به همت دانشگاه شهید باهنر کرمان و همکاری کانون پتنت ایران، در مورخ ۱۹ و ۲۰ آذرماه سال جاری، کارگاهی آموزشی با عنوان «ثبت اختراع پیشرفته»، با حضور بیش از ۵۰ نفر از اعضای هیئتعلمی, کارشناسان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، در محل سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار گردید.
در زمان شروع کارگاه جناب آقای دکتر «هادی ثمره صلواتیپور»، مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه، ضمن خوش آمدگویی به حضار، در خصوص رویکرد ویژه دانشگاه شهید باهنر نسبت به اهمیت مالکیت فکری و پتنت اعلام نمودند: «دانشگاه شهید باهنر، در حال راهاندازی دفتر مالکیت فکری خود بوده و در نخستین گام، برای آشنایی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، این دوره را برگزار نموده است. همچنین در این مسیر، دانشگاه در حال تدوین یک آئیننامه مالکیت فکری است.»
این کارگاه تئوری/ عملی، با هدف آشنایی اعضای هیئتعلمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با مالکیت فکری و ثبت اختراع در مجامع بینالمللی، تشویق محققین و مخترعین و ارتقای سطح علمی آنها و با حضور خانم دکتر «اسدی»، مدیر مرکز رشد و تعدادی از کارشناسان صنایع استان، برگزار گردید.
عناوین مطرح شده در روز اول این کارگاه، شامل تعریف و بیان اهمیت حقوق مالکیت فکری، تعریف پتنت و شرایط احراز یک اختراع بهعنوان یک پتنت بود. در روز دوم نیز، کارگاه عملی با عناوینی شامل فرایند ثبت پتنت، آموزش جستجوی پتنت و همچنین معرفی کانون پتنت و حمایت های کانون از ثبت اختراعات خارجی، برگزار گردید.
برخی از نکات ویژهای که در این کارگاه توسط مدرس محترم، آقای دکتر «امیر حسین برنایی» مطرح گردید، عبارتند از:
- اهمیت ثبت پتنت؛
- حمایتهای کانون از ثبت پتنت؛
- هزینههای ثبت اختراع در ایران و سایر نقاط دنیا؛
- اهمیت پتنت در شرکتهای بزرگ؛
- ایرادات سامانه ثبت اختراع در ایران و مقایسه با بعضی از کشورها؛
- معرفی خدمات کانون پتنت ایران در خصوص هزینهها، آموزش و ...
در انتهای کارگاه نیز، میزان علاقهمندی شرکتکنندگان نسبت به مباحث ارائه شده مورد ارزیابی قرار گرفت که مجموعه نظرات اخذ شده، حاکی از این بود که دوره آموزشی بسیار مطلوب بوده و درخواستهایی نیز به منظور ارائه دورههای تکمیلی عنوان گردید.