تأمین آب آشامیدنی سالم با بهره‌گیری از انرژی خورشید
۱۰ فروردین ۱۳۹۹ تأمین آب آشامیدنی سالم با بهره‌گیری از انرژی خورشید

یک مخترع انگلیسی، با معرفی فناوری جدیدی که مبتنی بر استفاده از پنل‌های خورشیدی است، تصمیم به متحول نمودن فرایندهای تولید و دسترسی به آب آشامیدنی سالم دارد. این فناوری ارزان و مقرون‌به‌صرفه، می‌تواند زندگی در بسیاری از مناطق دور از دسترس را تسهیل نموده و سالیانه جان صدهاهزار نفر را نجات دهد.

«باری جانستون» (Barry Johnston)، کارآفرین و مخترع اهل چستر، پیش از این در زمینه عرضه پنل‌های خورشیدی فعالیت داشت. وی با هدف تأمین‌ آب گرم برای شستشو و استحمام، پنل‌هایی را به مشتریان مختلف عرضه می‌کرد که با دشوار شدن رقابت‌ها، مجبور به کنار گذاشتن این کسب‌وکار شد. در ادامه، وی به فکر فرو رفت که از انرژی خورشید، برای پاستوریزه کردن آب به‌عنوان یک نوشیدنی بی‌خطر استفاده نماید. بسیاری از کشورها و مناطقی که با مشکل کمبود آب آشامیدنی روبرو هستند، عمدتاً آفتاب بسیار خوبی را در تمام ایام سال تجربه می‌کنند و این منبع لایزال، می‌تواند یک مزیت بزرگ برای رفع مشکل مذکور باشد.

جانستون که ایده خود را در بسیاری از کشورهای جهان به ثبت رسانیده است، در این خصوص می‌گوید: «یکی از بزرگ‌ترین قاتلان انسان‌ها در سرتاسر جهان، آب آلوده به باکتری‌ها و ویروس‌ها است. من در کودکی، به دلیل هپاتیت ناشی از آب آشامیدنی، تا پای مرگ پیش رفتم و این ایده همیشه در ذهنم وجود داشت که چگونه می‌توان آبی تمیز و سالم تولید کرد.»

دستگاه ابداعی این مخترع خوش‌فکر، روزانه قادر به تولید یک‌چهارم تن آب آشامیدنی سالم و عاری از باکتری و ویروس است که احتمالاً می‌تواند آب مورد نیاز یک جامعه کوچک محلی را تأمین نماید. علاوه بر این، با استقرار سریع و چند ساعته این دستگاه در محیط‌هایی مانند اردوگاه پناه‌جویان، نیاز به بطری‌های پلاستیکی آب آشامیدنی که آلاینده محیط‌زیست هستند نیز رفع می‌گردد.

جانستون که از کمک‌های فنی و تجهیزاتی دانشگاه لیورپول بهره‌مند است، برای آزمایش و بررسی عملکرد فناوری خود، مشارکت با یک دانشگاه واقع در کنیا را آغاز نموده است. تجاری‌سازی این فناوری، نیازمند سرمایه‌گذاری چند میلیون پوندی بوده و این امر در گرو تأمین مالی از سوی سرمایه‌گذاران علاقه‌مند است. عملکرد موفق فناوری در مراحل آزمایشی، می‌تواند توجه سرمایه‌گذاران بالقوه را جلب نموده و مسیر تجاری‌سازی را تسطیح نماید. البته جانستون بر این نکته تأکید دارد که هدف اصلی وی، نجات جان انسان‌ها بوده و درآمدزایی، در رتبه بعدی اهمیت قرار دارد. وی در این خصوص می‌گوید: «من دوست دارم از راه فناوری ابداعی خودم درآمدزایی کنم، اما نکته اصلی، نجات جان انسان‌ها است».

گفتنی است که امروزه انرژی خورشیدی به‌عنوان یکی از مظاهر انرژی پاک، توجه بسیاری از صنایع را به خود جلب نموده و روزانه کاربردهای جدیدی برای آن توسعه می‌یابد. از جمله نوآوری‌های جالب توجه در این حوزه، می‌توان به سقف‌های خورشیدی تسلا، الهام از گل آفتابگردان برای شارژ خورشیدی باتری خودروهای الکتریکی و فناوری پنل‌های خورشیدی شارژ تبلت‌ها اشاره نمود. بدیهی است که این نوآوری‌ها، نیازمند حفاظت بوده و از همین رو، سالیانه مجموعه گسترده‌ای از درخواست‌های ثبت اختراع با موضوع انرژی خورشیدی و کاربردهای آن، از سوی متقاضیان مختلف در سراسر جهان به ثبت می‌رسد.

علیرضا حسن زاده
علیرضا حسن زاده۱۳۹۹/۰۱/۱۰

ایده جالبی خواهد بود؛ دعا میکنم به هدف مورد نظرش برسه.

پربازدید‌ترین‌ها

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

جلسه اتاق بازرگانی اصفهان

نشست مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری و اعضای کمیسیون اقتصاد دانش بنیان اتاق بازرگانی اصفهان، در تاریخ ۱ اسفند ۱۴۰۲ و در حاشیه رویداد نکست

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان
۱۴ اسفند ۱۴۰۲

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری با دانشگاه اصفهان

میترا امین‌لو، مدیر کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری توافق‌نامه‌ای را با هادی امیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در روز ۲ اسفند ۱۴۰۲ منعقد نمود.

فرصت همکاری حضوری
۲۱ اسفند ۱۴۰۲

فرصت همکاری حضوری

کانون مدیریت دارایی‌های فکری از افراد واجد شرایط به صورت حضوری در بخش‌های مختلف دعوت به همکاری می‌کند.

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی
۱۲ اسفند ۱۴۰۲

توافق‌نامه‌ همکاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی

کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ همکاری منعقد کرد.