توافق کوالکام و «LG» بر سر پتنت‌های «5G»
۱۱ شهریور ۱۳۹۸ توافق کوالکام و «LG» بر سر پتنت‌های «5G»

کوالکام و «LG»، به توافق جدیدی دست یافته‌اند که در راستای توسعه و عرضه تلفن‌های مبتنی بر فناوری «5G»، راه را برای شرکت کره‌ای «LG» هموار می‌سازد. بنا بر این موافقت‌نامه پتنت، غول فناوری کره جنوبی، امکان دسترسی به فناوری‌های «3G»، «4G» و «5G» متعلق به کوالکام را خواهد داشت.

طبق پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رفت که در ماه می سال جاری میلادی، «LG» از گوشی هوشمند جدید خود، به نام «V50ThinQ5G» رونمایی نموده و آن را به بازار عرضه کند. با این وجود، این اتفاق فرخنده رخ نداد؛ تأخیری که به نظر به دلیل برخی اختلاف‌نظرها میان «LG» و کوالکام، در زمینه قرارداد تراشه‌های مورد استفاده در این محصول جدید بوده است. با تفاهم اخیر دو شرکت، محدودیت‌های پیش روی «LG» رفع شده و احتمالاً به زودی شاهد عرضه نسخه تجاری تلفن همراه جدید این شرکت خواهیم بود.

لازم به ذکر است که قرارداد قبلی «LG» و کوالکام، با موضوع بهره‌برداری از پتنت، در سال ۲۰۱۸ میلادی منقضی شده بود و دو شرکت، در تلاش برای دستیابی به توافقی جدید بودند. با این حال، اختلاف‌نظرهای جدی بر سر شرایط مد نظر طرفین، طولانی شدن دستیابی به چنین توافقی را به دنبال داشت. اگرچه پس از کش‌وقوس‌های فراوان پرونده حقوقی اپل و کوالکام که در چندین کشور جهان، از جمله آمریکا، چین و آلمان دنبال می‌شد، دو شرکت بر سر شرایط بهره‌برداری از پتنت‌های متعلق به کوالکام به توافق رسیدند، اما به موازات این دعوی و اندکی پس از حل‌وفصل آن، یک دادگاه فدرال آمریکا، رأی به ناعادلانه بودن شرایط واگذاری مجوزهای بهره‌برداری از پتنت از سوی کوالکام داد و با توجه به قوانین ضد انحصار، این شرکت را ملزم به عقد موافقت‌نامه‌های جدید، با قیمت و شرایط مناسب و بدون تهدید به توقف واگذاری پتنت‌ها نمود. همین عامل، شرایط مذاکرات «LG» و کوالکام را تغییر داد. «LG» خواستار مذاکره بر مبنای شرایط و الزامات حکم دادگاه بود و در مقابل، کوالکام با این توجیه که به رأی دادگاه اعتراض نموده و هنوز نتیجه این اعتراض مشخص نشده است، زیر بار این شرایط نمی‌رفت. با توجه به احتمال طولانی شدن روند بررسی درخواست تجدیدنظر کوالکام، «LG» با محدودیت تولید و عرضه محصول جدید خود مواجه شد. «LG» در دادخواست جدیدی که به دادگاه ارسال نمود، چنین نوشت: «اگر کوالکام از دستور دادگاه تمکین نکرده و در مذاکرات شرکت نکند، این شرکت چاره‌ای جز عقد قرارداد با شرایط انحصاری و دلخواه کوالکام نخواهد داشت». باید توجه داشت، با این‌که توافق نهایی دو شرکت، این کشمکش تجاری پیچیده را به پایان رسانید، اما این‌که توافق حاصل شده، بر سایر مذاکرات کوالکام و سازندگان تلفن همراه چه تأثیری خواهد گذاشت، امری است که باید به انتظار نشسته و آینده این مذاکرات را مشاهده نمود.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day