ورود باج‌گیران پتنت به حوزه ارز دیجیتال
۲۵ تیر ۱۳۹۸ ورود باج‌گیران پتنت به حوزه ارز دیجیتال

فعالیت‌های باج‌گیرانه پتنت ترول‌ها، به دنیای ارز دیجیتال نیز سرایت نموده است. یک باج‌گیر پتنت، شرکت آمریکایی کوین‌بیس «Coinbase» را که در زمینه رمزنگاری و ارز دیجیتال فعالیت دارد، به نقض پتنت متهم نموده است، اتهامی که برای نخستین بار در دنیای ارز دیجیتال رخ می‌دهد.

آنوویو «Anuwave» که از شرکت‌های تابعه «IP Edge» محسوب می‌شود، شکایتی در دادگاه فدرال منطقه‌ای «Delaware» تنظیم نموده که بر اساس آن، خواستار پرداخت غرامت ناشی از آسیب‌های مالی از سوی «کوین‌بیس» شده است. این شرکت، مدعی است که کوین‌بیس، حقوق انحصاری پتنتی به شماره «US8295862» را نقض نموده و بدون کسب اجازه، از فناوری معرفی شده در آن، استفاده نموده است. پتنت مذکور، روشی برای فراهم نمودن امکان ارتباط از طریق ارسال پیامک را معرفی نموده که از طریق آن، کاربران مبادلات ارز دیجیتال، می‌توانند برخی از اقدامات روزانه خود را، با استفاده از فرمان‌های متنی توسط تلفن‌های همراه، کنترل نمایند.

جالب اینجا است که شرکت مادر «IP Edge»، مطابق با آنچه در وب‌سایت خود آورده است، به مخترعین و شرکت‌ها کمک می‌کند تا از طریق اعطای مجوز مالکیت فکری، جریان‌های درآمدی به دست آورند. اگرچه در وهله اول، مدل کسب‌وکار این شرکت بر کارکرد درآمدزایی از طریق صدور و اعطای مجوزهای بهره‌برداری از پتنت مبتنی شده است، اما با نگاهی دقیق‌تر به فعالیت‌های این شرکت در سال‌های اخیر، چنین نتیجه می‌گیریم که تنها کاری که «IP Edge» انجام می‌دهد، شکایت از شرکت‌های فناور به اتهام نقض پتنت و سپس دریافت غرامت (از طریق رأی دادگاه و یا حل‌وفصل پرونده خارج از روند حقوقی دادگاه) است. از سال ۲۰۱۵ میلادی به این‌سو، آنوویو تقریباً ۱۰۰ شکایت نقض حقوق مالکیت فکری علیه شرکت‌های فناور و به‌طور خاص، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مالی و بانکداری به ثبت رسانیده است.

به نظر می‌رسد که اوج‌گیری توجهات نسبت به کاربرد فناوری‌های نوظهور، اعم از بلاک‌چین، ارزهای دیجیتال و حتی هوش مصنوعی در حوزه مالی و ورود بسیاری از بانک‌ها و مؤسسات مالی به رقابت بر سر توسعه و تجاری‌سازی نوآوری‌های جدید، موجب شده است تا فرصت‌های درآمدزایی از طریق فعالیت‌های باج‌گیرانه پتنت، نمایان‌تر شوند. انتظار می‌رود که طی سال‌های آتی، اخبار بیشتری از دعوی‌های حقوقی پتنت در این حوزه بشنویم که می‌تواند ناشی از اختلافات واقعی فناورانه بین شرکت‌های فناور و البته بخش عمده‌ای نیز، اتهامات واهی نقض پتنت از سوی باج‌گیران پتنت باشد.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.