تدوین سندی درخصوص تبیین ساختار سیاست مالکیت فکری در مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ تدوین سندی درخصوص تبیین ساختار سیاست مالکیت فکری در مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی

نیازمندی مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور به آیین‌نامه‌های مدون و هدفمند در خصوص حقوق مالکیت فکری، کانون پتنت ایران را بر آن داشت تا در راستای تدوین آیین‌نامه‌های مالکیت فکری، گامی بردارد. به همین منظور، کانون پتنت با بهره‌گیری از ظرفیت خبرگان و مشاوران کشور، تلاش نمود تا با هدف تبیین حقوق مالکیت فکری در مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور، سندی را تدوین نماید.

در این سند که نگارش نهایی آن در سال ۹۷ به پایان رسیده است، مؤلفه‌های ضروری در ساختار سیاست مالکیت فکری، تبیین گردیده و سیاست‌های مالکیت فکری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مختلف کشور و جهان، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است، تا از این طریق، چهارچوبی برای تدوین سیاست‌های مالکیت فکری، تعریف گردد.

در بخش پایانی سند مذکور، آیین‌نامه‌‌ای تحت عنوان «آیین‌نامه مالکیت فکری دانشگاه‌ها و مؤسسات عالی آموزشی و پژوهشی» پیشنهاد شده که می‌تواند مورد استفاده و بهره‌برداری مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، قرار گیرد. امید است که تدوین چنین اسنادی، گامی مؤثر در راستای اصلاح نظام مالکیت فکری کشور باشد. 

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.