افزایش اندازه و وزن دانه‌های برنج به کمک دستکاری ژنتیکی
۱۹ آذر ۱۳۹۸

افزایش اندازه و وزن دانه‌های برنج به کمک دستکاری ژنتیکی

 محققین موفق به ابداع راهکاری جدید برای پاسخ به تقاضای فزاینده مواد غذایی در سطح جهان شده‌اند. اختراع جدید و ارزشمند محققین دانشگاه «HKU» هنگ‌کنگ، فناوری جدیدی برای بهبود عملکرد برنج است که افزایش اندازه و وزن دانه‌های برنج را امکان‌پذیر می‌نماید.

برنج یکی از مواد حیاتی در تأمین خوراک مردم اقصی نقاط جهان است که بنا بر آمار، روزانه سه میلیارد نفر را از گرسنگی می‌رهاند. بدیهی است که با توجه به رشد قابل توجه جمعیت جهان و در نتیجه افزایش چشمگیر تقاضای جهانی، افزایش تولید این ماده غذایی استراتژیک نیز، می‌بایست با رشدی متناسب همراه باشد. همین عامل، موجب شده تا بررسی پارامترهای مؤثر در افزایش عملکرد تولید برنج و شناسایی ژن‌هایی که در این زمینه اثرگذار هستند، به یک موضوع تحقیقاتی جذاب بدل شود. در همین راستا، نوآوری جدید یک تیم تحقیقاتی هنگ‌کنگی، بهبود عملکرد تولید از طریق افزایش اندازه و وزن دانه برنج را به دنبال داشته که با توجه به ارزش تجاری این فناوری و لزوم محافظت همه‌جانبه از آن، برای ثبت درخواست بین‌المللی «PCT» آن اقدام شده که به تازگی این درخواست، با شماره «WO2019104509» انتشار یافته است. شایان ذکر است که ثبت درخواست در پیمان همکاری ثبت اختراع، مزیت‌های قابل توجهی در خصوص ثبت اختراع در چندین کشور مختلف را در اختیار صاحبان اختراع گذاشته که از آن جمله، به بازه زمانی طولانی‌تر برای ثبت اختراع در کشورهای مختلف، کاهش هزینه‌های ثبت اختراع، عدم نیاز به ثبت درخواست‌های متعدد برای ثبت در کشورهای مختلف، استفاده از یک واحد پولی، استفاده از یک واحد زبانی و همچنین بهره‌مندی از گزارش‌های تخصصی جستجوی پتنت، می‌توان اشاره نمود.

اطلاعات ارائه شده در درخواست ارائه شده به سازمان جهانی مالکیت فکری، حاکی از آن است که در برنج نوعی پروتئین خاص تحت عنوان «OsACBP2» وجود داشته که در نمونه‌های تراریخته، می‌تواند اندازه و وزن دانه‌های برنج را تا ۱۰ درصد افزایش دهد. این پروتئین، به لیپیدها متصل شده و با تشکیل نوعی توده روغن و افزایش چربی سبوس برنج، نه تنها ابعاد و وزن دانه‌های برنج را افزایش داده، بلکه بهبود قابل توجهی نیز در ارزش غذایی این ماده به همراه خواهد داشت.

گفتنی است که این پروژه، تحت حمایت مالی شورای کمک‌های مالی-تحقیقاتی هنگ‌کنگ و صندوق «Wilson and Amelia Wong Endowment Fund» قرار داشته و با توجه به ثبت «PCT»، احتمالاً صاحبان فناوری در فکر توسعه و تجاری‌سازی آن در مجموعه‌ای از کشورهای مختلف هستند.

نـام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر شما
کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری (وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران)
۱۷ دی ۱۳۹۸

سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری (وبینارهای آکادمی کانون پتنت ایران)

کانون پتنت ایران، در راستای فعالیت‌های آموزشی و ترویجی خود و با هدف افزایش آگاهی عمومی پیرامون مالکیت فکری و مزایای آن، برنامه‌ای مدون برای آموزش آنلاین و غیرحضوری، تحت عنوان «سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری» را در دستور کار خود قرار داده است. در این برنامه که شامل برگزاری سلسله وبینارهای آموزشی منظم در سه‌شنبه‌های مختلف فصل زمستان است، مخاطبین با مهم‌ترین موضوعات مالکیت فکری آشنا خواهند شد.

