کسب جایزه ملی مالکیت فکری هند از سوی دانشگاه هندی کرالا
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ کسب جایزه ملی مالکیت فکری هند از سوی دانشگاه هندی کرالا

مرکز مالکیت فکری دانشگاه کشاورزی کرالا «KAU»، موفق به اخذ جایزه ملی مالکیت فکری هند در سال ۲۰۱۹ میلادی شد. این جایزه، شامل یک کمک هزینه صد هزار روپیه‌ای و یک لوح یادبود است که طی یک مراسم رسمی مصادف با روز جهانی مالکیت فکری (۲۶ آوریل)، در دهلی‌نو به این دانشگاه اعطا گردید.

جایزه ملی «IP»، از سوی دفتر مالکیت فکری هند و تحت نظارت مستقیم وزارت صنایع و تجارت این کشور، به افراد و سازمان‌هایی که در زمینه ثبت اختراع، علائم و نشان‌های تجاری و یا نشان‌های جغرافیایی فعالیت دارند، اعطا می‌شود. برگزیده شدن واحد مالکیت فکری دانشگاه «KAU» نیز، به دلیل فعالیت‌های گسترده این نهاد در زمینه ثبت نشان‌های جغرافیایی بوده است. دفتر مالکیت فکری این دانشگاه، توانسته است ۹ محصول را در قالب نشان‌های جغرافیایی به ثبت رسانیده و اقدامات اولیه برای ثبت ۴ محصول دیگر را نیز آغاز نموده است.

گفتنی است، نشان جغرافیایی نوعی نشانه مورد استفاده برای کالاها و محصولات خاصی است که در یک جغرافیای خاص و با کیفیتی مشخص که مرتبط با آن ناحیه است، تولید می‌گردد. به‌طور معمول، یک نشان جغرافیایی، از نام محل و مبدأ محصول تشکیل شده است. به‌عنوان مثال، می‌توان به انواع محصولات کشاورزی، نظیر روغن زیتون توسکانی (منطقه‌ای در ایتالیا) اشاره نمود که آب‌وهوا و یا خاک یک منطقه خاص، موجب ویژگی‌های کیفی منحصربه‌فردی در آن‌ها شده است.

لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر، ایران نیز به اهمیت حفاظت از محصولات در قالب نشان‌های جغرافیایی واقف شده است و اقدامات وسیعی برای حفاظت از محصولات منحصربه‌فرد ایرانی، به‌ویژه فرش، انجام گرفته است. انار ساوه و رطب بم کرمان، از دیگر مثال‌هایی است که در فهرست سازمان جهانی مالکیت فکری ثبت شده است. آخرین اقدام در این حوزه نیز، ثبت نشان جغرافیایی «مروارید خلیج فارس» است که اخیراً به همت دفتر مالکیت صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجام گرفته است.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.