه، می‌تواند رقابت بر سر این فناوری ارزشمند را با مؤسسه فناوری ماساچوست «MIT» و دانشگاه‌ هاروارد که آن‌ها هم پتنت‌هایی در این زمینه دارند، وارد فاز جدیدی نماید. دانشگاه کالیفرنیا با دریافت این گواهی، به یک دارایی فکری با ارزش بالقوه بسیار بالا دست یافته است، چراکه فناوری اصلاح ژنی «CRISPR»، یک فناوری انقلابی و با کاربردهای بسیار وسیع است. در خصوص ارزش بالای این فناوری، ذکر این موضوع کافی است که تعدادی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دارویی و زیست‌فناوری و نیز دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی پیشرو، بر آن متمرکز شده‌اند.

لازم به ذکر است که اطلاعیه «USPTO» مبنی بر تأیید درخواست ثبت پتنت مذکور، در اوایل ماه فوریه سال جاری انتشار یافته و علی‌القاعده، اعطای گواهی ثبت اختراع، ظرف ۸ هفته آینده انجام خواهد گرفت. با توجه به پتانسیل‌های فراوان فناوری «CRISPR» در حوزه‌های مختلف از جمله درمان انواع بیماری که بالغ بر میلیاردها دلار ارزش دارد، دستیابی به این پتنت، به معنای گامی بزرگ از سوی دانشگاه کالیفرنیا است. «الدورا الیسون»، استراتژیست ارشد دانشگاه کالیفرنیا در حوزه مالکیت فکری و ثبت اختراع، با تأکید بر ارزش این فناوری اظهار داشت: «پتنت جدید، شامل استفاده از فناوری CRISPR Case 9، در هر محیط سلولی یا غیرسلولی است.»

گفتنی است، دانشگاه‌های توسعه‌دهنده فناوری اصلاح ژنی، همگی مدعی مالکیت بر فناوری مذکور هستند و حتی «دیوید کامرون»، سخنگوی مؤسسه تحقیقاتی «Broad Institute»، عقیده دارد که پتنت جدید کالیفرنیا، نمی‌تواند اثری جدی بر وضعیت فعلی مالکیت بر این فناوری توسط این مؤسسه تحقیقاتی و دانشگاه‌های «MIT» و هاروارد داشته باشد.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.