به همت مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و همکاری کانون پتنت ایران، در مورخ ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «ثبت اختراع پیشرفته»، با حضور بیش از ۳۰ نفر از اعضای هیئتعلمی, کارشناسان و فناوران، در محل سالن کنفرانس بیمارستان شهید محدی بندرعباس برگزار گردید. در زمان شروع کارگاه، سرکار خانم دکتر «فاطمه هندیجانی»، رئیس مرکز رشد، ضمن خوش آمدگویی به حضار، در خصوص اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند که: «در فرایند تجاریسازی فعالیتهای فناورانه، یکی از مهمترین مسائل، مالکیت فکری است. در حقیقت با بهرهگیری از قوانین مالکیت فکری، فناور میتواند با ثبت قانونی ایدهها و ابداعات خود در قالب ثیت اختراع، از دستاوردهایش حفاظت نماید. بر این اساس، از جمله اولویتهای این مرکز، توجه و تمایل به محافظت از مالکیتهای فکری از طریق ثبت پتنت است. در این راستا، سالانه فعالیتهای گوناگونی همچون برگزاری کارگاههای آموزش ثبت اختراع، توسط این مرکز جهت افزایش آگاهی فناوران و اعضای هیئتعلمی برگزرا میگردد.»
این کارگاه تئوری/ عملی، با هدف آشنایی اعضای هیئتعلمی، فناوران و دانشجویان، با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بینالمللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی آنها، برگزار گردید. عناوین مطرح شده در روز اول کارگاه، شامل کلیات حقوق مالکیت فکری، شروط ثبت اختراع و روند ثبت اختراع بود. در روز دوم نیز، کارگاه عملی با عناوینی شامل روند ثبت اختراع، کلیاتی از نگارش متن توصیفنامه و ادعانامه اختراعات، جستجوی اختراعات داخلی و خارجی، تحلیل پتنت، تجاریسازی اختراعات و معرفی کانون پتنت ایران برگزار گردید.
برخی از نکات ویژهای که در این کارگاه توسط مدرس محترم آقای دکتر حسن علم خواه مطرح گردید، عبارتند از:
- تحلیل قسمتهای مختلف پتنت؛
- نحوه و فرایند ثبت اختراع داخلی و خارجی شامل PCT و US Patent؛
- آشنایی با نحوه جستجو در پایگاههای پتنت مانند FPO و Patent Scope؛
- حمایتها و خدمات کانون پتنت به فناوران جهت ثبت اختراع خارجی.
از جمله نکات مطرح در کارگاه، معرفی خدمات کانون پتنت ایران به حضار بود که از آن جمله، میتوان به مواردی نظیر انجام داوری و ارزیابیهای اولیه اختراعات و معرفی اختراعات تأیید شده به کارگزاران جهت ثبت اختراع خارجی، حمایت مالی از ثبت اختراعات و همکاری در برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی در دانشگاهها و مراکز فناوری اشاره نمود.
در انتهای کارگاه، میزان علاقهمندی شرکتکنندگان در کارگاه نسبت به مبحث ثبت اختراع، مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده، حاکی از این بود که مطالب ارائه شده در کارگاه، موجب افزایش آگاهی و آشنایی افراد با موضوع مهم مالکیت فکری گردیده و افق جدیدی برای علاقهمندان به فعالیتهای پژوهشی و فناورانه ایجاد شده است.