رشد نسبی فعالیت‌های ثبت اختراع در تایوان در سال ۲۰۱۹ میلادی
۰۵ اسفند ۱۳۹۸ رشد نسبی فعالیت‌های ثبت اختراع در تایوان در سال ۲۰۱۹ میلادی

بنا به گزارش دفتر مالکیت فکری تایوان (TIPO)، فعالیت‌های ثبت اختراع در این کشور در سال ۲۰۱۹ میلادی، همچنان روند مثبت خود را ادامه داده است. در سال گذشته میلادی، متقاضیان تایوانی و همچنین مخترعین و شرکت‌های خارجی، مجموعاْ اقدام به ثبت ۷۴.۶۵۲ درخواست نموده‌اند که رشد ۱/۶۸ درصدی را در مقایسه با سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد.

این گزارش که در ادامه گزارش‌های سه‌ماهه دفتر مالکیت فکری تایوان انتشار یافته و روند رو به رشد این کشور در خصوص حقوق مالکیت فکری را نشان می‌دهد، حاکی از آن است که از مجموع درخواست‌های ثبت شده در دفتر مالکیت فکری تایوان در سال گذشته میلادی، ۳۹.۶۰۴ درخواست (۵۳ درصد) به متقاضیان داخلی اختصاص داشته و مابقی مربوط به متقاضیان خارجی بوده است. در میان متقاضیان داخلی، شرکت مشهور «TSMC» که تولیدکننده تجهیزات نیمه‌هادی در تایوان است، با ۱.۳۳۳ درخواست و با اختلافی قابل توجه، در صدر متقاضیان برتر قرار گرفته است. پس از این شرکت مشهور، شرکت‌های «AUO» و «Acer»، به ترتیب با ۵۳۲ و ۴۰۷ درخواست، در رده‌های بعدی جای گرفته‌اند.

در میان متقاضیان خارجی نیز، شرکت چینی «Alibaba» با ۸۲۸ درخواست ثبت اختراع، پیشتاز بوده و پس از آن، شرکت «Applied Materials» با ۶۳۲ درخواست، در رده دوم قرار گرفته است. جالب اینجا است ‌که شرکت آمریکایی کوالکام، به‌عنوان یکی از رقبای اصلی «TSMC»، با ۵۸۲ درخواست، در رده سوم متقاضیان خارجی ثبت اختراع در تایوان قرار دارد.

 

 

گفتنی است که مطابق با قانون ثبت اختراع تایوان، در این کشور پتنت‌ها به سه دسته «Invention Patents»، یوتیلیتی مدل‌ها «Utility Model Patents» و پتنت‌های طراحی «Design patents» تقسیم می‌شوند که در این میان، دسته اول مفهومی مشابه با «یوتیلیتی پتنت» در سیستم‌های متداول، مانند سیستم پتنت آمریکا دارد. آمار حاکی از آن است که در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۴۸.۲۶۸ مورد از درخواست‌های به ثبت رسیده در سیستم پتنت تایوان، مرتبط با این دسته از پتنت‌ها بوده است. شایان ذکر است که تقریباً ۶۰ درصد از این درخواست‌ها، به متقاضیان خارجی اختصاص داشته و ان مسئله، نشان‌دهنده اهمیت این دسته از پتنت‌ها به‌ویژه برای شرکت‌های فناور خارجی فعال در تایوان است. این در حالی است که در خصوص پتنت‌های طراحی، سهم متقاضیان داخلی و خارجی با یک تعادل نسبی همراه بوده (۴.۲۰۸ درخواست داخلی و ۴.۵۹۶ درخواست خارجی) و در مقابل، بیش از ۹۳ درصد از کل یوتیلیتی مدل‌ها (۱۷.۵۸۰ درخواست)، از سوی متقاضیان داخلی به ثبت رسیده است.

توجه به این نکته نیز خالی از لطف نیست که در مجموع درخواست‌های به ثبت رسیده، متقاضیان ژاپنی با ۱۴.۵۹۸ مورد «Invention Patent»، فعال‌ترین متقاضیان خارجی در سیستم پتنت تایوان بوده و پس از آن‌ها، آمریکا با ۷.۴۳۷، چین با ۳.۶۹۸، کره جنوبی با ۱.۸۱۴ و هنگ‌کنگ با ۱.۲۸۲ درخواست، در رده‌های بعدی قرار دارند.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.