اهدای ۵۰۰ پتنت مایکروسافت به استارت‌آپ‌های عضو «LOT» با هدف مبارزه با باج‌گیران پتنت
۲۴ فروردین ۱۳۹۸ اهدای ۵۰۰ پتنت مایکروسافت به استارت‌آپ‌های عضو «LOT» با هدف مبارزه با باج‌گیران پتنت

مایکروسافت خبر از یک توسعه بزرگ در برنامه «Azure IP Advantage» داده است. این برنامه که از سوی مایکروسافت راه‌اندازی شده است، به کاربران آن کمک می‌نماید، تا از خود در مقابل اقدامات باج‌گیران پتنت، محافظت نمایند. مخاطبین این برنامه که بر توسعه و ارائه راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیاء «IoT» متمرکزند، می‌توانند به بیش از ۱۰۰۰۰ ثبت اختراع مرتبط با این موضوع، دسترسی داشته و از آن‌ها برای مقابله با دعوی‌های حقوقی مالکیت فکری، استفاده نمایند. به نظر می رسد که این حرکت، در راستای تغییرات عمده در استراتژی‌های مالکیت فکری مایکروسافت و رو آوردن به تعامل و همکاری با دیگر فناوران، اتخاذ شده است.

بنا بر اعلام رسمی مایکروسافت، این شرکت همچنین اقدام به اهدای ۵۰۰ پتنت به استارت‌آپ‌های عضو «LOT Network» می‌نماید. این شبکه، از قریب به ۴۰۰ عضو، شامل شرکت‌های مشهوری مانند آمازون، فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، فورد، جنرال موتورز، «Lyft» و اوبر تشکیل شده است که با ایجاد دسترسی اعضا به مجموعه‌ای وسیع از پتنت‌های متعلق به دیگر شرکت‌های عضو، موضع آن‌ها را در برابر فعالیت‌های سوء باج‌گیران پتنت، تقویت می‌نماید.

به دنبال این حرکت جدید مایکروسافت، «اریک آندرسن» که از مدیران ارشد مایکروسافت است، با تأکید بر نقش کلیدی شبکه «LOT» در حفاظت از دارایی‌های فکری، اظهار داشته است: «این شبکه، متعهد به کمک‌رسانی برای رسیدگی به پرونده‌های مالکیت فکری بوده و به صورت ‌ویژه، در مواردی که یک طرف ماجرا، نهادهای NPE و یا باج‌گیران پتنت باشند، کارساز خواهد بود. ما به‌عنوان یک عامل انگیزشی، قصد داریم تا مجموعه پتنت‌های خود را به شبکه‌ای از استارت‌آپ‌های جذب شده به LOT، ارائه نماییم.»

لازم به ذکر است که تصمیم جدید مایکروسافت، چیزی فراتر از یک حفاظت اولیه در برابر باج‌گیران پتنت به شمار می‌آید. استارت‌آپ‌های واجد صلاحیت که به عضویت شبکه «LOT» در می‌آیند، پتنت‌های مایکروسافت را به‌عنوان بخشی از عضویت خود در این شبکه، به دست آورده و هر یک از آن‌ها، می‌توانند حداکثر ۳ پتنت از مجموعه ۵۰۰ پتنت فوق را مورد استفاده قرار دهند. البته یک شرط کوچک نیز برای دستیابی به این پتنت‌ها وجود دارد و آن، پرداخت مبلغ ۱۰۰۰ دلار در هر ماه، به‌عنوان هزینه برنامه «Azure» است.

گفتنی است، استارت‌آپ‌ها در ابتدای فعالیت‌های توسعه‌ای خود، نیاز به پتنت‌هایی دارند که پایه و بنیانی برای کسب‌وکار آن‌ها باشد. این پتنت‌ها، همچنین برای جذب سرمایه و دفاع در مقابل ترول‌ها، بسیار پرکاربرد خواهند بود. با توجه به طیف گسترده فناوری‌های تحت پوشش مجموعه پتنت‌های ارائه شده توسط مایکروسافت و پوشش جغرافیایی آن‌ها، آندرسن امیدوار است که با عضویت در شبکه «LOT»، تقریباً تمامی استارت‌آپ‌ها بتوانند در میان پتنت‌های اهدا شده، پتنتی را که می‌تواند پایه و اساس کسب‌وکار آن‌ها باشد، بیایند.

لازم به ذکر است که گوگل نیز یکی دیگر از غول‌های فناوری است که برای حمایت از استارت‌آپ‌ها، اقدامی مشابه با مایکروسافت انجام داده است. این شرکت، در راستای حمایت از استارت‌آپ‌ها و ترغیب آن‌ها برای عضویت در شبکه «LOT»، از آن‌ها دعوت می‌کند تا در طرحی به نام «Patent Starter Program» شرکت نمایند. گوگل تعداد ۵۰ شرکت را از  میان آن‌ها انتخاب نموده و امتیازاتی شامل «۲ خانواده پتنت از سبد پتنت‌های متعلق به خود»، «تقبل هزینه عضویت در شبکه LOT به مدت ۲ سال» و «اجازه دستیابی به پورتال گوگل» را به آن‌ها اعطا می‌کند.