ورود تأمین‌کنندگان ارتش آمریکا به مناقشات تجاری با هوآوی
۳۱ تیر ۱۳۹۸ ورود تأمین‌کنندگان ارتش آمریکا به مناقشات تجاری با هوآوی

هوآوی در ادامه مناقشات تجاری خود با دولت آمریکا که حتی به اعمال تحریم‌هایی در زمینه خرید فناوری‌های این شرکت از سوی شرکت‌های آمریکایی منجر شده است، یکی از تأمین‌کنندگان صنایع دفاع آمریکا را متهم به نقض پتنت نمود. هوآوی مدعی است که فناوری مورد استفاده در دستگاه‌های ارتباطی شرکت هریس تکنولوژی «L3Harris Technologies» که به ارتش آمریکا فروخته شده است، برخی از پتنت‌های متعلق به این شرکت را نقض می‌نماید.

هوآوی در شکایت خود که در تاریخ ۱۲ جولای سال جاری میلادی به ثبت رسیده است، هریس تکنولوژی را متهم به نقض پنج پتنت، به شماره‌های «US7439969»، «US9072011»، «US9655011»، «US8270371» و «US9215624» نموده که همگی در خصوص فناوری‌های ارتباطی مبتنی بر «4G» می‌باشند. پتنت‌های یاد شده، دستگاه‌های هدایت و مسیریابی در وسایط نقلیه را پوشش می‌دهند. هوآوی معتقد است که اپلیکیشن‌های تلفن همراه هریس تکنولوژی که به منظور پشتیبانی از محصولات و خدمات این شرکت توسعه یافته‌اند، پتنت‌های مذکور را نقض نموده‌ است.

غول فناوری چین، مدعی است که پس از شناسایی نقض پتنت صورت گرفته، در دسامبر ۲۰۱۸، ایمیلی در این خصوص به هریس تکنولوژی ارائه نموده و این شرکت را در جریان نقض صورت گرفته قرار داده است و با این وجود، هریس عامدانه و بدون کسب مجوزهای بهره‌برداری لازم، به نقض این فناوری‌های انحصاری ادامه داده است. گفتنی است که هریس تکنولوژی، مجموعه‌ای از فناوری‌های دفاعی و تجاری را در اختیار داشته که خدمات مبتنی بر این سبد فناوری را، به پروژه‌های فضایی، سازمان‌های دولتی و ارتش آمریکا ارائه می‌دهد. 

لازم به ذکر است که اخیراً هوآوی با اتهاماتی در زمینه سرقت اسرار تجاری در آمریکا مواجه شده و سیاست‌گذاران آمریکایی، با توجیه جلوگیری از سرقت فناوری‌های پیشرفته آمریکا و نقض قوانین از سوی شرکت‌های چینی، در تلاش برای اعمال محدودیت‌هایی جدی علیه این شرکت بوده‌اند. البته هوآوی نیز با بهره‌گیری از سبد پتنت قدرتمند خود (بالغ بر ۵۶۰۰۰ پتنت) که برخی از پتنت‌های ضروری استاندارد، به‌ویژه در صنایع مخابراتی و ارتباطی را شامل می‌شوند، سعی در مقابله با این محدودیت‌ها نموده است. این شرکت، در جدیدترین اقدام خود، در ازای واگذاری مجوز بهره‌برداری از فناوری‌های پتنت شده به شرکت «ورایزن»، خواستار مبلغی در حدود یک میلیارد دلار شده که بیانگر تغییرات بالقوه و اساسی در استراتژی این غول فناوری چینی، در ارتباط با فعالیت‌های خود در بازار آمریکا است.