شناسایی بوی مواد غذایی از طریق تلفن همراه
۳۱ فروردین ۱۳۹۸

شناسایی بوی مواد غذایی از طریق تلفن همراه

اپل در ادامه تلاش‌های خود برای توسعه قابلیت‌های جانبی تولیداتش، ایده‌ای جدید و خلاقانه ارائه نموده است. بنا بر اسناد و مدارک مرتبط با ثبت اختراع اخیر این شرکت که در اوایل آوریل سال جاری میلادی، با شماره «US20190101501» منتشر شده است، تلفن‌های همراه و ساعت‌های هوشمند اپل، قادر به تشخیص و شناسایی بوهای مختلف خواهند بود. اپل که پیش از این نیز، استفاده از سنسورهای تشخیص گازهای سمی و آلودگی‌های شیمیایی موجود در هوا را در دستور کار خود قرار داده بود، برخلاف ثبت اختراع قبلی که تشخیص گازهایی مانند مونوکسید کربن را مد نظر داشت، در فناوری منحصربه‌فرد جدیدش، با تعبیه چندین سنسور مختلف در تلفن همراه یا ساعت هوشمند، امکان تشخیص مواد خوراکی خراب شده، بوی بدن و حتی سطح قند خون فرد را فراهم ساخته است.

در این پتنت که با عنوان «سیستم‌ها و روش‌هایی برای سنجش محیط» به ثبت رسیده است، از یک سیستم هوشمند، حاوی مجموعه‌ای از سنسورها و فناوری هوش مصنوعی استفاده شده که می‌توانند بوی مرتبط با مواد شیمیایی خاص را شناسایی نمایند. حسگرهای یونی مایع، در یک سیستم تراشه مانند محصور شده و یک لایه نفوذپذیر هوا، اجازه می‌دهد تا مواد شیمیایی موجود در هوا، وارد سیستم شوند و سپس، نوع آن‌ها مشخص گردد. با توجه به قابلیت بالا بردن درجه حرارت در سنسورهای مذکور، کاربر قادر خواهد بود تا کیفیت هوای اطراف خود را به‌طور مداوم رصد نماید.

لازم به ذکر است، تشخیص قند خون بدون نیاز به گرفتن نمونه خون بیمار، از دیگر قابلیت‌های فناوری جدید معرفی شده از سوی اپل است که می‌تواند کاربران مبتلا به دیابت را در کنترل هر چه بیشتر سطح قند خون خود، یاری نماید. اگر تیزبینانه به ثبت اختراعات اپل توجه نماییم، استفاده از انواع سنسورها و تعبیه آن‌ها در دستگاه‌های ساخت این شرکت، به‌ویژه آیفون، یکی از اولویت‌های توسعه‌ای به حساب می‌آید. اپل در راستای استراتژی کلان خود در توسعه قابلیت‌های جانبی محصولات، علی‌الخصوص در حوزه سلامت و مراقبت‌های بهداشتی، نوآوری‌های متعددی، از جمله اسکن نواحی در معرض امواج ماوراء بنفش را به بازار معرفی نموده است. البته این استراتژی، از سوی سایر شرکت‌های فناور نیز دنبال می‌شود که از آن جمله، می‌توان به عینک کنترل نوسانات فشار خون مایکروسافت و سیستم سنجش بیولوژیک ساعت‌های هوشمند سامسونگ و انواع روش‌های نوین احراز هویت بیومتریک، اشاره نمود.

گفتنی است، اظهارنامه پتنت منتشر شده از سوی دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، در ۲۸ سپتامبر سال گذشته میلادی از سوی اپل تکمیل شده و پس از یک بازه زمانی تقریباً ۶ ماهه، از سوی این دفتر منتشر شده است. البته توجه به این نکته نیز شایان توجه است که اپل در ۲۹ سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی، نسبت به ثبت درخواست موقت خود نیز اقدام نموده بود و تنها یک روز پیش از زمان ۱۲ ماهه پایان مهلت ثبت دائم، اقدام به تشکیل پرونده برای اختراع خود نموده است.

نـام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر شما
کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

حل مشکل ارتباط برقرار کردن بیماران دارای ماسک تنفسی، به کمک اختراع یک نوجوان ۱۲ ساله
۲ دی ۱۳۹۸

حل مشکل ارتباط برقرار کردن بیماران دارای ماسک تنفسی، به کمک اختراع یک نوجوان ۱۲ ساله

اختراع نوجوان ۱۲ ساله، پس از گذشت پنج سال و اخذ جوایز متعدد، با ثبت در سیستم پتنت و محافظت‌های لازم، گام‌های بعدی برای تجاری‌سازی و عرضه به متقاضیان را طی می‌کند. این اختراع جالب و منحصربه‌فرد، مشکل ارتباطی بیماران استفاده‌کننده از ماسک اکسیژن را رفع نموده و به آن‌ها کمک می‌کند تا صدایشان را به گوش اطرافیان برسانند.

