حمله متقابل اینتل به یک باج‌گیر پتنت
۱۲ آبان ۱۳۹۸ حمله متقابل اینتل به یک باج‌گیر پتنت

شرکت مشهور «اینتل»، پس از مواجهه با هجمه‌های پی‌در‌‌پی یک باج‌گیر پتنت، آن را به رفتارهای ضدرقابتی و ناعادلانه متهم نموده و از دادگاه، درخواست ابطال مجموعه پتنت‌های این شرکت و همچنین اقدامات حقوقی صورت گرفته علیه اینتل را، خواستار شده است.

شکایت اینتل از «Fortress Investment Group-FIG» که بازوی عملیاتی شرکت «SoftBank» در حوزه ادعای نقض پتنت و پیگیری‌های حقوقی مرتبط با آن به حساب می‌آید، واکنشی به مجموعه‌ای از پرونده‌های حقوقی نقض پتنت علیه این شرکت است که طی سال‌های اخیر، از سوی «FIG» اقامه شده است. در پی این شکایات، اینتل در آخرین دادخواست خود، «FIG» را به رفتار ضد رقابتی متهم نموده و خواستار رد اعتبار مجموعه پتنت‌های این شرکت و توقف فوری پرونده‌های حقوقی علیه خودش شده است.

گفتنی است که در طی سال‌های اخیر، تجمیع دارایی‌های فکری با هدف بهره‌گیری از این حقوق انحصاری و دریافت حق امتیاز از شرکت‌های فناور، به یک کسب‌وکار ویژه بدل شده که شاید مشهورترین نمونه‌های آن را، بتوان در استراتژی بسیاری از دانشگاه‌های نوآور جهان و همچنین شرکت‌هایی نظیر «نوکیا»، «کوالکام» و حتی «اینتل»، رصد نمود. برخی از این کسب‌وکارها، مبتنی بر توسعه فناوری، ثبت اختراع و به دست آوردن حقوق انحصاری برای بهره‌برداری از آن دایر گردیده که در پی آن، دریافت حق امتیاز در قبال واگذاری پتنت را ممکن می‌سازد. با این حال، روند رو به گسترش استفاده از پتنت و درآمدهای قابل‌توجه ناشی از آن، منجر به ظهور نهادهایی تحت عنوان «PAE» یا به عبارت ساده‌تر، «باج‌گیران پتنت» شده است که با جمع‌آوری پتنت از شرکت‌های مختلف، مترصد فرصت مناسب برای نقض آن‌ها از سوی شرکت‌های فناور و دریافت حق امتیازهای چشمگیر می‌مانند. «FIG» و شرکت مادر «SoftBank»، یکی از این باج‌گیران هستند که با گردآوری شبکه‌ای از «PAE»ها، پتنت‌های متعددی (بالغ بر ۱۰۰۰ «US» پتنت) را تحت تملک خود درآورده و از آن‌ها برای اعمال فشار به تولیدکنندگان واقعی محصولات فناورانه، استفاده می‌کنند.

لازم به ذکر است، اینتل در دادخواست خود مدعی شده که اقدامات باج‌گیران پتنت، نه تنها به نوآوری و مخترعین کمک نمی‌کند، بلکه به تولید محصولات مبتنی بر فناوری‌های توسعه‌یافته نیز آسیب خواهد زد. این شرکت مدعی شده که در چنین شرایطی، دیگر اعتبار فنی و نوآوری یک پتنت نیست که باید مورد توجه قضات قرار گیرد، بلکه کسب‌وکار بنا شده بر روی این پتنت‌ها و نوع استفاده از آن‌ها است که اولویت خواهد داشت.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.