توافق گسترده هوآوی و اینتردیجیتال؛ پرده‌ای جدید از فراز و نشیب هوآوی با رقبای آمریکایی
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ توافق گسترده هوآوی و اینتردیجیتال؛ پرده‌ای جدید از فراز و نشیب هوآوی با رقبای آمریکایی

«هوآوی» و «اینتردیجیتال»، یک موافقت‌نامه جدید مالکیت فکری به امضا رسانیده‌اند که بر اساس آن، دو شرکت امکان دسترسی به دارایی‌های فکری طرف مقابل را داشته و در عین حال، تمامی اختلافات حقوقی قبلی را کنار خواهند گذاشت. این توافقنامه، می‌تواند آب سردی بر آتش شعله‌ور اختلافات تجاری هوآوی با رقبای آمریکایی پاشیده و روابط طرفین را تلطیف نماید.

هوآوی یکی از شرکت‌های فناور پیشرو و خلاق چینی است که به لطف سبد پتنت گسترده خود که حاوی صدها پتنت ضروری استاندارد است، به عنوان یکی از بازیگران اصلی صدور مجوز در صنعت فناوری‌های ارتباطی و مخابراتی شناخته می‌شود. این شرکت که نمادی از نوآوری و قابلیت‌های فناورانه چین محسوب می‌شود، با تشدید اختلافات تجاری چین و آمریکا، مورد غضب سیاست‌گذاران آمریکایی قرار گرفته و حتی به جاسوسی و سرقت اسرار تجاری از شرکت‌های فناور آمریکایی نیز متهم شده است. البته هوآوی در مقابل این تهدیدات، آن‌چنان دست بسته نبوده و به لطف سبد پتنت ارزشمند خود، برخی از رقبای آمریکایی را تحت‌ فشار قرار داده است. نقطه اوج این استراتژی تهاجمی، درخواست یک میلیارد دلاری از شرکت «ورایزون»، به‌عنوان حق امتیاز مجوز بهره‌برداری از ۲۳۰ پتنت بود که در ادامه نیز، با شکایت از این شرکت به اتهام نقض پتنت ادامه یافت و روابط دو طرف را به شدت خصمانه نمود. جالب اینجاست که در بحبوحه این کش‌وقوس‌ها و علیرغم تهدید دولت آمریکا مبنی بر تحریم فروش تراشه‌ها و نرم‌افزارهای آمریکایی به شرکت‌های چینی، شرکت‌هایی مانند اینتردیجیتال و کوآلکام، باز هم امیدوار به ادامه روابط با شرکت‌های چینی بودند. اینتردیجیتال که منبع اصلی درآمدش، توسعه فناوری‌های بی‌سیم و اعطای مجوز بهره‌برداری از پتنت است، رسماً اعلام نموده که این محدودیت‌ها را قبول نداشته و به تلاش برای انعقاد یک قرارداد جدید با هوآوی ادامه می‌دهد. به نظر می‌رسد که این موضع، به تحقق پیوسته و دو شرکت، به توافقی جدید دست یافته‌اند!

بنا بر قرارداد جدید منعقد شده بین این دو غول فناوری، کلیه دادخواست‌ها و پرونده‌های حقوقی دو شرکت، از جمله شکایتی در انگلیس که دسترسی هوآوی به برخی پتنت‌های اینتردیجیتال را مورد بررسی قرار می‌داد، لغو شده و یک موافقت‌نامه جهانی و غیرانحصاری، برای بهره‌برداری از دارایی‌های فکری بین طرفین به اجرا در می‌آید. موارد تحت پوشش، شامل تعداد مشخصی از محصولات هوآوی و همچنین، برخی پتنت‌های ضروری استاندارد متعلق به اینتردیجیتال است.

گفتنی است، وضعیت اقتصادی فعلی که تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا و برخی فاکتورهای جانبی، به سمت نوعی رکود فراگیر حرکت می‌کند، همکاری بین فناوران را به یک استراتژی ضروری و اجتناب‌ناپذیر بدل نموده است. این امر، در بیانیه رسمی شرکت اینتردیجیتال هم مورد تأکید قرار گرفته است: «این توافقنامه، با توجه به رکود اقتصادی فعلی، به امضا رسیده و قدرت کسب‌وکار و ارزش‌های اینتردیجیتال در توسعه استانداردهای فناوری ارتباط از راه دور را برجسته می‌سازد. همچنین این توافق، به انصاف و انعطاف‌پذیری استراتژی صدور مجوز ما، به‌ویژه نرخ حق امتیاز و شفافیت سبد دارایی‌ها، اشاره دارد».