شناسایی بوی مواد غذایی از طریق تلفن همراه
۳۱ فروردین ۱۳۹۸

شناسایی بوی مواد غذایی از طریق تلفن همراه

اپل در ادامه تلاش‌های خود برای توسعه قابلیت‌های جانبی تولیداتش، ایده‌ای جدید و خلاقانه ارائه نموده است. بنا بر اسناد و مدارک مرتبط با ثبت اختراع اخیر این شرکت که در اوایل آوریل سال جاری میلادی، با شماره «US20190101501» منتشر شده است، تلفن‌های همراه و ساعت‌های هوشمند اپل، قادر به تشخیص و شناسایی بوهای مختلف خواهند بود. اپل که پیش از این نیز، استفاده از سنسورهای تشخیص گازهای سمی و آلودگی‌های شیمیایی موجود در هوا را در دستور کار خود قرار داده بود، برخلاف ثبت اختراع قبلی که تشخیص گازهایی مانند مونوکسید کربن را مد نظر داشت، در فناوری منحصربه‌فرد جدیدش، با تعبیه چندین سنسور مختلف در تلفن همراه یا ساعت هوشمند، امکان تشخیص مواد خوراکی خراب شده، بوی بدن و حتی سطح قند خون فرد را فراهم ساخته است.

در این پتنت که با عنوان «سیستم‌ها و روش‌هایی برای سنجش محیط» به ثبت رسیده است، از یک سیستم هوشمند، حاوی مجموعه‌ای از سنسورها و فناوری هوش مصنوعی استفاده شده که می‌توانند بوی مرتبط با مواد شیمیایی خاص را شناسایی نمایند. حسگرهای یونی مایع، در یک سیستم تراشه مانند محصور شده و یک لایه نفوذپذیر هوا، اجازه می‌دهد تا مواد شیمیایی موجود در هوا، وارد سیستم شوند و سپس، نوع آن‌ها مشخص گردد. با توجه به قابلیت بالا بردن درجه حرارت در سنسورهای مذکور، کاربر قادر خواهد بود تا کیفیت هوای اطراف خود را به‌طور مداوم رصد نماید.

لازم به ذکر است، تشخیص قند خون بدون نیاز به گرفتن نمونه خون بیمار، از دیگر قابلیت‌های فناوری جدید معرفی شده از سوی اپل است که می‌تواند کاربران مبتلا به دیابت را در کنترل هر چه بیشتر سطح قند خون خود، یاری نماید. اگر تیزبینانه به ثبت اختراعات اپل توجه نماییم، استفاده از انواع سنسورها و تعبیه آن‌ها در دستگاه‌های ساخت این شرکت، به‌ویژه آیفون، یکی از اولویت‌های توسعه‌ای به حساب می‌آید. اپل در راستای استراتژی کلان خود در توسعه قابلیت‌های جانبی محصولات، علی‌الخصوص در حوزه سلامت و مراقبت‌های بهداشتی، نوآوری‌های متعددی، از جمله اسکن نواحی در معرض امواج ماوراء بنفش را به بازار معرفی نموده است. البته این استراتژی، از سوی سایر شرکت‌های فناور نیز دنبال می‌شود که از آن جمله، می‌توان به عینک کنترل نوسانات فشار خون مایکروسافت و سیستم سنجش بیولوژیک ساعت‌های هوشمند سامسونگ و انواع روش‌های نوین احراز هویت بیومتریک، اشاره نمود.

گفتنی است، اظهارنامه پتنت منتشر شده از سوی دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، در ۲۸ سپتامبر سال گذشته میلادی از سوی اپل تکمیل شده و پس از یک بازه زمانی تقریباً ۶ ماهه، از سوی این دفتر منتشر شده است. البته توجه به این نکته نیز شایان توجه است که اپل در ۲۹ سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی، نسبت به ثبت درخواست موقت خود نیز اقدام نموده بود و تنها یک روز پیش از زمان ۱۲ ماهه پایان مهلت ثبت دائم، اقدام به تشکیل پرونده برای اختراع خود نموده است.

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

مخالفت اروپا با لغو موقت حقوق پتنت‌های واکسن کووید-۱۹
۳ خرداد ۱۴۰۰

مخالفت اروپا با لغو موقت حقوق پتنت‌های واکسن کووید-۱۹

در واکنش به تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر حمایت از لغو پتنت‌های مرتبط با واکسن کووید-۱۹، کمیسیون اروپا این اقدام را یک «ترفند رسانه‌ای» نامیده و با تأکید بر نقش کلیدی پتنت در افزایش نوآوری و سرمایه‌گذاری‌های تحقیق و توسعه‌ای، استفاده از مجوزهای اجباری را به‌عنوان راهکاری جایگزین پیشنهاد داده است.

