شکایت به دلیل سوء استفاده از مذاکرات محرمانه و بهره‌برداری غیر مجاز از فناوری
۱۸ اسفند ۱۳۹۷ شکایت به دلیل سوء استفاده از مذاکرات محرمانه و بهره‌برداری غیر مجاز از فناوری

یک شرکت کانادایی فعال در حوزه اپلیکیشن‌های تلفن همراه، رقیب آمریکایی خود به نام «H-E-B Grocery» را، متهم به نقض قرارداد، استفاده از فناوری پتنت شده بدون اخذ مجوز و رقابت ناعادلانه نموده است. شرکت «Digital Retail Apps- DRA» که در تورنتو کانادا مستقر است، رقیب آمریکایی را به نقض پتنت متهم نموده و مدعی شده که این شرکت، با فریب‌کاری و معرفی خود به‌عنوان یک مشتری بالقوه، امکان دسترسی گسترده به نمونه محصولات «DRA» را فراهم نموده و به دنبال آن، با بهره‌گیری از ایده‌های فناوری اختصاصی «DRA»، محصول خود را تولید و به بازار عرضه نموده است.

فناوری مورد اختلاف دو شرکت، به موضوع پرداخت خودکار از طریق تلفن‌های همراه اشاره داشته که هر دو رقیب، نمونه‌هایی از آن را به مشتریان خود عرضه نموده‌اند. در اکتبر سال ۲۰۱۴ میلادی، «H-E-B» با ابراز علاقه به محصول پرداخت خودکار «DRA» که با عنوان «SelfPay» عرضه شده بود، تیمی از نمایندگان خود را برای آغاز مذاکرات با این شرکت ارسال نمود. در ادامه مذاکرات در سال ۲۰۱۵ میلادی و با امضای قرارداد محرمانگی، به منظور بررسی کامل نحوه عملکرد «SelfPay»، نمونه‌ای از محصول در اختیار شرکت رقیب قرار گرفت.

لازم به ذکر است، بر اساس توافق بین دو شرکت، نمونه ارسالی، تنها برای ارزیابی در اختیار «H-E-B» قرار گرفته و در صورتی که فراتر از آن چیزی مد نظر باشد، بایستی مجوز مربوطه از «DRA» اخذ گردد. با این وجود، در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی، محصول رقابتی «H-E-B» تولید و عرضه گردید. در همین راستا، «DRA» معتقد است که علاوه بر نقض قرارداد، عدم رعایت رقابت عادلانه و نداشتن مجوز بهره‌برداری از پتنت، «H-E-B» باید خسارات ایجاد شده را پرداخت نموده و پاسخگوی عملکرد خود باشد. پتنت‌های ادعایی «DRA» که مبتنی بر آن‌ها اقدام به شکایت نموده است، شامل دو «US» پتنت، به شماره «۸۷۲۰۷۷۱» و «۹۹۳۴۵۰۶» بوده که گواهی آن‌ها در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی، به این شرکت اعطا شده است.  

گفتنی است که در سال‌های اخیر، برنامه‌های پرداخت از طریق تلفن همراه، به یکی از موضوعات مورد توجه شرکت‌های فناور بدل شده است و حتی یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه فین‌تک، به نام «AppTech»، اعلام نموده است که فناوری پتنت شده این شرکت، توسط بیش از ۶۰۰ شرکت و برند تجاری آمریکایی و بالغ بر نیمی از فهرست «Fortune 500»، مورد استفاده قرار گرفته است.

شایان ذکر است که توجه همه جانبه به مسئله مالکیت فکری، در تمامی مراحل تجاری نمودن محصولات و فناوری‌ها، بسیار مهم بوده و در صورت کوچک‌ترین کوتاهی، می‌تواند چالش‌های بزرگ و گاهاً غیرقابل حلی را در پیش روی شرکت‌های مختلف قرار دهد. در همین راستا، شرکت‌های فناوری که در مرحله عرضه محصولات یا فناوری‌های خود به دیگر شرکت‌های داخلی و یا حتی خارجی هستند، بایستی به این مسئله کلیدی، به شکل ویژه‌ای توجه نموده و با اخذ مشاوره‌های حرفه‌ای، در مسیر توسعه فناوری خود و تجاری‌سازی آن گام بردارند. در این مسیر به نسبت دشوار، حفاظت از دستاوردها به صورت پتنت‌هایی در منطقه جغرافیایی مورد نظر که دایره ادعاهای نسبتاً گسترده و در عین حال شفاف و کاملاً افشا شده را پوشش داده است و همچنین عقد توافقنامه‌های محرمانگی در زمان مذاکرات حساسی که همراه با افشای اطلاعات مهم است، می‌تواند آینده کسب‌وکار را تا حدی تضمین نماید.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.