واگذاری رایگان ۲۴۰۰۰ پتنت تویوتا با هدف ترویج بیشتر خودروهای الکتریکی
۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ واگذاری رایگان ۲۴۰۰۰ پتنت تویوتا با هدف ترویج بیشتر خودروهای الکتریکی

تویوتا در حال ارزیابی و فراهم نمودن شرایط، جهت دسترسی رقبا به یک سبد بزرگ از پتنت‌های مرتبط با خودروهای هیبریدی و الکتریکی این شرکت است. این خودروساز مشهور که از پیشگامان خودروهای هیبریدی است، تصمیم دارد که با واگذاری مجوز رایگان بهره‌برداری از این ثبت اختراعات، شرکت‌هایی که مایل به تولید خودروهای هیبریدی و الکتریکی کم‌مصرف هستند را یاری نماید. همچنین، تویوتا برای شرکت‌هایی که مایل به ساخت و تولید خودروهای الکتریکی با استفاده از اجزای این شرکت، مانند موتور و باتری هستند، بسته‌ای از خدمات پشتیبانی و فنی را در نظر گرفته است.

تویوتا در طی دو دهه اخیر، سرمایه‌گذاری‌های وسیعی بر روی توسعه فناوری‌های مختلف خودروهای الکتریکی و هیبریدی، انجام داده است. این شرکت در آخرین استراتژی اتخاذ شده، مجموعه‌ای از پتنت‌های مرتبط با این نوآوری‌ها که بالغ بر ۲۳۷۴۰ پتنت گرنت شده و پرونده ثبت اختراع است را، در طرح واگذاری رایگان دارایی‌های فکری خود گنجانده است. به نظر می‌رسد که در پشت این طرح، برخی مسئولیت‌ها و تعهدات اجتماعی قرار دارد. در همین راستا، در بیانیه تویوتا آمده است: «با واگذاری رایگان مجوز بهره‌برداری از این پتنت‌ها و ارائه پشتیبانی‌های فنی در سیستم‌های برق خودرو، استفاده از خودروهای الکتریکی در جامعه رواج بیشتری می‌یابد. تویوتا از این طریق، به دولت‌ها، خودروسازان و جامعه کمک می‌نماید، تا اهداف بزرگ مرتبط با تغییرات آب و هوایی را محقق کنند.»

از مجموعه پتنت‌های یاد شده، ۲۵۹۰ مورد به موتورهای الکتریکی، ۲۰۲۰ پتنت  به «PCUs»، ۷۵۵۰ عدد به سیستم‌های کنترلی، ۱۳۲۰ پتنت به نیرو محرکه و جعبه دیفرانسیل خودرو، ۲۲۰۰ مورد به شارژ باتری و ۲۳۸۰ پتنت نیز به پیل سوختی اشاره دارد. دوره اعطای مجوزها بلافاصله پس از مذاکرات بوده و تا پایان سال ۲۰۳۰ نیز اعتبار خواهد داشت. تویوتا می‌گوید که این سبد پتنت، فناوری‌های مختلفی را پوشش داده و به خودروسازان کمک می‌نماید تا پیشرفت عملکرد، کاهش ابعاد و کاهش هزینه‌ها را عملی سازند.

گفتنی است، این نخستین بار نیست که تویوتا دست به اقدامی این‌چنینی می‌زند. این شرکت در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز، دارایی‌های فکری مرتبط با پیل‌های سوختی را که مشتمل بر ۵۶۸۰ پتنت بود، در اختیار عموم قرار داد. هدف از این اقدام، تشویق به توسعه خودروهای مبتنی بر پیل سوختی بود که چندین دهه متوالی سرمایه‌گذاری تویوتا را در بر داشت.

مطمئناً تویوتا تنها خودروسازی نیست که درصدد ترویج و تشویق طراحی، ساخت و استفاده از خودروهای الکتریکی است. یک مثال مشهود دیگر برای این موضوع، تصمیم تسلا برای باز کردن درب‌های سبد پتنت خود به روی رقبا در حوزه فناوری خودروهای الکتریکی است. این گونه واگذاری‌‌ها مختص صنایع خوروسازی نبوده و نمونه‌هایی نیز در سایر صنایع به چشم می‌خورد. به عنوان مثال، از دیگر نمونه‌های واگذاری رایگان پتنت، می‌توان به مایکروسافت اشاره نمود که در قالب برنامه «Azure IP Advantage»، تعداد ۵۰۰ پتنت خود را در اختیار استارت‌آپ‌ها قرار داد.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.