بهره‌گیری از سنسورهای برخورد خودرو برای ایمن‌سازی حرکت موتورسیکلت‌ها
۱۸ فروردین ۱۳۹۸ بهره‌گیری از سنسورهای برخورد خودرو برای ایمن‌سازی حرکت موتورسیکلت‌ها

سوزوکی در ادامه تلاش‌های خود برای ایمن‌سازی هر چه بیشتر موتورسیکلت‌های تولیدی، آپشن جدیدی به آن‌ها اضافه نموده که می‌تواند احتمال تصادفات را تا حد زیادی کاهش دهد. این شرکت فناور ژاپنی که به دنبال کاهش تلفات ناشی از تصادف موتورسیکلت‌هاست، در اظهارنامه اخیر خود که در دفتر ثبت اختراع ژاپن به ثبت رسیده است، از رویکرد جدید این شرکت برای ورود به حوزه رو به گسترش استفاده از سنسورهای جلوگیری از برخورد اشیاء با خودروها، رونمایی نموده است.

لازم به ذکر است که امروزه بسیاری از شرکت‌های خودروساز، به منظور ایمن‌سازی حرکت خودروهای تولیدی خود، از تجهیزات ویژه و فناوری‌های نوظهوری استفاده می‌نمایند. بسیاری از این تجهیزات مدرن، مبتنی بر سنسورهای جلوگیری از برخورد بوده که به نوعی، تمامی خودروهای جدید، به آن‌ها مجهز شده‌اند. همین ویژگی، موجب شده است تا سوزوکی نیز، ایده جالبی برای ایمن‌سازی موتورسیکلت‌های خود بیابد. یکی از نقاط ضعف موتورسیکلت‌ها، کوچک بودن و در نتیجه اختلال در شناسایی آن‌ها از سوی خودروها است. اغلب رانندگان خودروها، موتورسیکلت‌های در حال حرکت را به سختی می‌بینند؛ در نتیجه، هر چیزی که بتواند شناسایی آن‌ها را برای رانندگان بهبود دهد، افزایش ایمنی موتورسوار را به همراه خواهد داشت.

ایده سوزوکی، مبتنی بر استفاده از سنسورهای نصب شده در خودروها، به منظور شناسایی موتورسیکلت و حتی ارائه هشدار به رانندگان است. بر این اساس، بازتابنده‌هایی در موتورسیکلت تعبیه شده و خودروهای مجهز به سنسور برخورد، می‌توانند از نزدیک شدن موتورسیکلت به خودرو آگاه شوند. بدیهی است، با افزایش خودروهای مجهز به سنسور برخورد و فراگیر شدن این فناوری، موتورسیکلت‌های دارای بازتابنده نیز، می‌توانند در جاده‌ها با خیالی آسوده‌تر به حرکت در آیند.

گفتنی است، صنعت طراحی و ساخت موتورسیکلت نیز، مانند خودروسازی، همواره در پی بکارگیری نوآوری‌های جدید بوده است. تلاش‌های متعدد سوزوکی برای ثبت و انتشار پتنت، نشانه‌ای از عزم جدی این شرکت، برای درخشیدن در میان شرکت‌های پیشرو در حوزه تولید موتورسیکلت است. البته شایان ذکر است که مسئله ایمن‌سازی مسیر حرکت خودرو با توجه به تردد موتورسیکلت‌ها، فقط چالشی برای شرکت‌های تولیدکننده موتورسیکلت نبوده و حتی شرکت‌های خودروساز را نیز، به خود جذب نموده است. به عنوان مثال، فورد اخیراً ثبت اختراعی داشته که در مسیرهای پرترافیک، شناسایی موتورسیکلت‌ها از سوی خودروهای دارای فناوری هدایت خودکار را تسهیل می‌کند. در این فناوری، خودروهای خودران با استفاده از دوربین‌ها و سنسورهای تعبیه شده در خودرو، موتورسیکلت‌هایی که از مسیرهای باریک بین اتومبیل‌ها حرکت می‌کنند را شناسایی می‌نمایند.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.