شکلاتی که در دمای بالای محیط آب نمی‌شود!
۱۲ خرداد ۱۳۹۹

شکلاتی که در دمای بالای محیط آب نمی‌شود!

مارس (Mars) که یک برند مشهور و جهانی تولید شکلات است، فناوری جدیدی توسعه داده که مقاومت شکلات‌ها در برابر آب شدن در دمای محیط را افزایش می‌دهد. محققین مارس، معتقدند که فناوری منحصربه‌فرد آن‌ها، استفاده از محصولات این شرکت در کشورهایی با آب‌وهوای گرمسیری را افزایش می‌دهد.

سیستم پتنت، به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد مالکیت فکری، به شکل محسوسی توجه صنایع و بنگاه‌های اقتصادی مختلف را به خود جلب نموده است. شاید تصور عموم بر این باشد که کاربرد عمده ثبت اختراع، حفاظت از محصولات پیشرفته، نظیر هواپیما، خودروی خودران و یا فناوری‌های نوظهوری مانند بلاک‌چین، هوش مصنوعی و اصلاح ژنی باشد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این‌گونه نیست. امروزه کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌های مختلف، اعم از ساخت تجهیزات، محصولات کشاورزی، صنایع دارویی و شیمیایی، دستگاه‌های الکترونیک، خودرو، صنایع غذایی و ...، به شکل فراگیری از پتنت‌ها استفاده می‌کنند. این کار، در قالب پتنت‌های طراحی (Design Patent)، گیاهی (Plant Patent) و کاربردی (Utility Patent) و البته در برخی مناطق، یوتیلیتی مدل‌ها یا اختراعات کوچک انجام می‌گیرد. یک مثال ساده از استفاده فراگیر سیستم پتنت در صنایع مختلف، صنعت شکلات‌سازی است که شرکت مارس به عنوان یکی از فعالین این حوزه، توجه ویژه‌ای به آن دارد.

فناوری جدید مارس، مبتنی بر استفاده از شیرین‌کننده‌های قندی آلی، موسوم به «Polyols»، به‌عنوان جایگزینی برای کره کاکائو است که در دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد آب می‌شود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این ترکیب جدید، امکان تولید طیف جدیدی از محصولات و موفقیت چشمگیر آن‌ها در بازار را به همراه خواهد داشت. این ماده، معضل ذوب شدن شکلات در گرما را رفع نموده و بدین وسیله، بسیاری از جوامع گرمسیر یا دور از دسترس، می‌توانند به محصولات مارس دسترسی داشته باشند. اسناد پتنت مذکور، در این خصوص می‌گوید: «نقطه ذوب تعریف شده برای کره کاکائو، در حدود ۳۷ درجه سانتی‌گراد است که مشخصه مطلوبی در هنگام مصرف محسوب می‌شود. با این حال، این ویژگی از نظر تولید، حمل‌ونقل و نگهداری در شرایط آب و هوایی کشورهای مختلف، آن‌چنان مطلوب نبوده و یک نگرانی بزرگ پیرامون نگهداری و کیفیت محصول ایجاد می‌کند. این نگرانی‌ها، در مناطقی که شرایط اقتصادی آن‌ها اجازه استفاده گسترده از انبارهای مجهز به یخچال و فریزر را نمی‌دهد، بیش از پیش اهمیت می‌یابد».

گفتنی است که هر دو شرکت رقیب مارس و نستله (Nestle)، پیش از این در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز، اقدام به ثبت پتنت‌هایی با موضوع جلوگیری از شل شدن شکلات نموده بودند که البته هنوز خبری از تجاری‌سازی آن‌ها و عرضه یک محصول جدید و موفق نیست. ناظران این صنعت، امیدوارند که نوآوری اخیر مارس، بتواند این چالش را مرتفع ساخته و شکلات‌های مرغوب‌تری را در اختیار متقاضیان قرار دهد. 

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

قرارگیری عناوین جذاب جدید در تقویم پاییز ۹۹ آکادمی کانون
۲۴ شهریور ۱۳۹۹

قرارگیری عناوین جذاب جدید در تقویم پاییز ۹۹ آکادمی کانون

در راستای مسئولیت آموزش ملی در حوزه مالکیت فکری، آکادمی کانون اقدام به برگزاری سلسله وبینارهای آموزشی در قالب تقویم فصل تابستان خود نموده است. با توجه به نگاه مخاطب‌محور آکادمی و نظرسنجی‌های صورت گرفته، علاوه بر عناوین قبلی، تمرکز بیشتر بر مسئله ثبت اختراع داخلی صورت گرفته و وبیناری با عنوان «مسیر ملی حفاظت از اختراعات» هم در این تقویم گنجانده شده است. «آیین دادرسی دعاوی نقض مالکیت صنعتی ایران»، از دیگر وبینارهایی است که در این تقویم گنجانده شده و مسائل حقوقی در ایران را مورد بررسی قرار می‌دهد.

