شکست و جریمه‌ای بزرگ برای شرکت لوازم آرایشی لورآل
۰۴ شهریور ۱۳۹۸ شکست و جریمه‌ای بزرگ برای شرکت لوازم آرایشی لورآل

یک استارت‌آپ فعال در زمینه تولید محصولات زیبایی و تقویت مو، در مجادله حقوقی با شرکت مشهور لورآل «L’Oreal»، پیروز شده است. بنا بر رأی صادر شده در این پرونده بسیار پیچیده، مبلغی در حدود ۹۱.۳ میلیون دلار، بابت خسارات ناشی از نقض پتنت و سوءاستفاده از اسرار تجاری ذیل توافقنامه محرمانه بین دو شرکت، به شرکت اولاپلاکس «Olaplax» پرداخت خواهد شد.

داستان این دعوی حقوقی، از آنجا شروع شد که در ماه می سال ۲۰۱۵ میلادی، مدیران دو شرکت فعال در صنایع آرایشی و بهداشتی، ملاقاتی کاری در یکی از رستوران‌های کالیفرنیا برگزار نمودند. نماینده شرکت فرانسوی لورآل و یکی از مدیران ارشد اولاپلاکس که در آن زمان به تازگی یک سالگی تأسیس خود را جشن گرفته بود، در مورد توافق احتمالی بر سر خریداری شدن این استارت‌آپ از سوی لورآل، به بحث و تبادل‌نظر پرداختند. در خلال این گفتگوها، برخی اطلاعات بسیار محرمانه اولاپلاکس، از جمله یک درخواست ثبت اختراع انتشار نیافته مرتبط با سیستم انحصاری تقویت و محافظت موی این شرکت، از سوی «دین کریستال»، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی آن، به اشتراک گذاشته شد. این اطلاعات که با حسن نیت کامل و در قالب یک موافقت‌نامه محرمانگی رسمی برای طرف مقابل افشا شد، مذاکرات دو شرکت را به یک پرونده حقوقی بزرگ و پیچیده مبدل نمود.

مذاکرات واگذاری اولاپلاکس، به دلیل برچسب قیمتی یک میلیارد دلاری که از سوی لورآل ساختگی و کاملاً مبالغه‌آمیز توصیف گردید، در همان سال متوقف شد. با این حال، کمتر از یک سال بعد، لورآل سیستم محافظت موی خود را معرفی نمود که بنا به ادعای اولاپلاکس، یک کپی آشکار از فناوری انحصاری آن‌ها بود. لورآل با این اقدام، نه‌تنها توافقنامه محرمانگی اطلاعات را زیر پا گذاشته بود، بلکه دو پتنت متعلق به این استارت‌آپ را نیز، نقض کرده بود. در ژانویه ۲۰۱۷، اولاپلاکس با تأکید بر سوءاستفاده از اسرار تجاری، نقض پتنت و زیر پا گذاشتن توافقنامه محرمانگی اطلاعات، شکایتی علیه لورآل به ثبت رسانید و یکی از بزرگ‌ترین نبردهای حقوقی با محوریت سرقت و نقض دارایی‌های فکری در مقیاس بین‌المللی را آغاز نمود.

لازم به ذکر است، این شکایت آن‌چنان هم بی‌سابقه نبود و پیش از آن در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز، اولاپلاکس دادخواستی مشابه علیه لورآل در انگلستان به ثبت رسانده بود. پس از پیچ‌وتاب‌های فراوان و علیرغم ادعای وکلای لورآل مبنی بر عرضه آزمایشی نمونه‌های اولیه از محصولات مذکور در آگوست ۲۰۱۴ و پیش از شروع مذاکرات با اولاپلاکس، دادگاه فدرال آمریکا به این نتیجه رسید که هم نقض پتنت و هم نقض موافقت‌نامه محرمانگی اطلاعات رخ داده و بر همین اساس، می‌بایست خسارتی ۹۱.۳ میلیون دلاری (۲۲ میلیون دلار برای نقض قرارداد، ۲۲ میلیون دلار برای سوءاستفاده از اسرار تجاری و تقریباً ۴۷ میلیون دلار برای نقض پتنت)، به اولاپلاکس پرداخت گردد. به نظر می‌رسد، این حکم که تنها برای پرونده حقوقی دو شرکت در آمریکا صادر گردیده، می‌تواند آغازی بر سلسله شکست‌های حقوقی لورآل در دیگر کشورها باشد و به همین دلیل، سخنگوی این شرکت از ارائه درخواست تجدیدنظر به دادگاه خبر داده است.  

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.