لنز واقعیت افزوده، جایگزینی برای تلفن‌های همراه هوشمند
۰۶ شهریور ۱۳۹۸ لنز واقعیت افزوده، جایگزینی برای تلفن‌های همراه هوشمند

یکی از سؤالاتی که ذهن بسیاری از علاقه‌مندان به وسایل ارتباطی به‌ویژه گوشی‌های تلفن همراه هوشمند را به خود مشغول نموده است، آینده احتمالی و قابل پیش‌بینی برای این صنعت است. با ظهور عینک‌های هوشمند به‌عنوان جایگزینی برای تلفن‌های همراه هوشمند، این پرسش مطرح است که آیا شمارش معکوس برای پایان دوره عمر گوشی‌ها و عرضه نسل جدید فناوری‌های ارتباطی آغاز شده است؟ با پتنت جدید سامسونگ برای لنزهای مبتنی بر واقعیت افزوده، به نظر می‌رسد که این روند آغاز شده و آینده‌ای جالب پیش روی صنعت تلفن همراه قرار دارد.

فناوری واقعیت افزوده «AR»، از جمله فناوری‌های نوظهوری است که می‌تواند زندگی بشر را کاملاً تحت‌الشعاع قرار دهد. توسعه‌های اخیر «AR» برای کاربردها و تجهیزات پوشیدنی، امکان پذیرش انبوه آن را فراهم ساخته و با وجودی که هنوز از لحاظ قیمتی و عملکردی، شاهد نسخه‌ای قابل قبول برای پوشیدنی‌های مجهز به واقعیت افزوده نیستیم، اما به نظر می‌رسد که این وضعیت، در حال تغییر است. پتنت جدید سامسونگ که به تازگی گواهی ثبت اختراع آن از سوی دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا صادر شده است، نوعی لنز مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده را معرفی نموده که به کاربران کمک می‌کند تا با روشی مهیج و کارآمد، فرآیندهایی مانند خرید، کار، برقراری ارتباط با دیگران و ... را تجربه نمایند. این پتنت، در ادامه تلاش‌های این شرکت برای توسعه پوشیدنی‌های مبتنی بر واقعیت افزوده به ثبت رسیده که نمونه واضح آن را، می‌توان در عینک تاشوی واقعیت افزوده این شرکت، مشاهده نمود.

لازم به ذکر است که با توجه به رشد بیش از ۷۵ درصدی بازار فناوری‌های واقعیت مجازی و افزوده در پنج سال آینده و رسیدن به حجم بازار تقریباً ۱۲۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۲، بدون شک شاهد هجوم سرمایه‌گذاری‌ها در پوشیدنی‌های مبتنی بر واقعیت افزوده خواهیم بود. اگر خوش‌بین باشیم، تجاری‌سازی نسل جدید فناوری‌های ارتباطی قریب‌الوقوع بوده و طی پنج سال آینده، تمامی مردم برای این منظور از لنزهای واقعیت افزوده استفاده خواهند کرد. اما اولین مرحله از این مسیر پر پیچ‌وخم تجاری‌سازی، ثبت پتنت است که ظهور فناوری را تسریع می‌نماید؛ کاری که سامسونگ در اولویت‌های مهم خود قرار داده است. لنزهای هوشمند و جدید سامسونگ، چیزی شبیه به عینک‌های واقعیت افزوده بوده که میدان دید بسیار وسیع لنزها، آن‌ها را با عینک‌های واقعیت افزوده، متمایز می‌سازد. لنزهای جدید، یک تجربه دائمی و یکپارچه از واقعیت افزوده را برای کاربر فراهم نموده و مشکل کلاسیک عدم زیبایی ظاهری در دستگاه‌های هوشمند پوشیدنی شرکت‌های رقیب، مانند «Google Glass» را رفع می‌نماید. همچنین این لنزها، با قابلیت کنترل ساده و بدون چالش، راه‌حلی برای بسیاری از مشکلات و چالش‌های معرفی شده برای عینک‌های واقعیت افزوده می‌باشند.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day