اصلاحات جدید چین پیرامون ارزیابی اختراعات مرتبط با فناوری‌های نوظهور
۲۴ دی ۱۳۹۸ اصلاحات جدید چین پیرامون ارزیابی اختراعات مرتبط با فناوری‌های نوظهور

در ادامه اقدامات اصلاحی چین پیرامون قوانین و مقررات مالکیت فکری و تلاش برای تقویت سیستم پتنت این کشور، دستورالعمل‌های جدیدی برای حوزه‌های نوظهور فناوری، نظیر بلاک‌چین و هوش مصنوعی اعلام شده است. بنا بر اعلام اداره ملی مالکیت فکری چین (CNIPA)، این دستورالعمل‌های اصلاحی که از اول فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی لازم‌الاجرا خواهد بود، ارزیابی پرونده‌های ثبت اختراع با موضوع هوش مصنوعی، بزرگ داده‌ها (Big Data)، بلاک‌چین و «Internet Plus» را هدف قرار می‌دهد. علاوه بر موارد فوق، محدودیت‌های مرتبط با ثبت فرمول‌های ریاضی و روش‌های کسب‌وکار نیز، در این دستورالعمل‌های جدید مورد توجه قرار گرفته است.

به اعتقاد کارشناسان چینی، هدف از این دستورالعمل‌ها، ساده‌سازی فرآیند ثبت درخواست در فناوری‌های نوین و تقویت اجرای حقوق انحصاری اعطا شده می‌باشد. به عنوان مثال، طبق اصلاحات جدید، هنگام بررسی جدید بودن یک اختراع که الگوریتم‌ها و یا فرآیندهای کسب‌وکار را هدف قرار داده است، هیچ یک از ویژگی‌های فنی، به‌عنوان یک جزء متمایز نباید استفاده شده و فناوری پیشنهادی به همراه چالش‌های مرتبط با آن و نتایج فنی مورد انتظار، به صورت یک بسته جامع و کلی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. در این دستورالعمل‌ها، مجموعه‌ای از مثال‌های مرتبط با فناوری‌های نوظهور، اعم از شبکه‌های عصبی همگرا (هوش مصنوعی)، ارتباطات بین «Node»های بلاک‌چین و ساخت مدل‌های ریاضی، تشریح شده است.

تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی، چین بالغ بر ۱۲۳۰۰ پتنت به ثبت رسیده در حوزه بلاک‌چین را شاهد بوده که ۴۲۹۵ مورد از آن‌ها، به سال ۲۰۱۹ تعلق دارد. بازیگرانی همچون علی‌بابا (Alibaba)، تنسنت (Tencent) و ری‌چین (ReeChain)، از بازیگران برتر ثبت اختراع در این حوزه محسوب شده و عملاً چین به بازیگر نخست حوزه بلاک‌چین در جهان بدل شده است. البته فعالیت‌های مالکیت فکری چین در سایر حوزه‌های فناوری نیز، به شدت افزایش یافته و طبق آخرین گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری پیرامون شاخص‌های جهانی «IP»، این کشور به بزرگ‌ترین بازیگر دنیای مالکیت فکری در جهان مبدل شده است. در هم شکسته شدن سلطه آمریکا در حوزه فناوری‌های پیشرفته، به یک جنگ تجاری فزاینده بین دو کشور دامن زده است که نمود آن را می‌توان در اتهام‌های وارد شده به شرکت‌های چینی همچون هوآوی در خصوص سرقت اسرار تجاری و ابراز نگرانی سیاست‌گذاران آمریکایی از تلاش چین برای رهبری سازمان جهانی مالکیت فکری، مشاهده نمود. 

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.