شناسایی بیماری‌های پوستی به کمک تلفن همراه
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

شناسایی بیماری‌های پوستی به کمک تلفن همراه

یک شرکت کانادایی فعال در حوزه سلامت دیجیتال، اپلیکیشنی توسعه داده که انقلابی در مواجهه با بیماری‌های پوستی پدید می‌آورد. «Skinopathy»، اپلیکیشن خود را که مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی است، به زودی به بازار عرضه نموده و بدین وسیله، مدیریت بیماری‌های پوستی را به‌ویژه برای افراد مستقر در مناطق دورافتاده و محروم از خدمات پزشکی ممکن می‌سازد.

دیالیز سیار با استفاده از کلیه مصنوعی یک کیلوگرمی
۴ خرداد ۱۴۰۰

دیالیز سیار با استفاده از کلیه مصنوعی یک کیلوگرمی

یک متخصص بیماری‌های کلیوی، موفق به طراحی و ساخت نوعی تجهیز پوشیدنی شده که می‌تواند به‌عنوان یک کلیه مصنوعی، فرآیند تکراری و ناخوشایند دیالیز در مراکز درمانی را به کلی حذف نماید. «ویکتور گورا»، استادیار دانشگاه «UCLA»، پس از دریافت گواهی ثبت اختراع از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، در تلاش است تا اواخر سال جاری میلادی، آزمایشات نهایی مرتبط با دستگاه جدید خود را آغاز نماید.

روند صعودی ثبت اختراع در حوزه مواد غذایی پروبیوتیک
۱۲ خرداد ۱۴۰۰

روند صعودی ثبت اختراع در حوزه مواد غذایی پروبیوتیک

تجزیه و تحلیل داده‌های ثبت اختراع، حاکی از آن است که طی یک دهه گذشته، تحقیقات در حوزه مواد غذایی و میکروب‌شناسی، از حوزه‌های مورد توجه شرکت‌های فناور و سیاست‌گذاران بسیاری از کشورها بوده است. شواهد حاکی از آن است که در یک دهه اخیر، روند کلی پتنت‌های این حوزه رو به افزایش بوده و بخش عمده این افزایش، به لطف مخترعین و فناوران چینی بوده است.

صدور مجوز باز، ابتکار جدید سیستم مالکیت فکری چین
۸ خرداد ۱۴۰۰

صدور مجوز باز، ابتکار جدید سیستم مالکیت فکری چین

بنا بر قانون جدید ثبت اختراع چین، صاحبان پتنت می‌توانند برای تسریع در فرآیند صدور مجوز بهره‌برداری از پتنت، از طرح ابتکاری «صدور مجوز باز» استفاده نمایند. بر اساس این طرح، دارندگان پتنت در یک بیانیه کتبی اعلام می‌کنند که علاقه‌مندان به بهره‌برداری از فناوری پتنت شده، با مراجعه به دفتر مالکیت فکری چین و پرداخت هزینه‌های مشخص شده برای حق امتیاز، می‌توانند مجوز بهره‌برداری را دریافت نماید. این سیستم، با تسهیل گردش اطلاعات پتنت، به کاهش هزینه‌های معاملات، بهبود کارایی فرآیند صدور مجوز و نیز ارتقاء کیفیت بهره‌برداری از پتنت کمک می‌کند.

ولخرجی تسلا: خرید ۳ پتنت در ازای ۳ دلار!
۱ خرداد ۱۴۰۰

ولخرجی تسلا: خرید ۳ پتنت در ازای ۳ دلار!

تسلا در ادامه تلاش‌های خود برای توسعه باتری‌های خودروهای الکتریکی، تعدادی از پتنت‌های یک استارت‌آپ کوچک کانادایی را خریداری نموده است. نکته جالب در این مبادله دارایی‌های فکری، واگذاری پتنت‌های مذکور در ازای مبلغ ناچیز ۳ دلار است. البته شواهد حاکی از آن است که این معامله، بسیار گسترده‌تر بوده و احتمالاً «اسپرینگ‌پاور اینترنشنال» تحت تملک تسلا قرار گرفته است.