نظارت هوشمند بر علائم حیاتی نوزادان
۰۴ شهریور ۱۳۹۹ نظارت هوشمند بر علائم حیاتی نوزادان

گوگل در حال توسعه نوعی سیستم نظارتی برای اسکن علائم حیاتی نوزادان و ارسال هشدارهای هوشمند به والدین است. این شرکت فناور که پیش از این نیز، علاقه‌مندی خود به این حوزه را با ثبت اختراع دیگری نشان داده بود، این بار سعی بر توسعه قابلیت‌های سیستم نظارتی خود داشته و حساسیت آن را به حدی افزایش داده که برای مثال، ریتم تنفسی و ضربان قلب کودک را هم تشخیص داده و هشدارهای لازم را از طریق تلفن‌های همراه، برای والدین ارسال می‌نماید.

از چند سال پیش، گوگل پروژه‌ای بلندپروازانه در حوزه مراقبت‌های بهداشتی و سلامت دیجیتال آغاز نموده که بر اساس آن، علائم حیاتی افراد در خانه اسکن شده و در صورت نیاز به کمک، هشدارهای لازم به پزشک و یا سایر افراد خانواده ارسال می‌گردد. این موضوع، به‌ویژه برای نوزادان از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که آن‌ها نیاز به مراقبت مستمر و همه‌جانبه داشته و هر لحظه غفلت، می‌تواند ضایعه‌های جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد. سیستم ابداعی گوگل، کمک می‌کند تا مادران، با اطمینان خاطر بیشتری کودکان را در تختخوابشان تنها گذاشته و حتی در صورت دور بودن از نوزادان، نظارت دقیق و همه‌جانبه‌ای بر آن‌ها داشته باشند.

البته این غول موتورهای جستجوی اینترنتی، سال گذشته هم ایده دیگری را در این حوزه آزمایش نموده بود. این ایده، مبتنی بر هوش مصنوعی و با هدف ردیابی حرکات چشم و بدن نوزادان توسعه یافته و با تشخیص هرگونه رفتار غیرطبیعی در آن‌ها، هشدارهای لازم را به والدین ارسال می‌نمود. حالا به نظر می‌رسد که گوگل بر نظارت دقیق‌تر بر روی ویژگی‌های جسمانی، از جمله ریتم تنفسی و ضربان قلب متمرکز شده و فعالیت خود در این حوزه را گسترده‌تر از قبل نموده است. مطابق با پتنت جدید این شرکت که در دفتر ثبت اختراع اروپا به ثبت رسیده، سیستم رادار با تعیین میزان ضربان قلب و تنفس کودک، هرگونه تغییر ناگهانی را به والدین اطلاع می‌دهد. مثلاً نوزادی را در نظر بگیرید که در تختخواب خود خوابیده و ناگهان بیدار می‌شود. در حالت سنتی، والدین از صدای گریه نوزاد این موضوع را متوجه می‌شوند. اما با سیستم منحصربه‌فرد گوگل، هشدار لازم به گوشی تلفن همراه مادر ارسال شده و وی از بیدار شدن فرزندش مطلع می‌گردد. این دستگاه، تنها برای نوزادان بسیار کوچک و در تختخواب کاربرد نداشته و حتی برای کودکی چند ساله که در حیاط خانه به بازی مشغول بوده و از پرش ناگهانی یک گربه ترسیده است، علائم ناشی از تغییر در ضربان قلب برای والدین ارسال شده و آن‌ها متوجه می‌شوند که اتفاقی برای فرزندشان رخ داده است.

گفتنی است که این سیستم رادار، از یک آنتن با فرکانس ثابت بهره برده که در یک فاصله مشخص (حداکثر ۶۰ سانتی‌متری) از کودک قرار می‌گیرد. این سیستم، تنفس و ضربان را به داده‌های اطلاعاتی و در صورت نیاز، هشدارهای لازم تبدیل می‌کند. علاوه بر این، نوعی لامپ هوشمند هم در این پتنت به تصویر کشیده شده که با نظارت بر چرخه خواب کودک، بهترین زمان برای بیدار کردن وی را به والدین اطلاع می‌دهد. به نظر می‌رسد که این سیستم نظارتی، بتواند کاربردهای گسترده‌تری هم داشته باشد. برای مثال، نظارت بر عملکرد رانندگان وسایط نقلیه، یکی از موارد کاربرد احتمالی فناوری معرفی شده در پتنت گوگل خواهد بود. در شرایط خاص یا بروز هرگونه اختلال عملکردی در فرد، سیستم می‌تواند به صورت خودکار، با اورژانس تماس گرفته و مواردی همچون سکته یا بیهوشی ناشی از تصادف را گزارش دهد.

پربازدید‌ترین‌ها

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی
۱ اسفند ۱۴۰۱

برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی پتنت در پارک علم و فناوری استان مرکزی

در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مالکیت فکری، حفاظت از دارایی‌هایی فکری و معرفی خدمات و حمایت‌های کانون پتنت ایران از اختراعات فناوران و شرکت‌های دانش بنیان داخل کشور، وبینار " پتنت ابزاری برای محافظت از دارایی‌های فکری" توسط کانون پتنت ایران و به میزبانی پارک علم و فناوری استان مرکزی در تاریخ 26 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد
۳ اسفند ۱۴۰۱

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری: اقتصاد دانش‌بنیان با مالکیت فکری و دارایی‌های نامشهود توسعه می‌یابد

روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در جمع اندیشه‌ورزان، فعالان و سیاستگذاران اقتصادی حاضر در این همایش با اشاره به اهمیت شرکت‌های کوچک و نوآور در زنجیره‌های ارزش عنوان کرد: در حلقه‌های بالایی زنجیره ارزش عمدتا شرکت های بزرگ و متکی به دارایی های فیزیکی مشهود را شاهد هستیم، اما در حلقه‌های زیرین‌تر به شرکت های کوچک به لحاظ دارایی‌های فیزیکی و متکی به دارایی‌های نامشهود می‌رسیم.