بهبود عملکرد و دوام مصالح ساختمانی به کمک بتن فرآوری شده با دی‌اکسید کربن
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ بهبود عملکرد و دوام مصالح ساختمانی به کمک بتن فرآوری شده با دی‌اکسید کربن

شرکت سولیدیا تکنولوژی «Solidia Technologies»، موفق به دریافت سه گواهی ثبت اختراع از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا گردیده که می‌تواند دوام و عملکرد مصالح ساختمانی را با تغییرات چشمگیری مواجه سازد. این پتنت‌ها، از فناوری‌های تولید بتن عمل‌آوری شده به کمک گاز «CO2» محافظت نموده که می‌تواند دامنه کاربرد بتن‌های توخالی، هوادهی شده و متخلخل را افزایش دهد.

این اختراعات که گواهی‌های ثبت اختراعی به شماره «US9878951» (مصالح کامپوزیتی و مواد توخالی، روش‌های تولید و مصرف آن‌ها)، «US9938189» (مصالح کامپوزیتی متخلخل، روش‌های تولید و مصرف آن‌ها) و «US9963392» (مصالح کامپوزیتی هوادهی شده، روش‌های تولید و مصرف آن‌ها) به آن‌ها اختصاص یافته است، موفقیتی بزرگ برای شرکت سولیدیا در توسعه و تقویت سبد دارایی‌های فکری این شرکت، محسوب می‌شود.

دکتر «نیکولاس دکرستوفارئو»، مدیر ارشد فناوری سولیدیا، با اشاره به مزایای ناشی از این فناوری‌ها، اظهار داشت: «این سه پتنت، مثال‌هایی از کاربردها و مزایای قابل‌توجه بتن ابداعی سولیدیا، شامل بهبود دوام، کاهش هزینه تولید و عمل‌آوری سریع در عرض ۲۴ ساعت، در قیاس با ۲۸ روز در بتن‌های سنتی است. گواهی‌های جدید، به مجموعه پتنت‌های سولیدیا افزوده شده که شامل ۱۹ پتنت گرنت شده در آمریکا، ۸۵ پتنت گرنت شده در خارج از آمریکا و بیش از ۲۰۰ درخواست ثبت اختراع در سرتاسر جهان است». همچنین «تام شولر»، مدیرعامل سولیدیا، در خصوص موفقیت‌های این شرکت در عرصه تحقیقات و ارائه پتنت‌های جدید، اظهار داشته است: «ما با مجموعه ثبت اختراعات جامع و رو به رشدی که داریم، نسل بعدی سیمان و بتن را عرضه خواهیم کرد. فناوری‌های منحصربه‌فرد ما در بازار ۳۰۰ میلیارد دلاری سیمان و ۱ تریلیون دلاری بتن، باعث ایجاد یک کسب‌وکار پایدار و موفق خواهد شد.»

گفتنی است، سیستم‌های ابداعی سولیدیا، محصولات فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌نمایند. این سیستم‌های جدید، با کاهش کربن در صنعت سیمان که ۳ تا ۵ درصد از آلودگی دی‌اکسیدکربن در جهان را موجب می‌شود، به کاهش گازهای گلخانه‌ای کمک شایان ذکری می‌نماید. فرآیندهای پتنت شده این شرکت، بتن ساخته شده را در عوض آب، با دی‌اکسیدکربن عمل‌آوری نموده که منجر به کاهش ۷۰ درصدی میزان کربن سیمان و بتن می‌گردد. علاوه بر این، به کمک فناوری مذکور، ۱۰۰ درصد آب مصرفی در فرایند تولید بتن را، می‌توان بازیابی نموده و مجدداً استفاده کرد.

لازم به ذکر است که اهمیت ثبت اختراع، دیگر تنها منتهی به فناوری‌های بسیار پیشرفته و یا غول‌های فناوری جهان نبوده و در عرصه‌های مختلف صنعتی و در شرکت‌هایی با مقیاس‌های متفاوت از درآمد، خود را نشان می‌دهد. این میزان اهمیت پتنت در صنایع مختلف، ناشی از پارامترهای متنوعی است که از آن جمله، محافظت از دستاوردهای تحقیق‌وتوسعه شرکت، جلوگیری از فعالیت‌های رقبا، درآمدزایی، جذب سرمایه، ایجاد انگیزه در کارمندان، قدرت مذاکره بالاتر و شهرت و اعتبار شرکت را می‌توان نام برد.