آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه
۲۷ خرداد ۱۳۹۹

آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه

محققین دانشگاه کورنل (Cornell University)، روش جدیدی برای آماده‌سازی بستنی ابداع نموده‌اند که انقلاب بزرگی در این صنعت محسوب می‌شود. این فرآیند جدید، با استفاده از دی‌اکسید کربن تحت فشار، امکان تولید بستنی را در کمتر از چند ثانیه فراهم می‌نماید.

نوآوری جدید سید ریزوی (Syed Rizvi) و مایکل واگنر (Michael E. Wagner) که از مهندسین علوم غذایی دانشگاه کورنل می‌باشند، فرایند طولانی تولید بستنی از میکس اولیه تهیه شده را در کمترین زمان ممکن فراهم می‌سازد. این دو محقق خوش‌فکر، در مارس ۲۰۱۵ میلادی، اقدام به ثبت اختراع خود در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا نمودند و حالا پس از گذشت پنج سال، گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 10624363» به آن‌ها اعطا شده است.

ریزوی، در مورد فرآیند آماده‌سازی بستنی خود می‌گوید: «البته که شما به مخلوط بستنی مایع نیاز خواهید داشت، مخلوطی که می‌تواند به صورت تجاری تولید شده و یا آن را خودتان در خانه درست کنید. مابقی کار بسیار ساده است، دستگاه در ۳ ثانیه مخلوط اولیه را به یک بستنی خوشمزه تبدیل می‌کند». در روش سنتی تولید بستنی، مخلوط لبنی از طریق تبادل گرمایی به کریستال‌های یخی تبدیل شده و سپس توسط تیغه‌های خاصی خرد می‌شود. این در حالی است که در روش جدید، دی‌اکسید کربن تحت فشار، از نازل عبور نموده و مخلوط بستنی مایع را تا منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد سرد می‌کند. مخلوط سرد شده که شکل بستنی را به خود گرفته، از سوی دیگر نازل بیرون آمده و آماده خوردن خواهد بود!

به کمک فناوری آماده‌سازی فوری بستنی، بدون اینکه با چالش‌های حمل‌ونقل که هزینه‌های فراوانی را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند، امکان تولید و عرضه بستنی در محل فراهم می‌شود. گفتنی است که حمل‌ونقل تجاری بستنی، نیازمند زنجیره‌ای از خنک‌کننده‌ها و یخچال‌های با دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد بوده و از آن مهم‌تر، تولیدکنندگان برای امکان‌پذیر نمودن این حمل‌ونقل‌های طولانی‌مدت، برخی مواد تثبیت‌کننده هم به آن‌ها می‌افزایند. ریزوی در این باره می‌گوید: «امروزه، مصرف‌کنندگان به دنبال محصولاتی سالم هستند. آن‌ها نمی‌خواهند که مواد نامطلوب به بستنی افزوده شود. همچنین زنجیره حمل‌ونقل سرد، به انرژی زیادی نیاز دارد. فناوری ما در عین حذف مواد تثبیت‌کننده، نیاز به زنجیره مذکور را نیز به کلی رفع می‌کند».

لازم به ذکر است که مخترعین این روش، مدعی هستند که به کمک این فرایند، هر کسی، در هر زمانی، قادر به آماده‌سازی سریع بستنی خواهد بود. به همین دلیل، با توجه به پتانسیل‌های تجاری فناوری و همچنین امکان استفاده از آن برای تولید نوشیدنی‌های یخ زده، مرکز صدور مجوز دانشگاه کورنل، در حال بررسی فرصت‌های صدور مجوز برای این فناوری است.

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری
۸ مهر ۱۳۹۹

برگزاری دومین آزمون برخط مالکیت فکری

پیرو برگزاری موفق نخستین آزمون بر خط مالکیت فکری و استقبال قابل توجه مخاطبین، برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری دومین دوره این آزمون در مهرماه سال جاری، انجام شده است. این آزمون، در راستای اهداف آموزشی و ترویجی کانون پتنت در حوزه مالکیت فکری و به‌طور خاص ثبت اختراع، روز یکشنبه مورخ ۲۰ مهرماه، از ساعت ۱۰ الی ۱۲ برگزار می‌گردد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت
۱۹ مهر ۱۳۹۹

امضای تفاهم‌نامه همکاری کانون پتنت ایران و وزارت بهداشت

در راستای حمایت از دارایی‌های فکری فناوران حوزه سلامت و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در کانون پتنت ایران، تفاهم‌نامه‌ای بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان
۱۴ مهر ۱۳۹۹

نوآوری مخترع ۱۴ ساله ایرلندی برای کمک به کشاورزان

یک نوجوان ایرلندی، با ایده هوشمندانه و جالب خود، موفق به دریافت جایزه «نوآور جوان»، گردیده است. «آلانا مک‌کیب» چهارده ساله، با اختراع دستگاه عبور ایمن از حصارهای الکتریکی در مزارع کشاورزی، کمک شایان ذکری به کشاورزان نموده تا تجربه وحشتناک لمس این حصارها را برای همیشه حذف نماید. استفاده از این وسیله ساده، به کاربران امکان می‌دهد تا بدون ترس از شوک الکتریکی حصارها، آن‌ها را به پایین فشار داده و از رویشان رد شوند.

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران
۱۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن در دانشگاه تهران

به همت انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه تهران و همکاری کانون پتنت ایران، در روز سه‌شنبه مورخ هشتم مهرماه سال جاری، وبیناری با عنوان «آشنایی با پتنت و شرایط احراز آن»، با حضور بیش از ۹۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان برگزار گردید. در این کارگاه که با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به‌صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار گردید، مقدماتی در خصوص مالکیت فکری، ضرورت نیاز به ثبت اختراع و اهمیت آن برای محققین و فناوران و شرایط و الزامات لازم برای اخذ یک گواهی ثبت اختراع شرح داده شد.

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق
۷ مهر ۱۳۹۹

دستگیره رباتیک؛ یک اختراع دانش‌آموزی موفق

یک تیم دانش‌آموزی از مدرسه «Green Bank Elementary» ویرجینیای آمریکا، نوعی بازوی مکانیکی جالب برای کمک به افراد ویلچرنشین ابداع نموده‌اند. این تیم رباتیک خلاق و نوآور که خود را برای مسابقات جهانی رباتیک آماده می‌کنند، در تلاش برای ثبت اختراع خود می‌باشند. این اختراع، برای باز کردن دستگیره درب‌های بلند، کمک ویژه‌ای به معلولین می‌نماید.

برگزاری وبینار مقدمات نگارش پتنت ویژه کارشناسان پارک‌های علم و فناوری
۲۳ مهر ۱۳۹۹

برگزاری وبینار مقدمات نگارش پتنت ویژه کارشناسان پارک‌های علم و فناوری

در پی همکاری مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کانون پتنت ایران، در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه، مورخ سیزدهم و چهاردهم مهرماه سال جاری، وبینار آموزشی با عنوان «مقدمات نگارش پتنت»، با حضور بیش از ۳۰ نفر از کارشناسان پارک‌های علم و فناوری برگزار گردید. این کارگاه، با هدف آشنایی کارشناسان پارک‌های علم و فناوری، با ساختار ادعاها، نکات و چالش‌های مربوط به آن و موارد تأثیرگذار بر نگارش اصولی یک متن اختراع برگزار گردید.