خطاب «پپسی» به کشاورزان هندی: یا به ما ملحق شوید یا سیب‌زمینی‌های دیگری بکارید!
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ خطاب «پپسی» به کشاورزان هندی: یا به ما ملحق شوید یا سیب‌زمینی‌های دیگری بکارید!

در پی اختلافات شرکت پپسی‌کو «PepsiCo» با گروهی از کشاورزان هندی که به ثبت شکایتی از سوی این شرکت منجر شده بود، گزارش‌هایی مبنی بر یک توافق برای حل‌وفصل موضوع، منتشر شده است. بر اساس این توافق، از آنجا که فناوری بذرهای خاص سیب‌زمینی مورد استفاده توسط کشاورزان، به صورت انحصاری در هند در اختیار پپسی‌کو قرار دارد، بایستی هر یک از کشاورزان بابت استفاده از آن، مبلغ ۱۴۳ هزار دلار پرداخت نمایند.

بذرهای مورد مناقشه، به عنوان یک جزء اساسی در چیپس‌های «Lay’s» شناخته شده که از محصولات شرکت پپسی‌کو است. این شرکت در سال ۲۰۱۶ میلادی، حق انحصاری استفاده از این بذرها در هندوستان را به دست آورده و به صدها کشاورز، اجازه استفاده از این فناوری را داده است. اهمیت این نکته برای پپسی‌کو، از آنجاست که این شرکت، به منظور تأمین سیب‌زمینی مورد نیاز خود برای تولید چیپس، با بیش از ۲۴۰۰۰ کشاورز، دارای قرارداد است. در همین راستا، سخنگوی این شرکت، پیش‌تر اعلام نموده بود که: «یا به ما ملحق شوید، یا سیب‌زمینی‌های دیگری بکارید!»

این نوع بذر که در آمریکا نیز تحت محافظت سیستم پتنت قرار داشته و گواهی ثبت اختراعی به شماره «US6940004»، به آن تخصیص داده شده است، به منظور کشت گونه خاصی از سیب‌زمینی مورد استفاده قرار گرفته که تحت عنوان «FL2027»، شناخته می‌شود. جالب است بدانید که در حدود ۳۹۸ نوع مختلف از سیب‌زمینی، از طریق سیستم حفاظتی گونه‌های گیاهی «Plant Variety Protection»، تحت حفاظت قرار دارد.

لازم به ذکر است که این پرونده حقوقی، اعتراض بسیاری از فعالان حوزه کشاورزی را به دنبال داشته و ائتلافی از اتحادیه‌ها، فعالان و سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه کشاورزی و همچنین وکلای حقوقی، به آن اعتراض نموده‌اند. آن‌ها مدعی هستند که دعوی مذکور، کشاورزانی را هدف قرار می‌دهد که توسط شرکت‌های تولید بذر و شرکت‌های فعال در صنایع غذایی، مورد ظلم قرار گرفته‌اند.

گفتنی است که پپسی‌کو، تحت عنوان برندهای مختلف، رنج وسیعی از محصولات غذایی و نوشیدنی را در سرتاسر جهان عرضه نموده که نوشابه‌های مشهور پپسی، یکی از این موارد است.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day