کاندیدای سنگاپوری، با شکست رقیب چینی خود، بهعنوان مدیرکل جدید سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) انتخاب شد. «دارن تانگ» (Daren Tang) که در حال حاضر مدیر اجرایی دفتر مالکیت فکری سنگاپور (IPOS) است، با کسب ۵۵ رأی از کمیته هماهنگی وایپو، خانم «بینینگ وانگ» (Binying Wang) از چین با ۲۸ رأی را شکست داده و بهعنوان پنجمین مدیرکل این سازمان معرفی گردید.
وایپو، یکی از مهمترین سازمانهای بینالمللی در حوزه مالکیت فکری است که بر اساس کنوانسیون تأسیس سازمان جهانی مالکیت فکری، مصوب چهاردهم جولای سال ۱۹۶۷ میلادی در اجلاس استکهلم، کار خود را آغاز نموده است. در حال حاضر، ۱۹۱ کشور جهان، به عضویت این سازمان در آمده و ۲۶ معاهده بینالمللی، از جمله پیمان همکاری ثبت اختراع (PCT)، موافقتنامه لیسبون و پروتکل مادرید را تحت پوشش خود دارد. مدیرکل فعلی این سازمان، «فرانسیس گری» (Francis Gurry) نام داشته که از اکتبر ۲۰۰۸ میلادی، در این سمت به ایفای نقش مشغول بوده و دوره مدیریت وی، در تاریخ ۳۰ سپتامبر سال جاری به پایان میرسد.
روند نامزدی و انتصاب مدیرکل جدید سازمان جهانی مالکیت فکری، در اکتبر سال ۲۰۱۹ به تصویب اعضا رسید و بر اساس آن، کمیته هماهنگی وایپو که متشکل از ۸۳ کشور است، اقدام به رأیگیری و معرفی فرد منتخب مینماید. بر این اساس، جلسه کمیته هماهنگی در تاریخ چهارم مارس سال جاری میلادی تشکیل شد و آقای دارن تانگ از سنگاپور، با کسب 55 رأی و غلبه بر خانم بینینگ وانگ از چین، بهعنوان مدیرکل به مجمع عمومی معرفی گردید. این مجمع، برای تأیید نامزد معرفی شده از سوی کمیته هماهنگی، جلسه فوقالعادهای در روزهای هفتم و هشتم ماه می برگزار مینماید.
گفتنی است که انتخاب آقای تانگ در جلسه کمیته هماهنگی، طی دو دور رأیگیری و از بین شش کاندید اولیه صورت گرفت. کاندیدای کشور قزاقستان، در همان ابتدای کار و پیش از آغاز رأیگیری، اعلام انصراف نمود و در پایان دور نخست نیز، نامزدی از کشور پرو با کمترین آرا از دور رقابتها کنار رفت. دو نامزد دیگر از کشورهای غنا و کلمبیا نیز، در ابتدای آغاز دور دوم رأیگیری کنار کشیدند و بدین ترتیب، دور دوم و پایانی رقابتها، با حضور آقای تانگ از سنگاپور و خانم وانگ از چین آغاز گردید که در پایان، با پیروزی دارن تانگ همراه شد.
گفتنی است که تلاشهای چین برای در دست گرفتن رهبری سازمان جهانی مالکیت فکری، به صحنه جدیدی از منازعات این کشور با آمریکا بدل شده بود. در همین راستا، چهار قانونگذار آمریکایی، با ارسال نامهای به دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور، ضمن ابراز نگرانی از اقدامات چین، خواستار مقابله جدی با نامزدی این کشور برای رهبری وایپو شده بودند. در بخشهایی از این نامه آمده است: «با توجه به نقض مداوم مالکیت فکری توسط چینیها که از طرق مختلف، اعم از سرقت اسرار تجاری، جاسوسی از شرکتها و همچنین انتقال اجباری فناوری انجام میگیرد، آمریکا و متحدانش میبایست در برابر چنین حرکتی ایستادگی نمایند». به نظر میرسد که انتخاب دارن تانگ، رضایت خاطر آمریکا را به همراه داشته و کمی از چالش موجود میان دو کشور بکاهد.