آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه
۲۷ خرداد ۱۳۹۹

آماده‌سازی بستنی در کمتر از ۳ ثانیه

محققین دانشگاه کورنل (Cornell University)، روش جدیدی برای آماده‌سازی بستنی ابداع نموده‌اند که انقلاب بزرگی در این صنعت محسوب می‌شود. این فرآیند جدید، با استفاده از دی‌اکسید کربن تحت فشار، امکان تولید بستنی را در کمتر از چند ثانیه فراهم می‌نماید.

نوآوری جدید سید ریزوی (Syed Rizvi) و مایکل واگنر (Michael E. Wagner) که از مهندسین علوم غذایی دانشگاه کورنل می‌باشند، فرایند طولانی تولید بستنی از میکس اولیه تهیه شده را در کمترین زمان ممکن فراهم می‌سازد. این دو محقق خوش‌فکر، در مارس ۲۰۱۵ میلادی، اقدام به ثبت اختراع خود در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا نمودند و حالا پس از گذشت پنج سال، گواهی ثبت اختراعی به شماره «US 10624363» به آن‌ها اعطا شده است.

ریزوی، در مورد فرآیند آماده‌سازی بستنی خود می‌گوید: «البته که شما به مخلوط بستنی مایع نیاز خواهید داشت، مخلوطی که می‌تواند به صورت تجاری تولید شده و یا آن را خودتان در خانه درست کنید. مابقی کار بسیار ساده است، دستگاه در ۳ ثانیه مخلوط اولیه را به یک بستنی خوشمزه تبدیل می‌کند». در روش سنتی تولید بستنی، مخلوط لبنی از طریق تبادل گرمایی به کریستال‌های یخی تبدیل شده و سپس توسط تیغه‌های خاصی خرد می‌شود. این در حالی است که در روش جدید، دی‌اکسید کربن تحت فشار، از نازل عبور نموده و مخلوط بستنی مایع را تا منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد سرد می‌کند. مخلوط سرد شده که شکل بستنی را به خود گرفته، از سوی دیگر نازل بیرون آمده و آماده خوردن خواهد بود!

به کمک فناوری آماده‌سازی فوری بستنی، بدون اینکه با چالش‌های حمل‌ونقل که هزینه‌های فراوانی را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند، امکان تولید و عرضه بستنی در محل فراهم می‌شود. گفتنی است که حمل‌ونقل تجاری بستنی، نیازمند زنجیره‌ای از خنک‌کننده‌ها و یخچال‌های با دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد بوده و از آن مهم‌تر، تولیدکنندگان برای امکان‌پذیر نمودن این حمل‌ونقل‌های طولانی‌مدت، برخی مواد تثبیت‌کننده هم به آن‌ها می‌افزایند. ریزوی در این باره می‌گوید: «امروزه، مصرف‌کنندگان به دنبال محصولاتی سالم هستند. آن‌ها نمی‌خواهند که مواد نامطلوب به بستنی افزوده شود. همچنین زنجیره حمل‌ونقل سرد، به انرژی زیادی نیاز دارد. فناوری ما در عین حذف مواد تثبیت‌کننده، نیاز به زنجیره مذکور را نیز به کلی رفع می‌کند».

لازم به ذکر است که مخترعین این روش، مدعی هستند که به کمک این فرایند، هر کسی، در هر زمانی، قادر به آماده‌سازی سریع بستنی خواهد بود. به همین دلیل، با توجه به پتانسیل‌های تجاری فناوری و همچنین امکان استفاده از آن برای تولید نوشیدنی‌های یخ زده، مرکز صدور مجوز دانشگاه کورنل، در حال بررسی فرصت‌های صدور مجوز برای این فناوری است.

نـام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر شما
کد امنیتی (حروف بزرگ) کد امنیتی (حروف بزرگ)

پربازدید‌ترین‌ها

پیوستن موتور جستجوی چینی به شبکه جهانی منبع ‌باز اختراعات
۲۳ تیر ۱۳۹۹

پیوستن موتور جستجوی چینی به شبکه جهانی منبع ‌باز اختراعات

بایدو (Baidu)، بزرگ‌ترین موتور جستجوی چین که از شرکت‌های پیشرو در حوزه فناوری هوش مصنوعی قلمداد می‌شود، به شبکه جهانی منبع‌باز اختراعات (OIN) پیوست. این اقدام غول فناوری چین و تعهد حاصل‌شده در نتیجه آن، می‌تواند پیشرفت هر چه بیشتر فناوری هوش مصنوعی از طریق یک بستر منبع‌باز را به همراه داشته و در نتیجه، تحولی بزرگ در صنایع مختلف ایجاد نماید.

