سیستم مادرید به رکورد ثبت ۱.۵ میلیون علامت تجاری دست یافت!!
۱۶ آذر ۱۳۹۸ سیستم مادرید به رکورد ثبت ۱.۵ میلیون علامت تجاری دست یافت!!

سیستم بین‌المللی سازمان جهانی مالکیت فکری برای ثبت و محافظت از علائم تجاری، موفق به ثبت رکورد جدیدی شده است. بنا بر گزارش وایپو، علائم تجاری به ثبت رسیده در سیستم مادرید، به ۱/۵ میلیون مورد رسیده که نقطه عطف بزرگی برای سیستم مادرید، به‌عنوان راه‌حلی مناسب و مقرون‌به‌صرفه برای ثبت و مدیریت علائم تجاری در کشورهای مختلف، به حساب می‌آید.

از طریق سیستم مادرید، صاحبان کسب‌وکارها و مالکین برندهای تجاری، می‌توانند برای محافظت از علائم تجاری خود در مجموعه‌ای از کشورهای عضو، از یک درخواست بین‌المللی واحد استفاده نمایند. این روند، علاوه بر تسهیل مدیریت نشان‌های تجاری، صرفه‌جویی قابل‌توجهی در وقت و هزینه متقاضیان به همراه خواهد داشت. در حال حاضر، سیستم مادرید امکان ثبت علامت تجاری در ۱۲۲ کشور جهان را برای متقاضیان فراهم نموده است.

در راستای دستیابی به این رکورد جدید، فرانسیس گری «Francis Gurry»، مدیرکل وایپو، با تأکید بر نقش کلیدی سیستم مادرید در فعالیت‌های بین‌المللی بنگاه‌های اقتصادی، اظهار داشت: «سیستم مادرید، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با روشی اقتصادی و کارآمد، در بازار حاضر شوند. امری که در بازار جهانی امروز، از اهمیتی اساسی برخوردار است. رکورد جدید این سیستم، نقطه عطفی مهم و تأییدی بر اهمیت روزافزون سیستم مادرید در تجارت بین‌المللی است».

رکورد ۱/۵ میلیونی سیستم مادرید، با ثبت ۱۱ درخواست جدید یک شرکت کلمبیایی فعال در صنعت چرم، تحقق یافت. این شرکت که «Coltejer» نام دارد، درخواست ثبت علامت تجاری خود در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا را، به‌عنوان بخشی از استراتژی توسعه‌ای خود در خارج از کشور، به انجام رسانیده و عملاً سیستم مادرید به این شرکت کمک نموده تا با هزینه کمتر، فرآیندی ساده‌تر و در مقیاسی وسیع‌تر، از نشان تجاری «COLTEJER» محافظت نماید. آندرس گومز «Andrés Berdugo Gómez»، از مدیران ارشد این شرکت، با ابراز خرسندی از به‌کارگیری سیستم مادرید برای ثبت علائم تجاری اظهار داشت: «سیستم مادرید، فرصتی عالی برای شرکت‌های بین‌المللی و فعال در بازارهای جهانی است تا به هنگام ورود به بازارهای جدید، برای محافظت از علائم تجاری خود اقدام نمایند. مهم‌ترین مزیت این سیستم، کاهش هزینه‌های ثبت و حفاظت از علائم تجاری در خارج از کشور است».

گفتنی است که از سال ۱۸۹۱ میلادی تا ژانویه ۲۰۱۹، در مجموع ۱۱۹ کشور به عضویت توافقنامه مادرید (و یا پروتکل مادرید) در آمده‌اند. حلقه اولیه کشورهای امضاء کننده این توافقنامه، متشکل از بلژیک، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، پرتغال و هلند بود که در سال‌های ۱۸۹۱ تا ۱۸۹۴ میلادی، به آن پیوستند. این سیستم، در سال ۲۰۱۹ نیز از سه عضو جدید خود (کانادا، برزیل و مالزی) استقبال نمود. شایان ذکر است که ایران نیز، در ۲۵ دسامبر سال ۲۰۰۳ میلادی، به‌طور هم‌زمان به موافقت‌نامه و پروتکل مادرید پیوست.  لازم به ذکر است که در سال جاری میلادی، سازمان جهانی مالکیت فکری «۳۰»امین سالگرد پروتکل مادرید به‌عنوان سنگ بنای سیستم مادرید را جشن گرفت. اتحادیه مادرید در سال ۱۹۸۸ میلادی، تنها ۲۵ عضو داشت که طی این سال‌ها با افزایش بیش از چهار برابری، به ۱۰۶ عضو (شامل ۱۲۲ کشور) رسیده است.