موفقیت ۱۲۰ استارت‌آپ هندی در دریافت گواهی ثبت اختراع در مدت زمانی اندک
۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ موفقیت ۱۲۰ استارت‌آپ هندی در دریافت گواهی ثبت اختراع در مدت زمانی اندک

بیش از ۱۲۰ استارت‌آپ هندی، موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع برای محصولات خود شده‌اند. بنا بر آمار وزارت صنایع و بازرگانی هند، از زمان آغاز به کار برنامه حمایتی استارت‌آپ‌ها که اصطلاحاً «Startup India Action Plan» نامیده می‌شود، تا تاریخ ۳۱ مارس سال جاری میلادی، ۱۲۰ استارت‌آپ توانسته‌اند نسبت به ثبت دارایی‌های فکری خود و محافظت از آن‌ها اقدام نمایند. این برنامه، در سال ۲۰۱۶ میلادی عملیاتی شده و هدف از آن، تشویق کارآفرینان استارت‌آپی هند، برای ثبت و انتشار پتنت و نیز، نشان‌های تجاری است.

با توجه به کمک‌های دولتی در ثبت درخواست و ارزیابی پرونده‌های ثبت اختراع، یکی از استارت‌آپ‌ها به نام «MicroGo» که فناوری جدیدی با عنوان «Tubelet»، در خصوص تصفیه، انجماد و ضدعفونی نمودن آب توسعه داده است، توانست تا تنها در طی ۱۰۱ روز، گواهی ثبت اختراع خود را دریافت نماید. استارت‌آپ دیگری به نام «SID07 Designs» نیز، گواهی ثبت اختراع خود را برای دستگاه سر هم کردن چرخ‌های خودرو، در مدت زمان حدودی ۶ ماه، دریافت نمود.

برنامه حمایتی وزارت توسعه صنایع و تجارت داخلی هند «DPIIT»، بر تسهیل و تسریع ثبت درخواست‌های مالکیت فکری از سوی شرکت‌ها و کسب‌وکارهای نوپا متمرکز بوده و تسهیلاتی را در اختیار شرکت‌های متقاضی قرار می‌دهد. از مهم‌ترین این تسهیلات، می‌توان به تخفیف ۸۰ درصدی در ثبت اختراع و ۵۰ درصدی در ثبت نشان‌های تجاری، اشاره نمود. علاوه بر این، تمهیداتی نیز برای بررسی سریع درخواست‌های ثبت اختراع استارت‌آپ‌ها اندیشیده شده است. بنا بر آمار، از ابتدای شروع به کار این برنامه حمایتی، ۴۵۰ پرونده به ثبت رسیده و تحت ارزیابی‌های سریع و خارج از نوبت، قرار گرفته است که در این میان، ۱۲۰ مورد گرنت شده است.

گفتنی است، محافظت از دارایی‌های فکری و دستاوردهای فناورانه، یکی از مقولاتی است که به‌عنوان یک چالش مهم برای استارت‌آپ‌ها محسوب می‌شود. بسیاری از شرکت‌های نوپا، در شناسایی دارایی‌های فکری بالقوه خود اهمال می‌کنند و برآورد دقیقی از این موضوع کلیدی ندارند که البته با توجه به محدودیت منابع، عدم تجربه کافی و نداشتن شناخت از حقوق مالکیت فکری، امری کاملاً اجتناب‌ناپذیر است. به نظر می‌رسد که اتخاذ یک استراتژی جامع و هوشمندانه از سوی استارت‌آپ‌ها برای محافظت از دارایی‌های فکری، به آن‌ها کمک می‌کند تا در مقابل رقبا و حتی باج‌گیران پتنت، موفق عمل نمایند. لازم به ذکر است که ارزیابی و اعطای گواهی ثبت اختراع در هند، به‌طور میانگین، ۴ تا ۷ سال به طول می‌انجامد که با اقدامات جدید، این مدت با کاهش قابل‌توجه، به کمتر از ۱۸ ماه رسیده است.