آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه
۲۷ خرداد ۱۳۹۹ آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه

محققین دانشگاه کورنل (Cornell University)، روش جدیدی برای آماده‌سازی بستنی ابداع نموده‌اند که انقلاب بزرگی در این صنعت محسوب می‌شود. این فرآیند جدید، با استفاده از دی‌اکسید کربن تحت فشار، امکان تولید بستنی را در کمتر از چند ثانیه فراهم می‌نماید.

نوآوری جدید سید ریزوی (Syed Rizvi) و مایکل واگنر (Michael E. Wagner) که از مهندسین علوم غذایی دانشگاه کورنل می‌باشند، فرایند طولانی تولید بستنی از میکس اولیه تهیه شده را در کمترین زمان ممکن فراهم می‌سازد. این دو محقق خوش‌فکر، در مارس ۲۰۱۵ میلادی، اقدام به ثبت اختراع خود در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا نمودند و حالا پس از گذشت پنج سال، گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 10624363» به آن‌ها اعطا شده است.

ریزوی، در مورد فرآیند آماده‌سازی بستنی خود می‌گوید: «البته که شما به مخلوط بستنی مایع نیاز خواهید داشت، مخلوطی که می‌تواند به صورت تجاری تولید شده و یا آن را خودتان در خانه درست کنید. مابقی کار بسیار ساده است، دستگاه در ۳ ثانیه مخلوط اولیه را به یک بستنی خوشمزه تبدیل می‌کند». در روش سنتی تولید بستنی، مخلوط لبنی از طریق تبادل گرمایی به کریستال‌های یخی تبدیل شده و سپس توسط تیغه‌های خاصی خرد می‌شود. این در حالی است که در روش جدید، دی‌اکسید کربن تحت فشار، از نازل عبور نموده و مخلوط بستنی مایع را تا منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد سرد می‌کند. مخلوط سرد شده که شکل بستنی را به خود گرفته، از سوی دیگر نازل بیرون آمده و آماده خوردن خواهد بود!

به کمک فناوری آماده‌سازی فوری بستنی، بدون اینکه با چالش‌های حمل‌ونقل که هزینه‌های فراوانی را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند، امکان تولید و عرضه بستنی در محل فراهم می‌شود. گفتنی است که حمل‌ونقل تجاری بستنی، نیازمند زنجیره‌ای از خنک‌کننده‌ها و یخچال‌های با دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد بوده و از آن مهم‌تر، تولیدکنندگان برای امکان‌پذیر نمودن این حمل‌ونقل‌های طولانی‌مدت، برخی مواد تثبیت‌کننده هم به آن‌ها می‌افزایند. ریزوی در این باره می‌گوید: «امروزه، مصرف‌کنندگان به دنبال محصولاتی سالم هستند. آن‌ها نمی‌خواهند که مواد نامطلوب به بستنی افزوده شود. همچنین زنجیره حمل‌ونقل سرد، به انرژی زیادی نیاز دارد. فناوری ما در عین حذف مواد تثبیت‌کننده، نیاز به زنجیره مذکور را نیز به کلی رفع می‌کند».

لازم به ذکر است که مخترعین این روش، مدعی هستند که به کمک این فرایند، هر کسی، در هر زمانی، قادر به آماده‌سازی سریع بستنی خواهد بود. به همین دلیل، با توجه به پتانسیل‌های تجاری فناوری و همچنین امکان استفاده از آن برای تولید نوشیدنی‌های یخ زده، مرکز صدور مجوز دانشگاه کورنل، در حال بررسی فرصت‌های صدور مجوز برای این فناوری است.

پربازدید‌ترین‌ها

دعوت به همکاری در حوزه‌های مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی برق و کامپیوتر
۱۴ مهر ۱۴۰۰

دعوت به همکاری در حوزه‌های مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی برق و کامپیوتر

کانون پتنت ایران جهت توسعه تیم جستجوی نوآوری خود، از فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته‌های مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی برق و کامپیوتر از دانشگاه‌های برتر کشور دعوت به همکاری به‌ عمل می‌آورد.

