تهاجم عجیب یک باجگیر پتنت علیه بانک‌های آمریکایی
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ تهاجم عجیب یک باجگیر پتنت علیه بانک‌های آمریکایی

گزارش‌ها حاکی از آن است که یک شرکت مرموز به نام لوپرکال (Lupercal)، در ادامه حملات خود به بانک‌های آمریکایی، این بار فراست بانک (Frost Bank) را نشانه گرفته است. این شکایت، پنجمین پرونده حقوقی لوپرکال علیه بانک‌ها طی ۱۴ ماه گذشته محسوب می‌شود. از آن جالب‌تر این‌که شرکت مذکور، محل اصلی فعالیت‌های خود را دالاس آمریکا ذکر نموده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که هیچ شرکتی با این اسم، در آن منطقه به ثبت نرسیده و حتی شماره تلفنی هم از آن وجود ندارد! تمامی این‌ شواهد، نشان دهنده این حقیقت است که احتمالاً لوپرکال، یک باج‌گیر پتنت بوده که تازه پا به عرصه باج‌خواهی در حوزه مالکیت فکری گذارده است.

لوپرکال، با ثبت شکایتی در دادگاه فدرال آمریکا، مدعی شده که فراست در برنامه همراه بانک خود، ناقض پتنتی بوده که حقوق آن، متعلق به این شرکت می‌باشد. برنامه مذکور، با گرفتن عکس و ارسال آن، امکان تراکنش‌های بانکی را برای کاربران فراهم می‌کند. استناد لوپرکال، به گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 9386094» اشاره داشته که در سال ۲۰۱۳ و از سوی شرکتی به نام «SUMMIT 6 LLC» به ثبت رسیده و مالکیت آن در سال ۲۰۱۶، به لوپرکال منتقل شده است.

فراست بانک که از بزرگ‌ترین بانک‌های منطقه سن آنتونیو محسوب می‌شود، هنوز واکنشی به این شکایت نشان نداده و به نظر می‌رسد که در حال بررسی شرایط است. پیش از این در فوریه سال جاری میلادی، لوپرکال اقدام به ثبت یک دعوی حقوقی علیه «JPMorgan Chase» نمود. همچنین در سال ۲۰۱۹ نیز، شکایت‌هایی را علیه «Comerica Bank» و «Citibank» و «PlainsCapital Bank» مطرح ساخت.

جالب اینجا است که «PlainsCapital Bank»، با اشاره به عدم اعتبار پتنت و نیز، احتمال عدم ثبت چنین شرکتی در تگزاس، پرونده شکایت از خود را تعیین تکلیف شده دانسته است! این بانک، در دفاعیه خود آورده است: «لوپرکال هیچ کالایی تولید نکرده و به فروش نمی‌رساند که بخواهد ادعایی روی این پتنت داشته باشد. ما پتنت را مستقیماً نقض نکرده‌ایم و ادعاهای پتنت نیز نامعتبر است. ما معتقدیم، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این فناوری، پیش از ثبت درخواست وجود داشته است».

به نظر می‌رسد که لوپرکال، یک باجگیر پتنت بوده و با هدف قرار دادن بانک‌های بزرگ، امیدوار است که برخی از آن‌ها، به منظور اجتناب از ورود به یک دادرسی طولانی و پرهزینه، در مقابل خواسته‌های این شرکت کوتاه آمده و مبالغی در ازای حق امتیاز پتنت مذکور بپردازند. دقیقاً مشابه با شرکت وردلاجیک (WorldLogic) که با متهم کردن ویکی‌پدیا و درخواست ۳۰ هزار دلاری (و علم به این‌که ورود ویکی‌پدیا به دعوی حقوقی، هزینه‌ای بیش از این مبلغ را برایش به همراه خواهد داشت)، امیدوار به دریافت پول است.

یکی دیگر از نکات به نسبت جالب این پرونده نیز، تنها با یک مراجعه به وب‌سایت گوگل پتنت و جستجوی این پتنت مشاهده می‌گردد. گوگل پتنت، بر اساس سندی به شماره «US09/357836»، تاریخ تقدم پتنت لوپرکال را سال ۱۹۹۹ میلادی دانسته و از همین رو، تاریخ انقضای آن را، سال ۲۰۱۹ درج نموده است که این، به معنای عدم اعتبار پتنت مذکور بوده، چیزی که «PlainsCapital Bank» نیز به صورت غیرمستقیم اعلام داشته است.

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day