دفتر ثبت اختراع اروپا (EPO)، هفت تن از مخترعین حاضر در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا را در قالب یک سری فایل ویدئویی، معرفی نموده است. این مخترعین که در حال تلاش برای توسعه راهکارهای مختلف مبارزه با این اپیدمی وحشتناک و حرکت به سوی آیندهای امن، سالم و پایدار هستند، همگی از کاندیدهای نهایی جایزه مخترع برتر اروپا (European Inventor Award) محسوب میشوند.
با شیوع ویروس کرونا و پیامدهای غیرقابل جبران آن، جهان به شکل قابلتوجهی تغییر یافته است. رکود اقتصادی و کاهش تولید صنایع و کارخانجات، تغییر در مناسبات اجتماعی، حرکت سریع به سمت اقتصاد دیجیتال و افزایش سرمایهگذاریهای نوآورانه در حوزه سلامت، از مهمترین این تغییرات محسوب میشوند. در این میان، کاهش تولید ناخالص داخلی و به تبع آن، کمرنگ شدن سرمایهگذاریهای تحقیق و توسعهای، نرخ نوآوری و اختراع را به شدت کاهش داده که شاید از مهمترین تبعات سوء و کوتاهمدت اپیدمی کووید-۱۹ باشد. اما این کاهش سرمایهگذاریهای تحقیقاتی، یک استثنای مهم دارد و آن، توسعه راهکارهای درمانی و مبارزه با ویروس کرونا است. دفتر ثبت اختراع اروپا (EPO)، در اقدامی جالب، مجموعهای از هفت مخترع فعال در این زمینه را بهعنوان کاندیدهای جایزه مخترع برتر اروپا معرفی نموده است. این مخترعین عبارتند از:
- راینو راپولی (Rino Rappuoli): راپولی خود را وقف بهبود فناوریهای مرتبط با واکسنها نموده است. به لطف نوآوری وی، واکسنهای مدرن، نهتنها ایمن و مؤثر خواهند بود، بلکه میتوانند سریعتر از قبل تولید شوند؛ توسعهای اساسی که در جنگ با کوید-۱۹ بسیار مؤثر خواهد بود.
- هانس کلورز (Hans Clevers): موارد ناشناخته زیادی درباره ویروس کرونا وجود دارد. برای مثال، آیا نرخ بالای مرگومیر، تنها به حمله ویروس به ریهها مربوط است یا سایر اندامها را هم در بر میگیرد؟ هانس کلورز با همکاری دانشمندانی از اقصی نقاط اروپا، از فناوری ارگانوئید خود برای یافتن پاسخ این پرسشها استفاده میکند.
- یان فریزر (Ian Frazer): این مخترع مشهور که بهعنوان خالق واکسن «HPV» (سرطان دهانه رحم) شناخته میشود، اخیراً در حال مبارزه با اطلاعات نادرست و به اشتراکگذاری نظرات تخصصی صحیح پیرامون ویروس کرونا است. وی به مردم کمک میکند تا بر اضطراب ناشی از مواجهه با اپیدمی کرونا غلبه کنند.
- هلن لی (Helen Lee): با شیوع ویروس کرونا، هلن لی متوجه شد که دستگاه مراقبتی وی برای آزمایش «HIV»، در کشورهای درحالتوسعه میتواند برای آزمایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ هم مورد استفاده قرار گیرد. «SAMBA» نهتنها بسیار دقیق است، بلکه نتایج را در کمتر از ۹۰ دقیقه در اختیار قرار میدهد.
- توماس توسل (Thomas Tuschl): وی به مدت دو دهه در حال تحقیقات پیشگامانه در شهر نیویورک بوده و بلافاصله پس از آغاز اپیدمی کووید-۱۹ در این شهر، تلاشهایش برای توسعه درمانهای بالقوه را آغاز نموده است.
- خوزه آنخل آویلا رودریگز (José Ángel Ávila Rodríguez): چگونه میتوان ویروسی که با چشم غیرمسلح دیده نمیشود را رهگیری نمود؟ این سؤالی است که با اختراع جالب خوزه رودریگز پاسخ داده شده است. گالیله (Galileo)، دقیقترین سیستم مسیریابی ماهوارهای در جهان بوده که رودریگز در تلاش است تا با استفاده از آن، نقشهبرداری مناطق شیوع و ردیابی مسیر عفونت را امکانپذیر سازد.
- جان ون دن بوگارت (Jan van den Boogaart) و اولیور هایدن (Oliver Hayden): از نظر این دو مخترع، خون کتاب زندگی است و توانایی خواندن آن، کمک میکند تا انواع بیماریها به خوبی درک شوند. آنها از تکنیکهای پیشرفته برای آنالیز خون استفاده نموده و امیدوارند که در اپیدمی حاضر، این فناوری بتواند اطلاعات بیشتری از اثرات ویروس بر بدن انسان در اختیار قرار دهد.