کاهش قابل توجه زمان ثبت اختراعات مرتبط با هوش مصنوعی در سنگاپور
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ کاهش قابل توجه زمان ثبت اختراعات مرتبط با هوش مصنوعی در سنگاپور

مخترعین و شرکت‌های فعال در حوزه فناوری هوش مصنوعی، از این پس می‌توانند بسیار سریع‌تر از قبل، گواهی ثبت اختراعات خود در سنگاپور را دریافت نمایند. بر اساس سیاست‌گذاری جدید این کشور، زمان مورد نیاز برای اعطای گواهی ثبت اختراع در خصوص فناوری‌های مربوط به هوش مصنوعی، تا شش ماه کاهش یافته است.

طرح ابتکاری تسریع فرآیند ثبت اختراع در حوزه هوش مصنوعی، این امکان را برای فعالان این حوزه فراهم نموده تا در زمانی بسیار کمتر از زمان معمول که دو سال یا بیشتر به طول می‌انجامد، تأییدیه پتنت خود را اخذ نمایند. دفتر مالکیت فکری سنگاپور «IPOS»، مدعی است که زمان شش ماهه در نظر گرفته شده برای این طرح، سریع‌ترین فرایند ثبت اختراع در جهان را به ارمغان می‌آورد.

«دارن تانگ»، مدیر دفتر مالکیت فکری سنگاپور، در خصوص برنامه ارائه شده توسط این دفتر، اظهار داشت: «هوش مصنوعی، یکی از بزرگ‌ترین محرک‌های تغییرات اجتماعی و فناورانه در جهان است که می‌تواند به عنوان پیشرانی قدرتمند برای ایجاد اقتصاد دیجیتال، مطرح گردد. طرح تسریع فرایند اعطای گواهی ثبت اختراع به مخترعین حوزه هوش مصنوعی، این امکان را فراهم نموده که اختراعات این حوزه، سریع‌تر از معمول تحت حفاظت قرار گیرد که این، گواهی بر تعهد سنگاپور برای کمک به تجاری‌سازی سریع‌تر این نوآوری‌ها  و ورود آن‌ها به بازار است. این طرح، همچنین برای مخترعین و نوآوران خارج از سنگاپور نیز قابل استفاده بوده و آن‌ها می‌توانند از سنگاپور، به‌عنوان پایگاهی برای دسترسی سریع به بازار مورد علاقه خود، استفاده نمایند.»

گفتنی است، این فرایند جدید که در نشست خبری دفتر مالکیت فکری سنگاپور در ۲۶ آوریل سال جاری میلادی اعلام گردید، اجرایی شده و متقاضیان واجد شرایط، می‌توانند نسبت به ارسال درخواست‌های خود اقدام نموده و از مزایای فرایند تسریع در بررسی اظهارنامه ثبت اختراع، بهره‌مند شوند. البته متقاضیان برای استفاده از مزایای این طرح، می‌بایست چند الزام کلیدی را رعایت نمایند؛ به عنوان مثال، آن‌ها باید ابتدا درخواست خود را در سنگاپور به ثبت برسانند و همچنین، پتنت آن‌ها بایستی حاوی ۲۰ ادعا و یا کمتر باشد.

لازم به ذکر است که سنگاپور در طی سال‌های اخیر، تلاش‌های گسترده‌ای برای بهبود سیستم پتنت خود و تسریع فرآیند ثبت اختراع صورت داده است که از آن جمله، می‌توان به استفاده از ارتباطات غیررسمی بین ارزیابان و متقاضیان ثبت اختراع، راه‌اندازی برنامه «FinTech Fast Track» با هدف تسریع ارزیابی اختراعات فین‌تکی و همین برنامه اخیر، اشاره نمود. سیاست‌گذاران این کشور، در تلاشند تا سنگاپور را به‌عنوان یک محیط جذاب برای فعالیت شرکت‌های فناور و نوآور، معرفی نمایند. توافق با صندوق توسعه ابتکارات اینترنتی روسیه و تبدیل سنگاپور به یک هاب منطقه‌ای برای شرکت‌های نوآور روسی و حمایت مالی از شرکت‌های دارای سیستم «IP» قدرتمند، از مهم‌ترین تلاش‌های صورت گرفته برای ایجاد محیطی متمرکز و جذاب برای اکوسیستم‌های نوآوری و کارآفرینی، به شمار می‌رود.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.