شکلاتی که در دمای بالای محیط آب نمی‌شود!
۱۲ خرداد ۱۳۹۹ شکلاتی که در دمای بالای محیط آب نمی‌شود!

مارس (Mars) که یک برند مشهور و جهانی تولید شکلات است، فناوری جدیدی توسعه داده که مقاومت شکلات‌ها در برابر آب شدن در دمای محیط را افزایش می‌دهد. محققین مارس، معتقدند که فناوری منحصربه‌فرد آن‌ها، استفاده از محصولات این شرکت در کشورهایی با آب‌وهوای گرمسیری را افزایش می‌دهد.

سیستم پتنت، به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد مالکیت فکری، به شکل محسوسی توجه صنایع و بنگاه‌های اقتصادی مختلف را به خود جلب نموده است. شاید تصور عموم بر این باشد که کاربرد عمده ثبت اختراع، حفاظت از محصولات پیشرفته، نظیر هواپیما، خودروی خودران و یا فناوری‌های نوظهوری مانند بلاک‌چین، هوش مصنوعی و اصلاح ژنی باشد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این‌گونه نیست. امروزه کسب‌وکارهای فعال در حوزه‌های مختلف، اعم از ساخت تجهیزات، محصولات کشاورزی، صنایع دارویی و شیمیایی، دستگاه‌های الکترونیک، خودرو، صنایع غذایی و ...، به شکل فراگیری از پتنت‌ها استفاده می‌کنند. این کار، در قالب پتنت‌های طراحی (Design Patent)، گیاهی (Plant Patent) و کاربردی (Utility Patent) و البته در برخی مناطق، یوتیلیتی مدل‌ها یا اختراعات کوچک انجام می‌گیرد. یک مثال ساده از استفاده فراگیر سیستم پتنت در صنایع مختلف، صنعت شکلات‌سازی است که شرکت مارس به عنوان یکی از فعالین این حوزه، توجه ویژه‌ای به آن دارد.

فناوری جدید مارس، مبتنی بر استفاده از شیرین‌کننده‌های قندی آلی، موسوم به «Polyols»، به‌عنوان جایگزینی برای کره کاکائو است که در دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد آب می‌شود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این ترکیب جدید، امکان تولید طیف جدیدی از محصولات و موفقیت چشمگیر آن‌ها در بازار را به همراه خواهد داشت. این ماده، معضل ذوب شدن شکلات در گرما را رفع نموده و بدین وسیله، بسیاری از جوامع گرمسیر یا دور از دسترس، می‌توانند به محصولات مارس دسترسی داشته باشند. اسناد پتنت مذکور، در این خصوص می‌گوید: «نقطه ذوب تعریف شده برای کره کاکائو، در حدود ۳۷ درجه سانتی‌گراد است که مشخصه مطلوبی در هنگام مصرف محسوب می‌شود. با این حال، این ویژگی از نظر تولید، حمل‌ونقل و نگهداری در شرایط آب و هوایی کشورهای مختلف، آن‌چنان مطلوب نبوده و یک نگرانی بزرگ پیرامون نگهداری و کیفیت محصول ایجاد می‌کند. این نگرانی‌ها، در مناطقی که شرایط اقتصادی آن‌ها اجازه استفاده گسترده از انبارهای مجهز به یخچال و فریزر را نمی‌دهد، بیش از پیش اهمیت می‌یابد».

گفتنی است که هر دو شرکت رقیب مارس و نستله (Nestle)، پیش از این در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز، اقدام به ثبت پتنت‌هایی با موضوع جلوگیری از شل شدن شکلات نموده بودند که البته هنوز خبری از تجاری‌سازی آن‌ها و عرضه یک محصول جدید و موفق نیست. ناظران این صنعت، امیدوارند که نوآوری اخیر مارس، بتواند این چالش را مرتفع ساخته و شکلات‌های مرغوب‌تری را در اختیار متقاضیان قرار دهد. 

پربازدید‌ترین‌ها

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران
۷ فروردین ۱۴۰۳

تحول خدمات حمایتی کانون مدیریت دارایی‌های فکری با رویکرد حداکثرسازی حمایت از فناوران

معاون سیاست‌گذاری کانون مدیریت دارایی‌های فکری معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام ارایه ۲۰ خدمت در حوزه مالکیت فکری گفت: در حالی که اختراعات باید برای تجاری‌سازی حمایت شوند، از این نوآوری‌ها بیشتر برای ارتقای رتبه هیات علمی دانشگاه‌ها و دریافت تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده می‌شود.

World Intellectual Property Day
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

World Intellectual Property Day