نحوه شرکت در آزمون و دریافت گواهی‌نامه سلسله وبینارهای وزارت بهداشت
۲۲ شهریور ۱۳۹۹

نحوه شرکت در آزمون و دریافت گواهی‌نامه سلسله وبینارهای وزارت بهداشت

به موجب تفاهم‌نامه کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت، دو دور از سلسله وبینارهای مالکیت فکری وزارت بهداشت، در تیرماه و مردادماه برگزار شده و دور سوم آن هم در حال برگزاری است. افرادی که در این وبینارها شرکت نموده‌اند، با حضور در آزمون‌های مربوطه، می‌توانند برای اخذ گواهی اقدام نمایند. این آزمون‌ها، از مورخ سی‌ام شهریورماه سال جاری آغاز شده و متقاضیان جهت اطلاع بیشتر، می‌توانند دستورالعمل شرکت در آزمون و نحوه دریافت گواهی‌نامه را مطالعه نمایند.

سوئیس در صدر فهرست شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۰
۱۶ شهریور ۱۳۹۹

سوئیس در صدر فهرست شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۰

سازمان جهانی مالکیت فکری، در گزارش جدید خود که تحت عنوان شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۰ انتشار یافته، وضعیت نوآوری در کشورهای مختلف را بررسی نموده است. این گزارش، با استفاده از معیارهای مختلفی همچون میزان پیچیدگی کسب‌وکارها، هزینه‌های آموزش و خروجی‌های خلاقانه در اقتصاد، سطح نوآوری در مناطق مختلف را ارزیابی نموده است. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، سوئیس برای چندمین سال متوالی، در صدر فهرست نوآورترین اقتصاد جهان جای گرفته و پس از آن، سوئد و آمریکا رده‌های بعدی را از آن خود نموده‌اند.

اعطای نخستین گواهی ثبت اختراع واکسن کووید-۱۹ در چین
۱۰ شهریور ۱۳۹۹

اعطای نخستین گواهی ثبت اختراع واکسن کووید-۱۹ در چین

بنابر اعلام رسمی «CanSino Biologics»، درخواست ثبت اختراع واکسن کووید-۱۹ ابداعی این شرکت، مورد تأیید اداره ملی مالکیت فکری چین قرار گرفته است. این پتنت که مشترکاً از سوی آکادمی علوم نظامی چین و این شرکت بیودارویی به ثبت رسیده، اولین گواهی ثبت اختراع مرتبط با واکسن کرونا در این کشور به حساب آمده و یک پله امیدواری دیگر برای غلبه بر این مشکل جهانی ایجاد نموده است.

به جای اینکه شما تا محل پارک خودرو بروید، منتظر آمدن آن باشید!
۱۲ شهریور ۱۳۹۹

به جای اینکه شما تا محل پارک خودرو بروید، منتظر آمدن آن باشید!

تسلا در ادامه نوآوری‌های جالب و منحصربه‌فردش، ایده جدیدی برای خودروهای خودران توسعه داده است. این فناوری پیشرفته که فراخوانی هوشمند نام دارد، با نظارت مستقیم ایلان ماسک توسعه یافته و حتی نام وی، در میان مخترعین پتنت خودنمایی می‌کند. به کمک این قابلیت، صاحب خودرو می‌تواند از فواصل مختلف، خودروی خود را فراخوانده و حتی در شرایط پیچیده‌تر، آن را از راه دور کنترل نماید. نکته جالب اینجاست که ایلان ماسک آنقدر به این فناوری ایمان دارد که آن را «ویروسی‌ترین ویژگی تسلا» نامیده است.

استفاده از نور «LED» به جای فناوری وای‌فای!
۳ شهریور ۱۳۹۹

استفاده از نور «LED» به جای فناوری وای‌فای!

سازنده چینی گوشی‌های تلفن همراه، ایده جدیدی برای بهبود و توسعه فناوری‌های ارتباطی تلفن‌های تولیدی خود ارائه نموده است. پتنت جدید «Oppo»، یک تلفن همراه هوشمند را توصیف نموده که به جای فناوری مشهور وای‌فای، از (Li-Fi) بهره می‌برد. در این فناوری پیشرفته، از نور «LED» برای انتقال اطلاعات استفاده شده که سرعت بسیار بالاتر انتقال اطلاعات را ممکن می‌سازد.