مدرسه پاییزه مالکیت فکری وزارت بهداشت
۲۵ مهر ۱۴۰۰

مدرسه پاییزه مالکیت فکری وزارت بهداشت

آکادمی کانون پتنت ایران، با همکاری مرکز مالکیت فکری دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، اقدام به برگزاری یک مدرسه پاییزه مالکیت فکری ویژه محققین دانشگاه‌ها و مراکز وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نموده است. این مدرسه که متشکل از هفت وبینار با عناوین مختلف مالکیت فکری و با تمرکز ویژه بر ثبت اختراع است، ترغیب برای استفاده از سیستم پتنت، هم برای حفاظت از دستاوردهای فناورانه و هم برای انجام پژوهش‌های کاربردی و خلق ثروت از آن‌ها را هدف قرار می‌دهد.

شناسایی خودروهای فورد به کمک هولوگرام‌های نورانی
۷ مهر ۱۴۰۰

شناسایی خودروهای فورد به کمک هولوگرام‌های نورانی

شرکت خودروسازی فورد، در یک همکاری فناورانه با شرکت لینکلن، فناوری جدیدی برای ایجاد نوعی هولوگرام سفارشی بر روی کاپوت خودرو توسعه داده‌اند. این هولوگرام که از ذرات بسیار ریز آب معلق در هوا تشکیل شده که توسط یک نورافکن روشن می‌شود، امکان تشخیص وسیله نقلیه را در شرایط خاص، از جمله انبوه خودروهای پارک شده در یک پارکینگ، آب و هوای ابری و یا تاریکی شب فراهم می‌نماید.

قرارگیری یک نوجوان ۱۷ ساله در جایگاه یک مخترع سریالی
۱۰ مهر ۱۴۰۰

قرارگیری یک نوجوان ۱۷ ساله در جایگاه یک مخترع سریالی

نوجوان ۱۷ ساله اهل «گوام»، موفق به دریافت چهار گواهی ثبت اختراع از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا شده است. «سونگو کانگ» که از کودکی علاقه خاصی به ساختن وسایل و چیزهای جدید داشت، عمده تمرکزش را بر شناسایی مشکلات پیرامون خود و حل آن‌ها گذاشته و همین رویکرد خلاقانه، تاکنون چهار اختراع کاملاً متفاوت را برایش به ارمغان آورده است.

جستجوگر دارایی فکری دارکوب؛ ابزاری برای جستجوی پتنت‌های داخلی
۲۸ مهر ۱۴۰۰

جستجوگر دارایی فکری دارکوب؛ ابزاری برای جستجوی پتنت‌های داخلی

پایگاه جستجوی «دارکوب»، با هدف تجمیع و رصد دارایی‌های فکری ثبت شده در ایران شروع به کار نموده و امکان جستجوی دقیق، سریع و راحت در میان این داده‌های ارزشمند مالکیت صنعتی را برای کاربران فراهم نموده است.

تعبیه یک سیستم کامل فیلم‌برداری و عکاسی در قلم هوشمند سامسونگ
۱۱ مهر ۱۴۰۰

تعبیه یک سیستم کامل فیلم‌برداری و عکاسی در قلم هوشمند سامسونگ

رصد فعالیت‌های ثبت اختراع سامسونگ نشان می‌دهد که این شرکت فناور، ایده‌های جدید و متنوعی را برای قلم هوشمند خود در سر دارد. در ثبت اختراع جدید این شرکت، قابلیت تصویربرداری و ضبط صدا هم برای قلم هوشمند توصیف شده که استقلال نسبی قابل قبولی را برای این ابزار جانبی ایجاد می‌نماید. در طراحی سامسونگ، سنسورهای دوربین در انتهای قلم تعبیه شده‌ و با بیرون کشیدن نسبی آن از داخل گوشی، امکان تغییر زاویه و ارتفاع دوربین وجود دارد.