انتشار تقویم آموزشی زمستان ۹۸ آکادمی کانون پتنت ایران
۱۵ دی ۱۳۹۸

انتشار تقویم آموزشی زمستان ۹۸ آکادمی کانون پتنت ایران

آکادمی کانون پتنت ایران که فعالیت خود را در سال ۹۷ و با هدف آموزش مخاطب‌محور در حوزه مالکیت فکری آغاز نمود، در راستای اهداف کانون پتنت به منظور ارتقای سطح دانش مالکیت فکری در کشور، اولین تقویم آموزشی خود را در پاییز امسال منتشر ساخت. با توجه به استقبال قابل توجه صورت گرفته از دوره‌های برگزار شده در پاییز سال جاری، آکادمی اقدام به تدوین دومین تقویم آموزشی خود، تحت عنوانه تقویم آموزشی زمستانه نموده که شامل دوره‌های متنوع حضوری و همچنین آموزش مجازی می‌باشد.

برگزاری دومین وبینار آشنایی با مالکیت فکری توسط کانون پتنت ایران
۱۲ دی ۱۳۹۸

برگزاری دومین وبینار آشنایی با مالکیت فکری توسط کانون پتنت ایران

در راستای استقبال قابل توجه مخاطبین از وبینارهای برگزار شده پیشین کانون پتنت ایران، آکادمی کانون در برنامه زمستانه خود نیز، وبینارهایی را در نظر گرفته که یکی از آن‌ها در مورخ هفدهم دی‌ماه سال جاری و با عنوان «آشنایی با مالکیت فکری»، برگزار می‌گردد.

برگزاری اولین وبینار از مجموعه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری
۱۸ دی ۱۳۹۸

برگزاری اولین وبینار از مجموعه سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری

آکادمی کانون پتنت ایران، برگزاری سلسله وبینارهایی با موضوعات متنوع مالکیت فکری را برنامه‌ریزی نموده که تحت عنوان «سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری»، برگزار می‌گردد. در همین راستا، اولین وبینار این مجموعه با موضوع «آشنایی با مالکیت فکری»، سه‌شنبه گذشته مورخ ۲۴ دی ماه برگزار گردید. آموزش‌های مد نظر، در سرفصل‌هایی شامل «اهمیت دارایی‌های فکری»، «تعاریف دارایی‌های فکری و حوزه شمول آن‌ها»، «قلمرو و مصادیق دارایی‌های فکری و نحوه حمایت از آن‌ها»، «مسیرهای حفاظت از دارایی‌های فکری» و همچنین «مثال‌هایی از مصادیق دارایی‌های فکری»، ارائه گردید.

برگزاری دومین کارگاه «علامت تجاری» توسط کانون پتنت ایران
۱۹ دی ۱۳۹۸

برگزاری دومین کارگاه «علامت تجاری» توسط کانون پتنت ایران

آکادمی کانون پتنت ایران، در راستای برنامه‌های مدون خود به منظور آموزش مخاطب‌محور در حوزه‌های مختلف مالکیت فکری، اقدام به برگزاری کارگاه جدیدی با عنوان «علامت تجاری» نموده که در مورخ ۲۶ دی‌ماه سال جاری، از ساعت ۹ الی ۱۲ برگزار می‌نماید.

رویکرد جدید «USPTO» در خصوص پتنت‌های ضروری استاندارد
۹ دی ۱۳۹۸

رویکرد جدید «USPTO» در خصوص پتنت‌های ضروری استاندارد

دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، بیانیه جدیدی در ارتباط با پتنت‌های ضروری استاندارد منتشر نموده که بخشی از سیاست‌های اتخاذ شده را در خصوص این پتنت‌ها به نمایش می‌گذارد. این بیانیه، با همکاری انستیتوی ملی استاندارد و فناوری آمریکا و بخش ضد انحصار وزارت دادگستری این کشور تدوین شده و به دنبال تسهیل چالش‌های مرتبط با حقوق مالکیت فکری در خصوص پتنت‌های ضروری استاندارد و واگذاری مجوزهای بهره‌برداری از آن‌ها است.

USPTO