شکلاتی که در دمای بالای محیط آب نمی‌شود!
۱۲ خرداد ۱۳۹۹

شکلاتی که در دمای بالای محیط آب نمی‌شود!

مارس (Mars) که یک برند مشهور و جهانی تولید شکلات است، فناوری جدیدی توسعه داده که مقاومت شکلات‌ها در برابر آب شدن در دمای محیط را افزایش می‌دهد. محققین مارس، معتقدند که فناوری منحصربه‌فرد آن‌ها، استفاده از محصولات این شرکت در کشورهایی با آب‌وهوای گرمسیری را افزایش می‌دهد.

سیستم پتنت، به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد مالکیت فکری، به شکل محسوسی توجه صنایع و بنگاه‌های اقتصادی مختلف را به خود جلب نموده است. شاید تصور عموم بر این باشد که کاربرد عمده ثبت اختراع، حفاظت از محصولات پیشرفته، نظیر هواپیما، خودروی خودران و یا فناوری‌های نوظهوری مانند بلاک‌چین، هوش مصنوعی و اصلاح ژنی باشد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این‌گونه نیست. امروزه کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌های مختلف، اعم از ساخت تجهیزات، محصولات کشاورزی، صنایع دارویی و شیمیایی، دستگاه‌های الکترونیک، خودرو، صنایع غذایی و ...، به شکل فراگیری از پتنت‌ها استفاده می‌کنند. این کار، در قالب پتنت‌های طراحی (Design Patent)، گیاهی (Plant Patent) و کاربردی (Utility Patent) و البته در برخی مناطق، یوتیلیتی مدل‌ها یا اختراعات کوچک انجام می‌گیرد. یک مثال ساده از استفاده فراگیر سیستم پتنت در صنایع مختلف، صنعت شکلات‌سازی است که شرکت مارس به عنوان یکی از فعالین این حوزه، توجه ویژه‌ای به آن دارد.

فناوری جدید مارس، مبتنی بر استفاده از شیرین‌کننده‌های قندی آلی، موسوم به «Polyols»، به‌عنوان جایگزینی برای کره کاکائو است که در دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد آب می‌شود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این ترکیب جدید، امکان تولید طیف جدیدی از محصولات و موفقیت چشمگیر آن‌ها در بازار را به همراه خواهد داشت. این ماده، معضل ذوب شدن شکلات در گرما را رفع نموده و بدین وسیله، بسیاری از جوامع گرمسیر یا دور از دسترس، می‌توانند به محصولات مارس دسترسی داشته باشند. اسناد پتنت مذکور، در این خصوص می‌گوید: «نقطه ذوب تعریف شده برای کره کاکائو، در حدود ۳۷ درجه سانتی‌گراد است که مشخصه مطلوبی در هنگام مصرف محسوب می‌شود. با این حال، این ویژگی از نظر تولید، حمل‌ونقل و نگهداری در شرایط آب و هوایی کشورهای مختلف، آن‌چنان مطلوب نبوده و یک نگرانی بزرگ پیرامون نگهداری و کیفیت محصول ایجاد می‌کند. این نگرانی‌ها، در مناطقی که شرایط اقتصادی آن‌ها اجازه استفاده گسترده از انبارهای مجهز به یخچال و فریزر را نمی‌دهد، بیش از پیش اهمیت می‌یابد».

گفتنی است که هر دو شرکت رقیب مارس و نستله (Nestle)، پیش از این در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز، اقدام به ثبت پتنت‌هایی با موضوع جلوگیری از شل شدن شکلات نموده بودند که البته هنوز خبری از تجاری‌سازی آن‌ها و عرضه یک محصول جدید و موفق نیست. ناظران این صنعت، امیدوارند که نوآوری اخیر مارس، بتواند این چالش را مرتفع ساخته و شکلات‌های مرغوب‌تری را در اختیار متقاضیان قرار دهد. 

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری
۸ مهر ۱۳۹۹

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری

پیرو برگزاری موفق نخستین آزمون بر خط مالکیت فکری و استقبال قابل توجه مخاطبین، برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری دومین دوره این آزمون در مهرماه سال جاری، انجام شده است. این آزمون، در راستای اهداف آموزشی و ترویجی کانون پتنت در حوزه مالکیت فکری و به‌طور خاص ثبت اختراع، روز یکشنبه مورخ ۲۰ مهرماه، از ساعت ۱۰ الی ۱۲ برگزار می‌گردد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت
۱۹ مهر ۱۳۹۹

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت

در راستای حمایت از دارایی‌های فکری فناوران حوزه سلامت و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در کانون پتنت ایران، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان
۱۴ مهر ۱۳۹۹

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان

یک نوجوان ایرلندی، با ایده هوشمندانه و جالب خود، موفق به دریافت جایزه «نوآور جوان»، گردیده است. «آلانا مک‌کیب» چهارده ساله، با اختراع دستگاه عبور ایمن از حصارهای الکتریکی در مزارع کشاورزی، کمک شایان ذکری به کشاورزان نموده تا تجربه وحشتناک لمس این حصارها را برای همیشه حذف نماید. استفاده از این وسیله ساده، به کاربران امکان می‌دهد تا بدون ترس از شوک الکتریکی حصارها، آن‌ها را به پایین فشار داده و از رویشان رد شوند.

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران
۱۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران

به همت انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه تهران و همکاری کانون پتنت ایران، در روز سه‌شنبه مورخ هشتم مهرماه سال جاری، وبیناری با عنوان «آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن»، با حضور بیش از ۹۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان برگزار گردید. در این کارگاه که با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به‌صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار گردید، مقدماتی در خصوص مالکیت فکری، ضرورت نیاز به ثبت اختراع و اهمیت آن برای محققین و فناوران و شرایط و الزامات لازم برای اخذ یک گواهی ثبت اختراع شرح داده شد.

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق
۷ مهر ۱۳۹۹

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق

یک تیم دانش‌آموزی از مدرسه «Green Bank Elementary» ویرجینیای آمریکا، نوعی بازوی مکانیکی جالب برای کمک به افراد ویلچرنشین ابداع نموده‌اند. این تیم رباتیک خلاق و نوآور که خود را برای مسابقات جهانی رباتیک آماده می‌کنند، در تلاش برای ثبت اختراع خود می‌باشند. این اختراع، برای باز کردن دستگیره درب‌های بلند، کمک ویژه‌ای به معلولین می‌نماید.

برگزاری وبینار مقدمات نگارش پتنت ویژه کارشناسان پارک‌های علم و فناوری
۲۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار مقدمات نگارش پتنت ویژه کارشناسان پارک‌های علم و فناوری

در پی همکاری مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کانون پتنت ایران، در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه، مورخ سیزدهم و چهاردهم مهرماه سال جاری، وبینار آموزشی با عنوان «مقدمات نگارش پتنت»، با حضور بیش از ۳۰ نفر از کارشناسان پارک‌های علم و فناوری برگزار گردید. این کارگاه، با هدف آشنایی کارشناسان پارک‌های علم و فناوری، با ساختار ادعاها، نکات و چالش‌های مربوط به آن و موارد تأثیرگذار بر نگارش اصولی یک متن اختراع برگزار گردید.