نوآوری فیسبوکی در بهبود عملکرد هدست‌های واقعیت مجازی
۰۳ مهر ۱۳۹۸ نوآوری فیسبوکی در بهبود عملکرد هدست‌های واقعیت مجازی

بررسی روند فعالیت‌های تحقیق‌وتوسعه‌ای فیسبوک، حاکی از آن است که این شرکت فعال در حوزه شبکه‌های اجتماعی، علاقه‌مندی قابل توجهی نیز، نسبت به توسعه هر چه بیشتر هدست‌های واقعیت مجازی دارد. این شرکت، به تازگی اقدام به تکمیل اظهارنامه ثبت اختراعی نموده که نوعی جعبه محافظ هدست را توصیف می‌کند. این جعبه منحصربه‌فرد، علاوه بر اینکه قابلیت استفاده به‌عنوان شارژر هدست را دارا است، به عنوان فضای ذخیره‌سازی برنامه‌ها و بازی‌های موجود در هدست نیز، عمل می‌نماید.

گفتنی است که «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل و بنیان‌گذار فیسبوک، فناوری واقعیت مجازی را جهش بزرگ بعدی، پس از همه‌گیر شدن گوشی‌های هوشمند دانسته و با توجه به همین عقیده، سرمایه‌گذاری فراوانی در این حوزه انجام داده است. یکی از مهم‌ترین اقدامات فیسبوک در این راستا، خرید ۲ میلیارد دلاری شرکت اوکولوس «Oculus»، به‌عنوان یکی از پیشگامان فناوری واقعیت مجازی بود که با این مبادله، فیسبوک رسماً در جمع بازیگران فعال در توسعه و تجاری‌سازی فناوری «VR» قرار گرفت. خریداری این شرکت و نوآوری‌های ادامه‌دار آن، نشان می‌دهد که فیسبوک در توسعه این فناوری، بسیار جدی است. پتنت جدید که در مارس ۲۰۱۸ میلادی، در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا به ثبت رسیده و به تازگی با شماره «US20190272800» انتشار یافته است، آخرین نوآوری فیسبوک به شمار رفته که مهر تأییدی بر توجه این شرکت به فناوری واقعیت مجازی است.

دستاورد جدید فیسبوک، یک درگاه «USB» در خود جای داده که قابلیت اتصال به یک شارژر دیواری را دارا می‌باشد. به این منظور، یک چراغ «LED» نیز بر روی جعبه تعبیه شده که روند شارژ هدست را به کاربر نشان می‌دهد. اما این تنها بخش کوچکی از نوآوری فیسبوک است که در این ثبت اختراع به آن پرداخته شده است. آن‌چنان که ادعاها و توصیف ارائه شده در تقاضانامه ثبت اختراع این شرکت نشان می‌دهد، هنگامی که هدست از جعبه خارج می‌شود، جعبه همانند یک کامپیوتر بی‌سیم عمل نموده و نرم‌افزار «VR» را اجرا می‌نماید. در حقیقت، جعبه معرفی شده تنها یک جعبه ساده برای نگهداری هدست نبوده و فضایی برای ذخیره‌سازی برنامه‌ها و بازی‌ها تلقی می‌شود.

لازم به ذکر است که در هدست‌های کنونی «Oculus Quest»، سخت‌افزار پردازش در داخل هدست قرار داشته و با وجود استفاده از یک باتری قدرتمند و همچنین ارزان و کارآمد بودن، دارای وزن به نسبت زیادی است. بهترین راهکار برای استفاده طولانی‌مدت از این هدست، کوچک‌تر و در عین حال سبک‌تر شدن آن است که با کمک فناوری جدید، این مهم ممکن خواهد شد. به نظر می‌رسد که در آینده نه چندان دور، شاهد رقابتی جدید در زمینه طراحی و عرضه هدست‌های کوچک و کاربرپسند، از سوی رقبایی همچون مایکروسافت با محصول «HoloLens» و البته اوکولوس فیسبوک خواهیم بود.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.