جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های شهری در نتیجه حفاری‌های زیرزمینی
۱۶ تیر ۱۳۹۹ جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های شهری در نتیجه حفاری‌های زیرزمینی

یک شرکت فعال در حوزه ساخت‌وساز و حفاری، ایده‌ای نوآورانه برای جلوگیری از صدمات ناشی از حفاری‌های زیرزمینی ارائه نموده است. «پرواستار» (ProStar)، در پتنت جدیدش، نوعی سیستم کامپیوتری مبتنی بر ابر داده‌ها معرفی نموده که از صدمات به زیرساخت‌های آب و برق، آسیب رساندن به محیط‌زیست و همچنین خسارات در شرایط بحرانی نظیر آتش‌سوزی و زلزله، جلوگیری می‌کند.

تجهیزات و ماشین‌آلات حفاری، یکی از بخش‌های بنیادین و جدانشدنی از صنعت ساخت‌وساز می‌باشند که امروزه به شکل گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. ساختمان‌های سربه فلک‌کشیده با چندین طبقه زیر زمین و یا کانال‌های آب و تونل‌ها را در نظر بگیرید؛ در تمامی آن‌ها، نیاز به حفاری‌های زیرزمینی و کاملاً دقیق است که طبیعتاً احتمال هر نوع تخریب زیرساختی یا آسیب به محیط‌زیست را نیز به همراه خواهند داشت. یک مثال ساده از این موضوع، حفاری‌های مرتبط با متروی اصفهان است که بر اساس برخی گزارشات، آسیب‌های جزئی در سی‌وسه‌پل به‌عنوان یکی از آثار باستانی ارزشمند این شهر تاریخی به دنبال داشته است. ایده «پرواستار»، استفاده از یک سیستم نقشه‌برداری دقیق ابری و بهره‌گیری از تلفن همراه است که یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های نقشه‌برداری در جهان را در دسترس قرار می‌دهد.

اختراع پرواستار، در فوریه ۲۰۱۷ میلادی، در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا به ثبت رسیده و گواهی ثبت اختراع آن نیز، به تازگی با شماره «US 10671650» صادر شده است. پیج تاکر (Page Tucker)، مدیر اجرایی «پرواستار» و مخترع این پتنت، در این خصوص می‌گوید: «خوشحالم که پتنت دیگری به سبد دارایی‌های فکری شرکت اضافه می‌شود. راه‌حل‌های نقشه‌برداری مبتنی بر ابر داده‌ها و استفاده از اپلیکیشن موبایل، پیشرفته‌ترین سیستم نقشه‌برداری در جهان است که به لطف گواهی ثبت اختراع جدید به‌عنوان یک ابزار اعتبارسنجی به این فناوری، موقعیت پیشگام ما از لحاظ توسعه و نوآوری در صنعت را به خوبی نشان می‌دهد». ریموند تابنده (Raymond Tabandeh)، وکیل حقوقی و مسئول پیگیری این پرونده ثبت اختراع هم، با تأکید بر ارزش پتنت جدید، ابراز می‌دارد: «خسارت به تأسیسات زیرزمینی در حین عملیات حفاری، یک مشکل اساسی در آمریکا و کانادا تلقی می‌شود. تقریباً در هر عملیات گودبرداری، به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات لازم از زیرساخت‌ها، حداقلی از آسیب‌ها وجود خواهد داشت. این پتنت، به همین نگرانی‌ها اشاره داشته و روشی برای رفع آن‌ها مطرح می‌کند».

گفتنی است که شرکت «پرواستار»، از فناوری‌های ابری و تلفن همراه، برای ایجاد نرم‌افزارهای مختلف اطلاعات جغرافیایی استفاده نموده تا شرکت‌ها و مؤسسات دولتی، بتوانند زیرساخت‌های زیرزمینی را به خوبی مدیریت و کنترل نمایند. به نظر می‌رسد که این فناوری پتنت شده هم، در همین راستا بوده و برای رفع یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها در فرآیند مدیریت زیرساخت‌های مذکور، توسعه یافته است.