آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه
۲۷ خرداد ۱۳۹۹

آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه

محققین دانشگاه کورنل (Cornell University)، روش جدیدی برای آماده‌سازی بستنی ابداع نموده‌اند که انقلاب بزرگی در این صنعت محسوب می‌شود. این فرآیند جدید، با استفاده از دی‌اکسید کربن تحت فشار، امکان تولید بستنی را در کمتر از چند ثانیه فراهم می‌نماید.

نوآوری جدید سید ریزوی (Syed Rizvi) و مایکل واگنر (Michael E. Wagner) که از مهندسین علوم غذایی دانشگاه کورنل می‌باشند، فرایند طولانی تولید بستنی از میکس اولیه تهیه شده را در کمترین زمان ممکن فراهم می‌سازد. این دو محقق خوش‌فکر، در مارس ۲۰۱۵ میلادی، اقدام به ثبت اختراع خود در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا نمودند و حالا پس از گذشت پنج سال، گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 10624363» به آن‌ها اعطا شده است.

ریزوی، در مورد فرآیند آماده‌سازی بستنی خود می‌گوید: «البته که شما به مخلوط بستنی مایع نیاز خواهید داشت، مخلوطی که می‌تواند به صورت تجاری تولید شده و یا آن را خودتان در خانه درست کنید. مابقی کار بسیار ساده است، دستگاه در ۳ ثانیه مخلوط اولیه را به یک بستنی خوشمزه تبدیل می‌کند». در روش سنتی تولید بستنی، مخلوط لبنی از طریق تبادل گرمایی به کریستال‌های یخی تبدیل شده و سپس توسط تیغه‌های خاصی خرد می‌شود. این در حالی است که در روش جدید، دی‌اکسید کربن تحت فشار، از نازل عبور نموده و مخلوط بستنی مایع را تا منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد سرد می‌کند. مخلوط سرد شده که شکل بستنی را به خود گرفته، از سوی دیگر نازل بیرون آمده و آماده خوردن خواهد بود!

به کمک فناوری آماده‌سازی فوری بستنی، بدون اینکه با چالش‌های حمل‌ونقل که هزینه‌های فراوانی را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند، امکان تولید و عرضه بستنی در محل فراهم می‌شود. گفتنی است که حمل‌ونقل تجاری بستنی، نیازمند زنجیره‌ای از خنک‌کننده‌ها و یخچال‌های با دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد بوده و از آن مهم‌تر، تولیدکنندگان برای امکان‌پذیر نمودن این حمل‌ونقل‌های طولانی‌مدت، برخی مواد تثبیت‌کننده هم به آن‌ها می‌افزایند. ریزوی در این باره می‌گوید: «امروزه، مصرف‌کنندگان به دنبال محصولاتی سالم هستند. آن‌ها نمی‌خواهند که مواد نامطلوب به بستنی افزوده شود. همچنین زنجیره حمل‌ونقل سرد، به انرژی زیادی نیاز دارد. فناوری ما در عین حذف مواد تثبیت‌کننده، نیاز به زنجیره مذکور را نیز به کلی رفع می‌کند».

لازم به ذکر است که مخترعین این روش، مدعی هستند که به کمک این فرایند، هر کسی، در هر زمانی، قادر به آماده‌سازی سریع بستنی خواهد بود. به همین دلیل، با توجه به پتانسیل‌های تجاری فناوری و همچنین امکان استفاده از آن برای تولید نوشیدنی‌های یخ زده، مرکز صدور مجوز دانشگاه کورنل، در حال بررسی فرصت‌های صدور مجوز برای این فناوری است.

کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

نتایج سومین آزمون بر خط مالکیت فکری اعلام شد
۲۴ دی ۱۳۹۹

نتایج سومین آزمون بر خط مالکیت فکری اعلام شد

مخاطبین کانون پتنت ایران، رکورد جدیدی را در سومین آزمون بر خط مالکیت فکری بر جای گذاشتند. در این آزمون که ۱۷۱ شرکت‌کننده حضور داشتند، پنج نفر موفق به پاسخ‌دهی صحیح به همه سؤالات شدند.

اختراع ۲۵۰ هزار دلاری دو نوجوان برای درخت کریسمس
۲۹ دی ۱۳۹۹

اختراع ۲۵۰ هزار دلاری دو نوجوان برای درخت کریسمس

اختراع کریسمسی دو نوجوان ۱۲ ساله، درآمدی ۲۵۰ هزار دلاری نصیب آن‌ها نموده است. «آیان» و «میکی»، راهی برای جلوگیری از زمین خوردن و شکستن تزئینات درخت کریسمس یافتند و همین ایده خلاقانه، آغازی برای کارآفرینی هیجان‌انگیز آن‌ها شد. این ایده ساده و جذاب، زمانی به ذهنشان رسید که یکی از تزئینات مورد علاقه آن‌ها، از درخت کریسمس بر روی زمین افتاد و شکست. آن‌ها به این فکر افتادند که باید برای این چالش راهکاری اندیشید؛ راهکاری که در یک سال، درآمدی ۲۵۰ هزار دلاری برای آن‌ها به دنبال داشته است.

اعطای عنوان کودک سال مجله تایم به یک مخترع ۱۵ ساله
۱۵ دی ۱۳۹۹

اعطای عنوان کودک سال مجله تایم به یک مخترع ۱۵ ساله

یک مخترع ۱۵ ساله، عنوان اولین کودک سال مجله «Time» را از آن خود نموده و تصویرش بر روی جلد این مجله مشهور قرار گرفت.

اندازه‌گیری دقیق فشارخون توسط ساعت اپل
۸ دی ۱۳۹۹

اندازه‌گیری دقیق فشارخون توسط ساعت اپل

اپل در ادامه استراتژی ایجاد کاربردهای متنوع در محصولات و حرکت به سمت سلامت دیجیتال، نوآوری جدیدی برای ساعت‌های هوشمند توسعه داده که «Apple Watch»ها به سادگی امکان اندازه‌گیری و کنترل دقیق فشارخون کاربر را خواهند داشت.

بسته‌بندی ویژه برای افزایش طول عمر محصولات کشاورزی
۹ دی ۱۳۹۹

بسته‌بندی ویژه برای افزایش طول عمر محصولات کشاورزی

«وردانت تکنولوژی»، موفق به اخذ گواهی ثبت اختراع جدیدی شده که مرتبط با تنظیم وضعیت محصولات کشاورزی و کنترل شرایط آن‌ها در کل فرایند برداشت تا عرضه به مصرف‌کننده است.

تلاش‌ اپل برای توسعه یک موتور جستجوی اختصاصی
۲۳ دی ۱۳۹۹

تلاش‌ اپل برای توسعه یک موتور جستجوی اختصاصی

اپل در تلاش است تا با توسعه یک موتور جستجوی اختصاصی، پا در کفش بزرگانی همچون گوگل کند. ثبت اختراع جدید این شرکت که به تازگی گواهی آن توسط دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا صادر گردیده، حاکی از عزم جدی این غول فناور برای ورود به حوزه جستجوی وب است.