برگزاری کارگاه آموزش مقدمات ثبت اختراع در دانشگاه تفرش
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ برگزاری کارگاه آموزش مقدمات ثبت اختراع در دانشگاه تفرش

به همت اداره کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه تفرش و همکاری کانون پتنت ایران، در روز دوشنبه مورخ نهم اردیبهشت‌‌ماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «آموزش مقدمات ثبت اختراع»، با حضور بیش از ۲۵ نفر از اعضای هیئت‌علمی, کارشناسان و دانشجویان، در محل سالن کاریابی این دانشگاه، برگزار گردید.

در زمان شروع کارگاه، جناب آقای دکتر «حامد ثقفی»، مدیر اداره کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه، ضمن خوش آمدگویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند که: «در دنیای امروز، موارد بسیاری است که از طریق آن‌ها اعتبار مراکز علمی و دانشگاهی مورد سنجش قرار می‌گیرد که از آن جمله، می‌توان به ثبت اختراعات ملی و بین‌المللی اشاره نمود. متأسفانه در سالیان گذشته، این امر مهم در کشور ما به علل مختلف مورد غفلت قرار گرفته بود؛ اما خوشبختانه با پیگیری‌ها و کارگاه‌های ارائه شده توسط کانون پتنت ایران در بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ کشور، این موضوع در اولویت قرار گرفته و در حال حاضر، رشد چشمگیری در این زمینه مشاهده می‌گردد». ایشان همچنین در خصوص رویکرد دانشگاه تفرش نسبت به ثبت دستاوردهای حاصل در این دانشگاه، اظهار داشتند: «با توجه به اهمیت موضوع ثبت اختراع و قلبلیت ثبت نتایج بسیاری از تحقیقات انجام شده در دانشگاه تفرش به عنوان پتنت که به دلیل عدم اطلاع دقیق از ثبت اختراعات و شرایط ثبت آن، منجر به هدر رفت این اعتبار می‌شود، بر آن شدیم تا کارگاهی یک روزه با همکاری کانون پتنت ایران برگزار نموده و هر چه محکم‌تر، در این حیطه وارد شویم. تمام تلاش ما، این خواهد بود که به کمک کانون، از دارایی‌های فکری اساتید و دانشجویان، از طریق ثبت پتنت محافظت نموده و شرایط را برای بالندگی هر چه بیشتر فراهم نماییم.»

 

 

این کارگاه تئوری، با هدف آشنایی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان این دانشگاه، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بین‌المللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی آن‌ها و با حضور خانم «مهندس زارعی»، به عنوان مدرس محترم این کارگاه، برگزار گردید. عناوین مطرح شده در این کارگاه یک روزه، شامل تعریف و بیان اهمیت حقوق مالکیت فکری، تعریف اختراع و شرایط ثبت آن، بیان فرآیند ثبت پتنت و نگهداری از آن و معاهدات مربوط به آن، بررسی اطلاعات اسناد پتنت و آموزش نحوه مطالعه آن‌ها و در نهایت، مقدماتی بر آموزش جستجوی پتنت بود.

برخی از نکات ویژه‌ای که در این کارگاه توسط مدرس محترم مطرح گردید، عبارتند از:

  • نگاه اجمالی به پتنت و تاریخچه آن؛
  • مزایای پتنت کردن و الزامات مربوط به آن؛
  • شرایطی که پتنت باید داشته باشد تا ثبت شود؛
  • فرایند ثبت پتنت: ملی و بین المللی؛
  • جستجوی دقیق در موتورهای جستجو و چگونگی استفاده از کدهای طبقه‌بندی.

از جمله نکات مطرح در کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله، می‌توان به مواردی نظیر کمک به تهیه گزارش کامل و صحیح مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی اختراع و همچنین حمایت‌های مالی (پرداخت ۹۰ درصد هزینه‌های مربوط به ثبت پتنت)، اشاره نمود.

لازم به ذکر است که در انتهای کارگاه، میزان علاقه‌مندی شرکت‌کنندگان در کارگاه نسبت به مبحث ثبت اختراعات و دستاوردهای علمی، مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده، حاکی از رضایت کامل شرکت‌کنندگان از دوره برگزار شده و آموزش‌های ارائه شده در آن بود.

پربازدید‌ترین‌ها