USPTO
انتشار تقویم آموزشی زمستان ۹۸ آکادمی کانون پتنت ایران
۱۵ دی ۱۳۹۸

انتشار تقویم آموزشی زمستان ۹۸ آکادمی کانون پتنت ایران

آکادمی کانون پتنت ایران که فعالیت خود را در سال ۹۷ و با هدف آموزش مخاطب‌محور در حوزه مالکیت فکری آغاز نمود، در راستای اهداف کانون پتنت به منظور ارتقای سطح دانش مالکیت فکری در کشور، اولین تقویم آموزشی خود را در پاییز امسال منتشر ساخت. با توجه به استقبال قابل توجه صورت گرفته از دوره‌های برگزار شده در پاییز سال جاری، آکادمی اقدام به تدوین دومین تقویم آموزشی خود، تحت عنوانه تقویم آموزشی زمستانه نموده که شامل دوره‌های متنوع حضوری و همچنین آموزش مجازی می‌باشد.

سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری (وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران)
۱۷ دی ۱۳۹۸

سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری (وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران)

کانون پتنت ایران، در راستای فعالیت‌های آموزشی و ترویجی خود و با هدف افزایش آگاهی عمومی پیرامون مالکیت فکری و مزایای آن، برنامه‌ای مدون برای آموزش آنلاین و غیرحضوری، تحت عنوان «سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری» را در دستور کار خود قرار داده است. در این برنامه که شامل برگزاری سلسله وبینارهای آموزشی منظم در سه‌شنبه‌های مختلف فصل زمستان است، مخاطبین با مهم‌ترین موضوعات مالکیت فکری آشنا خواهند شد.

برگزاری دومین وبینار آشنایی با مالکیت فکری توسط کانون پتنت ایران
۱۲ دی ۱۳۹۸

برگزاری دومین وبینار آشنایی با مالکیت فکری توسط کانون پتنت ایران

در راستای استقبال قابل توجه مخاطبین از وبینارهای برگزار شده پیشین کانون پتنت ایران، آکادمی کانون در برنامه زمستانه خود نیز، وبینارهایی را در نظر گرفته که یکی از آن‌ها در مورخ هفدهم دی‌ماه سال جاری و با عنوان «آشنایی با مالکیت فکری»، برگزار می‌گردد.

برگزاری اولین وبینار از مجموعه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری
۱۸ دی ۱۳۹۸

برگزاری اولین وبینار از مجموعه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری

آکادمی کانون پتنت ایران، برگزاری سلسله وبینارهایی با موضوعات متنوع مالکیت فکری را برنامه‌ریزی نموده که تحت عنوان «سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری»، برگزار می‌گردد. در همین راستا، اولین وبینار این مجموعه با موضوع «آشنایی با مالکیت فکری»، سه‌شنبه گذشته مورخ ۲۴ دی ماه برگزار گردید. آموزش‌های مد نظر، در سرفصل‌هایی شامل «اهمیت دارایی‌های فکری»، «تعاریف دارایی‌های فکری و حوزه شمول آن‌ها»، «قلمرو و مصادیق دارایی‌های فکری و نحوه حمایت از آن‌ها»، «مسیرهای حفاظت از دارایی‌های فکری» و همچنین «مثال‌هایی از مصادیق دارایی‌های فکری»، ارائه گردید.

برگزاری کارگاه «هنر مطالعه پتنت» در پژوهشکده انرژی دانشگاه شریف
۳ دی ۱۳۹۸

برگزاری کارگاه «هنر مطالعه پتنت» در پژوهشکده انرژی دانشگاه شریف

«کانون پتنت ایران» در مورخ ۲۸ آذرماه سال جاری و در راستای استراتژی حمایتی خود برای آموزش در حوزه مالکیت فکری، اقدام به برگزاری کارگاهی با عنوان «هنر مطالعه پتنت» نموده است. از جمله سرفصل‌های مطرح شده در این کارگاه، می‌توان به «مقدمه‌ای بر ساختار و رسالت پتنت»، «نحوه استخراج پتنت»، «آناتومی پتنت»، «نکات کاربردی برای مطالعه بخش‌های مختلف پتنت» و «مطالعه عملی پتنت و استخراج اطلاعات آن» اشاره نمود.