معرفی نفرات برتر اولین آزمون بر خط مالکیت فکری
۲۶ تیر ۱۳۹۹

معرفی نفرات برتر اولین آزمون بر خط مالکیت فکری

اولین آزمون بر خط مالکیت فکری کانون پتنت، با حضور ۶۳ نفر برگزار گردید. در این آزمون، خانم «لیلا میرزاپور»، با پاسخ صحیح به تمام سؤالات، بهترین عملکرد را از خود نشان دادند که مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به رسم هدیه به ایشان تقدیم می‌گردد. خانم‌ها و آقایان «محمد حسن کنعانی جزی»، «ایدین اشرفی بلگاباد»، «حمیدرضا یزدی»، «سیدشهاب‌الدین شاه‌ابراهیمی»، «علیرضا شیاسی»، «نسترن یزدی» و «مهرداد آدینه» نیز، با پاسخ صحیح به ۱۹ سؤال، موفق به کسب ۹۵٪ از امتیاز کل آزمون شدند که مبلغ ۲۵۰ هزار تومان نیز تقدیم این عزیزان می‌گردد. علاوه بر جوایز نقدی، برای هر هشت نفر، امکان شرکت در یکی از دوره‌های تخصصی سازمان جهانی مالکیت فکری نیز فراهم شده است.

وبینار جستجوی پتنت؛ ابزاری برای شناسایی هوشمند فناوری
۲۹ تیر ۱۳۹۹

وبینار جستجوی پتنت؛ ابزاری برای شناسایی هوشمند فناوری

آکادمی کانون پتنت ایران، در ادامه سیاست‌های خود مبنی بر آموزش مخاطب‌محور در حوزه «IP» و ارتقای سطح دانش مالکیت فکری در کشور، اقدام به برگزاری وبینار جستجوی پتنت ذیل تقویم آموزشی تابستان ۹۹ نموده است. این وبینار، در تاریخ هفتم مرداد ماه سال جاری و از ساعت ۱۶ لغایت ۱۸، در قالب سه‌شنبه‌های با طعم مالکیت فکری برگزار می‌گردد.

افزایش ظرفیت وبینار گام ابتکاری
۲۵ تیر ۱۳۹۹

افزایش ظرفیت وبینار گام ابتکاری

به دنبال استقبال قابل توجه مخاطبین از رویداد «بررسی شرایط ثبت اختراع با تأکید بر گام ابتکاری به عنوان چالش‌برانگیزترین شرط» و تکمیل ظرفیت آن، به استحضار علاقه‌مندان می‌رساند که نظر به هماهنگی‌های انجام شده، افزایش ظرفیت برای این وبینار صورت گرفته و امکان ثبت‌نام مجدد فراهم شده است.

استفاده از محصولات طبیعی برای تسکین درد
۳۰ تیر ۱۳۹۹

استفاده از محصولات طبیعی برای تسکین درد

یک شرکت فعال در حوزه فناوری‌های دارویی و پزشکی، موفق به توسعه فناوری جدیدی برای کنترل و تسکین درد در بیماران شده است. شرکت «PreveCeutical» که محصولات خود را در طیف وسیعی از کشورهای جهان عرضه می‌کند، با هدف محافظت از نوآوری خود، پتنت جدیدی در استرالیا به ثبت رسانیده که بخشی از بازار هدف این شرکت را نشان می‌دهد. پتنت جدید که تحت عنوان «پپتیدها و موارد استفاده آن‌ها» به ثبت رسیده، بر مدیریت درد و التیام بیماران متمرکز شده است.

جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های شهری در نتیجه حفاری‌های زیرزمینی
۱۶ تیر ۱۳۹۹

جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های شهری در نتیجه حفاری‌های زیرزمینی

یک شرکت فعال در حوزه ساخت‌وساز و حفاری، ایده‌ای نوآورانه برای جلوگیری از صدمات ناشی از حفاری‌های زیرزمینی دارد. «پرواستار»، در پتنت جدیدش، نوعی سیستم مبتنی بر ابر داده‌ها معرفی نموده که از صدمات به زیرساخت‌های آب و برق و همچنین خسارات محیط‌زیستی، جلوگیری می‌کند. تقریباً در هر عملیات گودبرداری، به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات لازم از زیرساخت‌ها، حداقلی از آسیب‌ها وجود خواهد داشت. این پتنت، به همین نگرانی‌ها اشاره داشته و روشی برای رفع آن‌ها مطرح می‌کند.