نامه گروهی از صاحبان صنایع کوچک و بنیان‌گذاران استارت‌آپی به مدیر «USPTO»
۱۲ اسفند ۱۳۹۷ نامه گروهی از صاحبان صنایع کوچک و بنیان‌گذاران استارت‌آپی به مدیر «USPTO»

تعدادی از مدیران صنایع کوچک و بنیان‌گذاران استارت‌آپی، با ارسال نامه‌ای به «آندره ایانکو»، مدیرکل دفتر ثبت پتنت و علائم تجاری آمریکا، نگرانی خود از فعالیت‌های باج‌گیران پتنت و اثرات منفی آن بر نوآوری را گوشزد نمودند. در این نامه، آمده است: «ما نظرات خود پیرامون کاهش و یا حذف کامل آسیب‌های ناشی از پرونده‌های حقوقی متعدد پتنت را ارائه می‌دهیم که می‌تواند تجاربی واقعی از کسب‌وکار بوده و به شما در کاهش و یا حذف موارد مشابه، کمک نماید.»

به نظر می‌رسد که نامه فوق، در واکنش به سخنرانی اخیر ایانکو در تگزاس است. وی در این سخنرانی، با اشاره به منتقدان «PAE»ها و باج‌گیران پتنت، بر این نکته تأکید نمود که گسترش داستان هیولای ترسناکی به نام باج‌گیران پتنت، می‌تواند موجب انحراف اذهان از نوآوری و اهمیت آن گردد، لذا لازم است در این حوزه تعادل برقرار شده و عدم افراط در دستور کار قرار گیرد. در نامه اخیر، با اشاره به این سخنرانی و با ذکر این‌که مدیران فوق، خود به اثرات «PAE»ها و صدمات ناشی از اقدامات آن‌ها واقف هستند، تعدادی از نمونه‌های واقعی این آسیب‌ها را تشریح نموده‌اند. (شرکت‌هایی که به صورت اختصاصی بر صدور مجوز بهره‌برداری از پتنت متمرکز بوده و اقدام به تصاحب و تجاری‌سازی حقوق مالکیت فکری، بدون استفاده از آن برای تولید یک محصول نهایی می‌نمایند، نهادهای غیرعامل در تجاری‌سازی پتنت «Non-Practicing Entities-NPE» نامیده می‌شوند. یک زیرمجموعه از شرکت‌ها و مؤسسات «NPE»، شرکت‌هایی هستند که اقدام به تصاحب پتنت نموده و سپس از طریق ادعای نقض آن از سوی شرکت‌های فناور، به دنبال کسب درآمد هستند. این شرکت‌ها را اصطلاحاً نهادهای متمرکز بر ادعای نقض پتنت «Patent Assertion Entities-PAE» می‌نامند.)

«دیوید بلوم»، بنیان‌گذار «Ordx»، یکی از این اسامی ذکر شده در نامه مذکور بوده که در پی ناتوانی از پرداخت هزینه‌های گزاف دادرسی‌های حقوقی و دفاع در برابر اقدامات باج‌گیران پتنت، از ادامه فعالیت در این شرکت منصرف شد. «آستین مایر»، بنیان‌گذار «X-Plane»، از دیگر افرادی است که در نامه فوق، به‌عنوان فردی که از اقدامات باج‌گیران پتنت متضرر شده است، ذکر گردیده است؛ وی از سوی یک پتنت ترول متهم به نقض پتنت شد و با وجودی که در نهایت توانست پیروز دعوی حقوقی شود، سه سال از وقت خود را در این نزاع بیهوده، از دست داد.

در نامه آمده است که دادرسی‌های حقوقی ناشی از اقدامات باج‌گیران پتنت را نمی‌توان صرفاً تعدادی داستان از یک هیولای ترسناک دانست. علاوه بر هزینه‌های دادرسی که برای شرکت‌های کوچک و استارت‌آپی بسیار زیاد است، استرس ناشی از این دعاوی حقوقی و عدم تمرکز بر فعالیت‌های فناورانه، یک زیان بزرگ برای بنیان‌گذاران و صاحبان کسب‌وکارهای کوچک محسوب می‌شود که باید به آن‌ها توجه داشت. همچنین این نکته نیز در نامه درج شده است که «تحقیقات نشان می‌دهد، شرکت‌های مواجه با شکایات نقض پتنت، کمتر در تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری می‌کنند. ما نگران این هستیم که رویکرد USPTO، موجب سوءاستفاده شرکت‌های باج‌گیر از حمایت‌های قانونی پتنت شده و با ثبت برخی پتنت‌های دارای کیفیت پایین و شکایات متعدد از فناوران، جلوی نوآوری‌های واقعی توسط شرکت‌های فناور گرفته شود.»

پربازدید‌ترین‌ها